Sklandė gandai, kad jie buvo meilužiai, tačiau garsus istorikas tvirtina, kad sekso tarp jų niekada nebuvo, rašo dailymail.co.uk.

Monarchės biografas Andrew Normanas Wilsonas mano, kad jie miegodavo kartu apsikabinę, tačiau niekada neturėjo intymių santykių.

Jis teigė: „Nemanau, kad karalienė Viktorija turėjo seksualinių santykių su J. Brownu. Manau, kad Crathie bažnyčioje įvyko nedidelė santuokos ceremonija, apie tai kunigas prisipažino mirties patale.“

Istorikas taip teigė dviejų dalių filme „Karalienės Viktorijos laiškai: Monarchė be šydo“.

J. Brownas buvo septyneriais metais jaunesnis už Viktoriją. Geriausiai jis prisimenamas iš 1997 m. filmo „Mrs Brown“, kuriame vaidino Judi Dench ir Billy‘is Connolly‘is.

Po vyro mirties J. Brownas tapo asmeniniu Viktorijos arklininku jos rūmuose Wighto saloje. Iš pradžių dvariškiai džiaugėsi, kad jis prablaškė karalienę, bet greit sunerimo, kad ji juo susižavėjo.

Karalienė Viktorija
J. Brownas kalbėdavo su ja familiariu tonu, pasišaipydamas, tad Viktorijos dukterys vadino jį mamos meilužiu.

Jis greit ėmė savivaliauti, tad visas dvaras jo nemėgo. Tarnai vadino jį karalienės eržilu.

J. Brownas išmokė ją gerti viskį su juo. Karalienė greitai ėmė vadinti arklininką nuostabiuoju Johny‘u Brownu.

Užsienio reikalų ministras sužinojo, kad jie miega gretimuose kambariuose, kas „prieštaravo etiketui ir netgi padorumui“.
Škotų socialistas respublikonas nacionalistas Alexanderis Robertsonas savo pamfletuose ėmė rašyti, kad jis – karalienės vyras, tik su sąlyga, kad nepretenduos į jokį titulą.

Laiškuose Viktorija ėmė kreiptis į J. Browną „brangusis“. Buvo galvojančių, kad pora netgi susilaukė vaiko, tačiau kalbos, kad vaikas gimė Šveicarijoje, nepagrįstos.

Skulptorius Edgaras Boehmas kelis mėnesius praleido Balmoro dvare, nes J. Browno galvos skulptūrą karalienei Viktorijai. Vėliau jis pasakojo Catherine Walters (vienai iš Edvardo VII meilužių), kad Viktoriją leido J. Brownui „visas santuokines privilegijas“.

Po J. Browno mirties 1883 m. Viktorija parašė apie jį memuarus, tačiau aukščiausio rango dvariškiai neleido jai jų spausdinti, baimindamiesi, kad tai suterštų jos reputaciją. Jie sunaikino memuarus ir J. Browno dienoraščius.

Tačiau airių rašytoja J. H. Brennan savo knygoje rašė, jog karalienė augalotą tarną laikė tik todėl, kad per jį bendraudavo su savo vyro dvasia. Ji tvirtino, jog dvariškiai kaip įmanydami slėpė jos ir J. Browno spiritizmo seansus, kad nepasklistų gandai, jog karalienė išsižadėjo krikščionybės ar neteko proto.

Na o dar viena karalienė Viktorijos biografė – velionė Elizabeth Longford padarė išvadą, kad Viktoriją ir J. Browną siejo platoniški santykiai.
Karalienė Viktorija

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (80)