6:00 Keliuosi ir pusryčiauju. Pusryčiams dažniausiai renkuosi angliavandenius- bananus ar avižinę košę su medumi. Taip pat kavą su sausainiais (juokiasi). Vartoju daug varškės, sūrelių. Kiekvieną rytą geriu šviežiai spaustas sultis. Mano mėgstamiausios – morkų, tačiau kartais dėl sveikatos į morkų sultis įmaišau dar ir burokėlių. Daug ir dažnai gėriu arbatos ir kavos.

10.00 Jau treniruotėje, bėgioju. Dabar, kai laukiuosi, sportuoju apie valandą, o anksčiau treniruotės būdavo kur kas intensyvesnės. Sportuodavau po tris ir daugiau valandas. Pertraukėlės treniruočių metu būna tik tam, kad atsigerti vandens.

11.30 Grįžtu namo. Anksčiau, kai treniravausi, grįždavau apie pirmą valandą, tad norėdavosi iš karto valgyti. Dabar tik užkandu ko nors gaivaus, kokį vaisių.

13.00 Pietauju. Labai mėgstu miltinius patiekalus, tad dažniausiai renkuosi makaronus su sūriu, įvairiais kitais padažais. Šiandien, pavyzdžiui, valgiau kiaušinienę su salotom. Dažniausiai dar pakepu vištieną arba jautieną. Kiaulienos nevartoju. Ir šiaip mėsą valgau ne kiekvieną dieną. Prieš varžybas turiu laikytis 3 dienų baltymų ir 3 dienų angliavandenių dietos, tad žinau, kad jei valgyčiau vien daržoves, neturėčiau jėgų sportuoti. Mityba turi būti įvairi ir visavertė.

14:00 Po pietų ilsiuosi. Skaitau knygą ar laiką leidžiu su šeima. Anksčiau po pietų keliaudavau į masažą. Kojų masažas – atpalaiduoja kojas ir yra būtinas intensyviai sportuojant. Taip pat tam, kad atsipalaiduočiau, 2 kartus per savaitę apsilankau pirtyje. Dabar, kai laukiuosi, tokios rutinos laikytis nebeina, tačiau anksčiau rusiška pirtis, kai yra daug drėgmės, pilamas vanduo – man tikra atgaiva.

17:00 Einu pasivaikščioti. Anksčiau tokiu metu treniruodavausi antrą kartą ir baigdavau tik apie septintą ar aštuntą valandą, o dabar galiu sau leisti nueiti iki centro ar šiaip pasivaikščioti gamtoje. Galiu tai daryti 2-3 valandas ir net daugiau.

21:00 Vakarienės metas. Dažniausiai vakarienei renkuosi salotas su vištiena. Šiuo metu labai traukia jūros gėrybės, žuvis. Mėgstamiausios salotos iš gūžinių (ledkalnio) salotų, vyšninių pomidoriukų, agurko, vištienos arba mocarella sūrio, viską sumaišant ir apipilant bazilikų ir kedro riešutų padažu, kurį dažniausiai perku. Tokios salotos ar įvairūs jų variantai – skanu ir greita.

22:00 Skaitau knygą arba naršau po internetą. Televizoriaus beveik nežiūriu. Na, gal tik dabar kartais. O kai treniruojuosi, tai tam tiesiog nebelieka laiko.

23:00 Jau būnu lovoje. Esu įpratusi visada eiti prieš vidurnaktį miegoti, jei praleidžiu šį laiką, tai ateina energijos banga ir jau sunku užmigti. O aš jau toks žmogus, kad jei neina užmigti, tai keliuosi ir kažką darau arba tiesiog skaitau knygą.

Patarimas:

- Linkiu pradėti judėti. Kiekvienas gali sportuoti, tad reiktų mažiau ieškoti priežasčių, dėl kurių negalite to daryti. Nebūtina bėgti maratonus, užtenka lengvai pabėgioti gryname ore. Ypač smagu tai daryti, kai yra geras oras. Jei yra bloga nuotaika – bėgioju. Dabar jau negalėčiau bėgimo iškeisti į jokią kitą sporto šaką. Man tai reabilitacija, tad visiems linkiu nors po truputį pradėti bėgioti, tuomet ir nuotaika bus geresnė ir fizinė būklė.

Man bėgimas kaip vaistas - galva prašviesėja, nes gauni daugiau deguonies.