Raudonųjų Tibeto mastifų kaina per kelerius pastaruosius metus pakilo nuo kelių šimtų dolerių iki šešiaženklių skaičių ir daugiau.

Sakoma, kad šiuos šunis augino ir Čingischanas, ir Buda. Raudonasis Tibeto mastifas laikomas „gryna kiniška“ veisle, auginamas kone vien tik Kinijoje. Ši veislė taip pat laikoma viena seniausių grynų veislių pasaulyje. Sakoma, kad Tibete jų liko mažiau nei 20.

Taip pat manoma, kad tai šventi gyvūnai, kurie savo savininkams dovanoja sveikatą ir saugumą. Šie šunys – nepriklausomi, protingi, labai saugo savininkus ir jų turtą.

11 mėnesių, 180 svarų šuo, pavadintas „Hong Dong“ (išvertus iš kinų kalbos, „didžiulis purslas“) tapo brangiausiu šunimi pasaulyje po to, kai anglies magnatas iš Kinijos neseniai nusipirko jį už kiek daugiau nei 1,5 milijonų dolerių.

„Hong Dong“ pranoksta savo pirmtaką Tibeto mastifą, kuris 2009 metais buvo parduotas už beveik 609 000 dolerių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją