Ir paslaptingai dingsta iki kitų savo pergalių. Turbūt ne vienam kyla klausimas, ką garsūs medalininkai veikia po treniruočių ir čempionatų. Kur ieško naujų galimybių ar įspūdžių? Į šiuos klausimus padėjo atsakyti Atėnų Olimpinių žaidynių vicečempionė Austra Skujytė.

Pasirodo, jog žymioji daugiakovininkė nusprendė savo jėgas išbandyti visai naujoje veikloje – filmavimo aikštelėje. A. Skujytė sutiko dalyvauti vienoje reklaminėje kampanijoje. Tai buvo pirmas bandymas savo gabumus realizuoti filmuojantis, tačiau sportininkė teigia, jog buvo maloniai nustebinta gavusi tokį pasiūlymą. Tiesa, pripažįsta, jog šiek tiek keista matyti save ekrane visai kitokioje aplinkoje – juk iki tol buvo įpratusi stebėti tik varžybų akimirkas.

Visgi nauja aplinka A. Skujytei nesutrukdė įsijausti į vaidmenį - kaip teigia ji pati, nors reklamos kūrimo metu buvo užduodama daug klausimų, jautėsi, tarsi bendraudama su žurnaliste, rašysiančia straipsnį. Kadangi bendrauti su žurnalistais jau teko labai daug kartų, tai nebuvo sunku: „Filmavimo komanda buvo linksmai nusiteikusi, tad ir atmosfera buvo gera, nevaržanti, padedanti atsipalaiduoti ir įsijausti“, įspūdžiais dalijosi sportininkė.

A. Skujytė sutinka, kad būtina be sporto užsiimti ir kita veikla, kad būtų galima mintimis atitrūkti ir pailsėti nuo treniruočių, tik svarbu, kad ta veikla netrukdytų siekti rezultatų, kad miegas ir mityba nenukentėtų.

Žinoma, jaudulys imantis naujos veiklos visada išlieka, tačiau ir pati vicečempionė pastebi, kad sporte pasiekti geri rezultatai suteikia daugiau pasitikėjimo savimi ir kitose situacijose. Tiesa, ne visose gyvenimo srityse pavyksta jį išlaikyti - šito reikia išmokti.