Per karjerą E.Johnas yra pelnęs turbūt visus įmanomus apdovanojimus nuo “Grammy” iki “Oskaro”. Penktadienį sostinėje atlikėjas dainomis beldėsi ir į lietuvaičių širdis.

Nervų kamuolys

Reginaldas Kennethas Dwightas - toks tikrasis dainininko vardas. Tačiau jis jo nekentė jau vaikystėje: “Jis skambėjo kaip bankininko ar tipinio nevykėlio. Ir man visai netiko”.

Ne kartą popžvaigždė prasitarė, kad vien mintis apie senatvę jam kelia šiurpą, todėl kaip įmanydamas stengiasi išlaikyti jaunystę. Nuolat tikrinasi sveikatą, o koncertinių turų metų vienas reikalavimų būna medikų brigada, kuri bet kuriu paros metu galėtų atvykti ir suteikti jam reikiamą pagalbą. Šis punktas atsirado po to, kai prieš du dešimtmečius koncertuojant Australijoje dainininkas netikėtai prarado balsą. Jį teko operuoti. Gydytojai tvirtino, kad taip atsitiko dėl to, jog Eltonas kadaise per daug rūkė, ypač marihuanos.

Žvaigždės mama prisimena, kad jos sūnelis nuo vaikystės amžinai būdavo kuo nors nepatenkintas: “Tikras nervų kamuolys”. Vienintelis būdas pakelti jam nuotaiką - muzika. Artimi bičiuliai kalba, kad Eltonas ilgą laiką kentė panikos priepuolius, depresavo dėl išvaizdos. Juk jis nebuvo patrauklus: nedidukas, anksti praplikęs, su “alaus” pilvuku.

Aikštinga žvaigždė

Jį pažįsta visas pasaulis: jei ne jo kuriamą muziką, tai bent jau neįtikėtinus kostiumus, akinių kolekciją ar aštrius pasisakymus apie George'ą Bushą ar Madonną. Jį drąsiai galima vadinti viena aikštingiausių žvaigždžių, apdovanota nepaprastu talentu, tačiau nepakenčiamo charakterio.

Lietuvoje rengiamo koncerto metu jam buvo specialiai įrengti trys kambariai, organizatoriams kainavę 15 tūkst. litų. Atlikėjas pageidavo arenoje turėti prabangiai įrengtus du privačius kambarius, kurių kiekvienas ne mažesnis nei 20 kvadratinių metrų, bei didelį valgomąjį. Ypatingas dėmesys skirtas kambariuose stovėsiančioms sofoms.
Kasmet seras E.Johnas gėlėms išleidžia po pusę milijono dolerių, todėl nieko nestebina, kad ir pasirodymo metu atlikėjas pareikalavo, jog jo kambarius puoštų 7 vazos raudonų ir baltų rožių. Be to, koncerto organizatoriams teko pasirūpinti ir atpalaiduojamąją atmosferą sukuriančiu apšvietimu.

Milijonierius per dieną

Karininkų šeimoje augęs vaikas labai skaudžiai išgyveno tėvų skyrybas: beveik nustojo nakvoti namuose, metė Karo akademiją, ištisoms dienoms ir naktims pradingdavo aludėje. Lankytojams prašant grojo fortepijonu ir dainavo - nuo “girtų” airiškų dainų iki kantri stiliaus baladžių.
Geriausias metas Eltonui buvo aštuntojo dešimtmečio pradžia ir vidurys. Tuo metu jis kūrė vieną hitą po kito. Milijoniniai honorarai dainininką pavertė turtuoliu. Scenoje jis puošdavosi 5 tūkst. dolerių kainuojančiomis povo plunksnomis, apsiaudavo klouno batus, persirengdavo Laisvės statula, Mocartu, Donaldu Daku. O bilietai į koncertus nedidelėse salėse būdavo ne parduodami, o lošiami loterijoje.

“Man atrodė, kad per dieną tapau milijonieriumi. Nebuvo tokio daikto, kurio aš negalėčiau sau leisti. Bet ar aptekęs turtais tapau laimingas? Ne. Greičiau vienišas”, - pasakoja E. Johnas.

Jis švaistė savo turtus - namams, antikvariniams daiktams, brangiems drabužiams, mašinoms. Taip pat jautė potraukį alkoholiui ir narkotikams. Sulaukęs keturiasdešimties, pasijuto visiškai išsekęs.

Meilės kančios

Kaip teigia pats atlikėjas, ilgą laiką jis negalėjo apsispręsti - myli moteris ar vyrus, o gal iš karto visus.

“Mokykloje bandžiau asistuoti mergaitėms, tačiau man nepavyko”, - prisipažįsta žvaigždė. Vis dėlto prieš 27 metus jis vedė vokietę Renatą Blauel, bet meilė truko vos trejus metus.

“Man prireikė laiko, kad suvokčiau, jog moteris myliu kaip beatodairiškai atsidavusią publiką. O vyrai... Visada įsimylėdavau jaunesnius. Apsupdavau meile, rodydavau įvairias šalis, stengiausi lavinti. Jie visi gaudavo gerą laikrodį, gerą kostiumą, galbūt sportinę mašiną, neturėjo jokio darbo ir jau po pusės metų manęs nekęsdavo. Nesuprantu, kodėl”, - pasakoja E. Johnas.

Tikrąją meilę sutiko prieš beveik du dešimtmečius. Seras Eltonas Johnas ir jo gyvenimo draugas Davidas Furnishas - pirmoji Anglijoje susituokusi pora, dabar auginanti vaiką ir prasitarianti, kad norėtų šeimos pagausėjimo.

“Tik Davidas galėjo pakęsti mano kaprizus ir isterijas. Jo dėka atpratau nuo narkotikų”, - teigė atlikėjas.

Tik faktai

E. Johnas yra mažiausiai dešimties vaikų krikštatėvis, tarp kurių - Johno Lennono, Lisos Hurley ir Davido Beckhamo sūnūs.

1998 metų vasario 24 dieną Anglijos karalienė Elžbieta II muzikantui suteikė riterio vardą.

Kai nuo AIDS mirė artimas draugas Rianas White'as (vaikinas septynerius metus kovojo su liga), Eltonas Johnas įkūrė Kovos su AIDS fondą.

Tarp kitko: prieš daugiau nei dešimtmetį laikraštis “The Sun” muzikantą apkaltino pedofilija. Įtūžusi žvaigždė parašė paneigimą: “Jūs galite mane vadinti stora, plika, netalentinga sena pipirine, tačiau neleisiu, kad apie mane rašytumėte melą”. Maždaug tuo metu E. Johnas atsidūrė ties nuskurdimo riba. Jam netgi teko aukcione parduoti dalį drabužių ir plokštelių kolekciją, kurią rinko nuo vaikystės.

“Aš buvau kaip Elvis Presley blogiausiais savo metais”, - prisipažino E. Johnas.