Tačiau šios permainos, kad ir kokios ryškios jums atrodytų, ne itin kardinaliai keičia miesto vaizdą. Vis dėlto taip nutinka ne visada. Gamtos kataklizmai, tokie kaip žemės drebėjimai ir cunamiai, visiems laikams pakeičia miestus. Būtent taip nutiko San Franciskui 1906 metų balandžio aštuonioliktąją.

Miestas atsidūrė 7,7 balų žemės drebėjimo epicentre, o požeminiai smūgiai buvo juntami nuo Oregono iki Los Andželo.

Buvo sugriauta iki aštuoniasdešimt procentų visų San Francisko statinių, žuvo trys tūkstančiai žmonių, be pastogės liko 225-300 tūkstančių. Didžioji dalis namų nukentėjo ne nuo smūgių, bet dėl prasidėjusių gaisrų. Dėl žemės drebėjimo buvo pažeista vandens tiekimo sistema. Miestas sudegė.

Tačiau pasisekė, kad vos prieš keturias dienas iki žemės drebėjimo mieste buvo sukurtas nespalvotas filmas, užfiksavęs jo kasdienį gyvenimą. Daugiau nei po šimto metų kompanija „Hardscrabble Pictures“ sukūrė filmui garso takelį. Dabar galime pamatyti ir išgirsti San Francisko Turgaus gatvės gyvenimą, koks jis buvo - metų balandžio 14-tąją. Malonios kelionės!

San Fancisko panorama dabar:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)