Vyresni nei 25 metų žmonės kartais gali padidinti savo ūgį nuo vieno iki trijų centimetrų. Tai padaryti yra realu, ir jiems nereikia vartoti brangių papildų ar atlikti chirurgines kojų tempimo operacijas. Svarbiausia teisingai išnaudoti vidinius kūno rezervus: reguliariai atlikti specialius fizinius pratimus, kurie padeda ištiesinti ir ištempti stuburą. Taigi, jei norite šiek tiek ūgtelėti, laikykitės kelių paprastų taisyklių, rašoma žurnale „Marie Claire“.

1. Atlikite tolygų tempimą

Kasdien lavinant kūno lankstumą ištempiami raumenys ir sausgyslės, o stuburas išsilygina.

Visam kūnui ištempti puikiai tinka pratimas „Dangaus kėlimas“. Atsistokite tiesiai, rankas nuleiskite žemyn, kojas suglauskite, atpalaiduokite raumenis. Tada pakelkite rankas į viršų (giliai įkvėpdami pro nosį), delnus nuskreipkite į dangų ir laikykite statmenai dilbiams. Žiūrėkite į pirštus ir užlaikykite kvėpavimą. Tada per šonus nuleiskite rankas žemyn, tolygiai iškvėpdami pro burną. Nuleiskite galvą ir pažiūrėkite į priekį. Lėtai pakartokite pratimą maždaug 5 – 10 kartų.

2. Vakare atlikite keletą prisitraukimų ant skersinio

Vakarop kelias sekundes pakybokite ant skersinio. Nerekomenduojama prie kojų prisitvirtinti svarmenis, nes padidėjęs krūvis gali ne tik sukelti skausmingus pojūčius, bet ir prisidėti prie juosmeninės stuburo dalies bei pečių juostos problemų. Šį pratimą svarbu daryti kiekvieną dieną.
3. Plaukimas krūtine

Reguliarūs plaukimo užsiėmimai padeda pagerinti kvėpavimą ir ištempia kūną. Stuburas ypač gerai tiesinamas plaukiant krūtine.

Žinoma, taip pat turėtumėte stebėti savo mitybą. Svarbu ne tik mankštintis, bet ir apskritai rūpintis savo sveikata bei subalansuotai maitintis. Jūsų mitybos racione turėtų būti vaisių ir daržovių, varškės, sūrio, pieno, žuvies ir grūdinių produktų.

4. Nepamirškite vitamino D

Cinkas, kalcis ir vitaminas D yra būtiniausi augimo komponentai. Su amžiumi susijęs ūgio mažėjimas gali būti vitamino D stokos požymis, todėl siekiant išsaugoti esamą ūgį, svarbus žingsnis – atlikti kraujo tyrimą vitamino D kiekiui ištirti. Priimtos vitamino D normos (30 – 100 ng/ml) nusipelno kritikos. Kai į kavą ar arbatą dedate cukraus, veikiausiai jums niekada nereikės aštuonių šaukštelių cukraus vietoje vieno. Tad kodėl mūsų kūnas, kuriame viskas taip tiksliai mechaniškai ir biochemiškai suderinta, turėtų toleruoti tokius didelius normos svyravimus? Aktyvaus suaugusio žmogaus vitamino D koncentracija kraujyje turėtų būti ne mažesnė kaip 70 ng/ml, o geriausia – 90 ng/ml.

5. Rūpinkitės savo laikysena

Stuburo tiesinimas paprastai padidina ūgį tiems žmonėms, kurie turi laikysenos problemų ar kenčia nuo skoliozės bei pakumpimo. Osteopatinis gydymas padeda ištiesinti kuprą ir subalansuoti kūną, todėl laikysena vėl tampa tiesi ir simetriška. Šiuo atveju 1 – 3 centimetrais padidėjęs ūgis yra maloni premija. Be to, laiku pakoregavus laikyseną, užkertamas kelias daugelio ligų vystymuisi, pašalinamas kūno diskomfortas ir išsivaduojama nuo įsisenėjusių problemų.

Niekada nebandykite didinti ūgio tokiais, atrodytų, „akivaizdžiais“ veiksmais, kaip stuburo ištempimas – povandeninis ar sausas traukimas, susijęs su juosmenine ar kakline stuburo dalimi. Tokių manipuliacijų poveikis gali būti priešingas, ir sveikatos būklė dar labiau pablogės. Taip pat pasitarkite su gydytoju, prieš pradėdami vartoti vitaminus ir užsiimti bet kokia sportine veikla.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)