Sportiškos, žvalios, energija trykštančios „močiutės“, kaip jas vadina J. Bartaškienė, atliks vieną iš daugelio specialiai žaidynių atidarymui sukurtų choreografinių numerių. Asociacija „Gimnastika visiems“ rengia trijų kartų moterų pasirodymą. Skambant M. Mikutavičiaus muzikai „Auksinio amžiaus“ kartos numerį atliks šešiasdešimt moterų, kurių amžius nuo 50 iki 75 metų.

„Šokis bus išties energingas ir smagus. Ne kiekvienas jaunuolis spėtų šokti koja kojon su mūsų močiutėmis! – įspūdžiais dalinasi J. Bartaškienė. - Didžiąją dalį juodo darbo esame atlikę – judesius nugludinom repetuodamos pusantro mėnesio po keletą kartų per savaitę. Tai geriausias vaistas mūsų moterims nuo skausmų ir depresijų. Šokdamos moterys pamiršta savo problemas – kad vaikai išsilakstę po užsienio šalis, ar kad našlės dalia labai nelengva... Kai susirenkam, pabendraujam, turim tikslą – pasimiršta ir vaistai.“

J. Bartaškienė su klubo narėmis dalyvauja įvairiuose gimnastikos, aerobikos festivaliuose ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Trenerė pasakoja, kad jos kolektyvo narės labai nori naujovių – į choreografines kompozicijas prašo įpinti, džiazo, moderno elementų.

J. Bartaškienė prisipažįsta, kad parengti tokios didelės sudėties – net 60-ies dalyvių pasirodymą, joms tenka bene pirmą kartą.

„Choreografijos judesius gražiai atlikti mes mokame, sudėtingiausia – lygiavimas. Susirinkti visoms vienoje vietoje ne taip jau paprasta – nėra tokios salės, kur visos sutilptume su pasirodymui numatytomis skraistėmis. Todėl repetuodavome iš pradžių po 12 moterų, o dabar Kauno sporto halės stadione susirenkame visos“, – pasakoja N. Bartaškienė.

Renginio režisierės L. Dabužinskaitės teigimu, žaidynių atidarymo tikslas – ne tik įspūdingai pristatyti mūsų šalį užsienio svečiams, bet ir kurti tarpusavio bendrystę savo šalyje, skatinti bendruomenes sportuoti, bendrauti.

„Šiais laikais visi skubame, lekiame – susvetimėjame. Profesionalus sportas yra išaukštintas, o mėgėjiško sporto bendruomenės užmirštos. Atidarymo metu pakviesdami įvairius kolektyvus norime pabrėžti, kad sportas, aktyvus laisvalaikis – tai būdas bendrauti. Norime, kad atidaryme dalyvautų įvairios bendruomenės, kolektyvai. Kad jie atvyktų, atvertų savo širdis, parodytų, kuo gyvena. TAFISA pasaulio sportas visiems žaidynės – sporto mėgėjų ir entuziastų šventė. Norime sukurti šiems žmonėms šventę, sudaryti progą pasirodyti, pasidžiaugti, kartu kurti“.

Liepos 6 dieną Šiaulių arenoje vyksiančio žaidynių atidarymo metu unikaliomis vaizdo projekcijomis, virš 500 atlikėjų - kaskadininkų, oro gimnasčių, chorų, šiuolaikinių šokių bei folkloro ansamblių pagalba bus pristatoma mūsų šalies istorija, tradicijos, kultūra.

5-ųjų TAFISA pasaulio sporto visiems žaidynių atidarymo metu įvairius pasirodymus atliks solistės Gintarė Skėrytė, Rasa Sera, Chorai „Polifonija“, „Dagilėlis“, valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“, dainų ir šokių ansambliai „Voruta“, „Vingis“, „Sietuva“, „Dainava“, „Šviesa“, „Pinymėlis“, „Jievaras“, Vilniaus universiteto ansamblis, šiuolaikinio šokio rinktinė iš Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus, meninės gimnastikos sportininkai, dviračių sporto mėgėjai, akrobatai, kaskadininkai.

Atidarymo renginio pabaigoje į areną žengs nacionaliniais kostiumais pasipuošusios 50-ies pasaulio šalių delegacijos. Jos, kartu su renginio žiūrovais įžiebs žaidynių ugnį.

Bilietais į 5-ųjų TAFISA pasaulio sporto visiems žaidynių "Šiauliai 2012" atidarymo šventę ir atidarymo generalinę repeticiją prekiauja bilietų platinimo bendrovė „Tiketa“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)