„Kūrybinės idėjos ir meilė gimsta savaime, vos prisilietus prie nuostabaus ir tyro vaikų pasaulio“, – šypsenos neslepia energija spinduliuojanti moteris.

- Kuriate dainas vaikams, jas kartu su jais atliekate. Sakykite, kas Jus paskatino gyvenimą sieti su mažaisiais?

Turbūt nutiko pamažu. Mokiausi Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, kur baigiau režisūros specialybę. Intuityviai parašiau diplominį darbą su savo kūrybos dainomis vaikams ir vaizdo klipų rinkiniais pagal Sigito Gedos eilėraščius. Po to buvau paskirta dirbti į muzikos redakciją. Galiu pasakyti, kad viskas susidėliojo spontaniškai, gal net dėl protesto prieš tuometinę vaikišką produkciją, kai tada tebuvo geroji „Labanakt, vaikučiai“ laida ir sustabarėjusi „Dainų dainelė“. Norėjau tada naujo vėjo, jaučiau, kad turiu jėgų ir galiu jo įpūsti. Ir štai, po pusmečio televizijoje startavo laida „Tele bim – bam“.

- Daugiau kaip per dvidešimt metų „Tele bim – bam“ veikla keitėsi, plėtėsi, kūrėsi nauji reiškiniai. Kaip visa tai atrodo šiandien?

Mano kūryba iš tikrųjų peraugo ir į kitas formas. Šiandien yra „Tele bim – bam“ vaikų darželis, jau šešiolika metų veikia mokyklėlė, kasmet rengiamos šeimyninės stovyklos. Šį pavasarį turėjome didžiausią turą per visą Lietuvą su roko opera „Voro vestuvės“. Su mumis važiavo būrys įžymių žmonių. Arenos buvo pilnos. Šiandien yra ir naujų planų. Visi labai laukia kitos roko operos. Juokiamės ir sakome, kad kita bus „Grybų karas ir taika“.

- Šiandien esate šeimyninėje „Tele bim – bam“ stovykloje, kuri vyksta jau šešioliktąjį kartą. Graži idėja jau tapo tradicija, kasmet pritraukianti vis daugiau šeimų. Kaip Jums tai pavyko?

Viskas prasidėjo nuo mažo ratelio, kai su kolektyve dainuojančių vaikų šeimomis nusprendėme kartu pastovyklauti. Tada atsirado estetinio lavinimo mokyklėlė, kurią lankė daug mokinių, taip mūsų ratas vis plėtėsi ir dabar stovykloje turime apie du šimtus žmonių, apie 44 šeimas. Čia tikrai yra ką veikti, pamatytumėte, kaip verda emocijos, kai vaikai serga už tėčius, tėčiai palaiko atžalas, vieni už kitus laiko kumščius, kai žaidžia sportinius žaidimus, estafetes. Vyksta ir meninio pobūdžio konkursai, naktiniai žygiai. Kiekvienas čia „pasikrauna“ gerų emocijų užtaisą. Galų galiausiai mama tėtį, ir atvirkščiai, pamato visai kitokį, atranda vienas kitame tai, kas neišlenda kasdienybėje.

- Stovyklos, koncertai, darželiai, mokyklėlės... Ar lieka laiko savo šeimai?

Lieka, nes jie visada su manimi. Pernai dukra dirbo stovykloje būrio vade, dirbo „Tele bim – bam“ darželyje auklyte, jaunesnysis sūnus visada šalia, o vyresnis padarė pertrauką akademinėje irklavimo stovykloje ir dabar atvažiavo pabūti su šeima. Vyras taip pat čia, dirbam visi kartu. Laisvalaikio mažai turiu, nes kai neturiu ką veikti, būtinai imuosi kokių nors darbų ar aktyvių veiklų. Tradiciškai per mano gimtadienį birželio mėnesį tris dienas plaukiojame baidarėmis su šeimomis. O atostogos tokiose šalyse kaip Turkija, kur žmonės gulinėja paplūdimyje, man būtų didžiausia kančia. Nors niekada nesu ten buvusi, bet įsivaizduoju tai.

Šią žiemą su „Tele bim – bam“ šeimomis buvome Austrijoje paslidinėti. Dažnai keliaujame tiesiog po Lietuvą, nes čia irgi yra ką pamatyti. Na, o tik savo šeimos rate atostogas turėjome labai seniai. Vaikai labai laukia rugpjūčio paskutinių dienų, kai pajūris ištuštėja, o mes lekiam į Nidą keliom dienom pailsėti. Toli ir dažnai išvažiuoti negalim, nes namai pilni gyvūnų.

- Vaikai dažnai seka tėvų pėdomis. O kaip jūsiškiai?

Dukra Kotryna šiemet stojo į aktorinį, taigi vieną pėdsekę jau tikrai turiu. Justas karjerą pradėjo su žymiąją daina „Musė“. Šiaip visi artistiški, dainuoja nuo mažų dienų. Kuo jie bus užaugę, nuspėti sunku, nes tu planuoji, o Dievulis juokiasi.

- Ar Jūsų šeimai nesvetimas sveikas gyvenimo būdas?

Mūsų šeimoje sveikai gyvena kiekvienas individualiai. Sūnus yra tikras sportininkas – akademinio irklavimo rinktinės narys. Ta jo sveika mityba mane varo iš proto, nes valgo tris kartus daugiau už tėtį. Turbūt nėra nieko blogiau už augančio sportininko maitinimą. Bet ko jam negalima duoti, reikia daug baltymų ir angliavandenių.

Mūsų mažasis Rapolas jau iš prigimties sveikuolis. Derina maisto produktus, niekada nevalgys bulvių su mėsa, o ims geriau kitas daržoves.

Aš pati jau treti metai nevalgau mėsos. Valgau daržoves ir vaisius, žuvį. Ryte citrusinių vaisių ir žolių žiupsnelio kokteiliai yra geras energijos užtaisas ir iki pietų tikrai galiu būti nevalgiusi. Dar negaliu atsisakyti kavos.

- Jūsų gyvenime nestinga viešumo, streso. Kaip pavyksta pailsėti nuo šių dalykų?

Man patinka, kai lyja lietus. Tada sėdu į automobilį ir išvažiuoju tiesiog pasivažinėti. Mane tai veikia kaip geriausia meditacija, terapija. Dar atsipalaiduoti padeda klasikinė muzika, knygos. Aš labai daug skaitau. Kartais susėdimas vakare su šeima prie žvakių šviesos veikia raminamai. Geriam arbatą, plepam apie ką nors - po sunkios, kvailos dienos nėra nieko geriau. Be to, pradėjau rašyti pasakas vaikams, planuoju išleisti pirmąją knygą.