„Prašom užeikite. Aš pasipuošiau, aukštakulnius apsiaviau. Pavaišinsiu Velykų valgiais“, – maloniai žurnalo „Mieste“ komanda pakvietė garsi moteris ir tuoj pat pademonstravo savo kulinarinius sugebėjimus.

D. Meiželytė sako, kad kiekvienais metais šv. Velykas švęsti važiuoja pas savo tetą ir dėdę į Alytų.

„Ten susirenkame visos sesės, pusseserės. Bendraujame, vaišiname patiekalais. Visada švenčiame porą dienų. Nesu didelė kiaušinių gerbėja, bet per Velykas visada paragauju“, – sako pramogų pasaulio atstovė.

Donalda pasidalino dviem savo mėgstamais Velykų valgių receptais. Žavi moteris paruošė sentimentus jai keliančius įdarytus kiaušinius, į kuriuos netrukus pasikėsino Donaldos augintinis, ir keptą upėtakį.

Abu patiekalai, anot svetingos moters, papuoš bet kurį šventinį stalą. Be to, juos itin lengva pagaminti. Todėl D. Meiželytė kviečia pasinaudoti jos receptais per šias Velykas.

Įdaryti kiaušiniai „Sentimentai“

Reikės:

- 7 kiaušinių;
- dėžutės šprotų pašteto;
- kelių šaukštų majonezo;
- 4 skiltelių česnako;
- druskos ir pipirų (pagal skonį).

Labai kietai išvirkite kiaušinius. Geriausia tai padaryti išvakarėse ir per naktį laikyti vandenyje, kad kitą rytą jie lengvai nusiluptų. Donalda nerekomenduoja naudoti labai šviežių kaimiškų kiaušinių, nes juos lupti taip pat bus sudėtinga.

Nuluptus kiaušinius perpjaukite pusiau, išimkite trynius. Juos sumaišykite su šprotų paštetu, įspauskite česnako skilteles ir pagardinkite druska bei pipirais. Gauta mase įdarykite kiaušinius.

Kiaušinių puseles sudėkite į lėkštę, ant viršaus su virtuviniu švirkštu užšvirkškite majonezo, papuoškite mėgstamomis žolelėmis.

Keptas upėtakis „Pasislėpęs pomidoruose“

Reikės:

- upėtakio (norimo dydžio);
- mėgstamo prieskonių mišinio (geriausiai tinka stambiai džiovinti);
- druskos;
- vyšninių pomidorų ir žolelių (papuošti).

Paruošti šį patiekalą labai paprasta. Tereikia upėtakio vidinę ir išorinę dalį kruopščiai ištepti prieskonių mišiniu ir druska. Donalda rekomenduoja žuvį kepti aliejumi pateptoje kepimo formoje ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 40 minučių.

Patiekalą tiekite lėkštėje, kurią papuoškite žalumynais ir vyšniniais pomidorais. Taip paruoštas upėtakis gardus ir šiltas, ir šaltas.

Daugiau skaitykite naujame nemokamo žurnalo „Mieste“ numeryje.