1. Prieš miegą nenusivalote makiažo

Po sunkios dienos paskutinis dalykas, kurį reikėtų padaryti, tai nuvalyti veido makiažą. Kartais tam nebelieka nei laiko, nei jėgų, ir jūs griūnate miegoti nenusivaliusi makiažo. Ką gi, jūsų blakstienos tyliai verkia, nes miegas su blakstienų tušu neduoda nieko gera.

Turėkite galvoje, kad nuo tušo medžiagų blakstienos sukietėja, todėl jos tampa labiau pažeidžiamos išorinio poveikio. Jei einate miegoti su akių makiažu, blakstienų laukia šiurkštus nusileidimas ant pagalvės paviršiaus. Tai kelis kartus padidina tikimybę jas pažeisti.

Pagrindinė taisyklė valantis akių makiažą: prieš nuvalant blakstienų tušą, jis turi suminkštėti. Štai kodėl būtina pasirūpinti specialiu akių makiažo valikliu, geriausia aliejaus pagrindu. Tačiau svarbiausia – kuo mažiau spauskite ir trinkite blakstienas, kad jos išliktų stiprios ir tankios.

2. Neteisingai nuimate dirbtines blakstienas

Vakare negalite sulaukti, kada nusivalysite makiažą ir veide pajusite lengvumą. Tačiau jei turite nusiklijuoti dirbtines blakstienas, skubėti tikri nereikia. Jeigu jas lupsite staigiais ir negrabiais judesiais, sumokėsite didžiulę kainą ir iš karto atsisveikinsite su kuokštu natūralių blakstienų.

3. Kiekvieną dieną dažote blakstienas vandeniui atspariu tušu

Blakstienų tušas, kuris jūsų neišduos netikėtai užklupus audrai, veikiausiai yra mylimiausias moters kosmetinės produktas. Tačiau reguliariai dažyti blakstienas tokiu tušu, jei sausos ir saulėtos dienos nežada jokio lietaus, tikrai nėra gera mintis.

Paprastai geri ir vandeniui atsparūs blakstienų tušai pasižymi stipriomis cheminėmis formulėmis, ir tai yra pagrindinis jų pavojus. Naudojant tokį tušą, blakstienos patiria papildomą stresą, o bandant greitai, bet negrabiai jį nuvalyti, iškrenta ne viena brangi blakstiena. Dažnai ir intensyviai valant vandeniui atsparų tušą, kyla pavojus pažeisti blakstienų liniją ir gerokai jas nusilpninti. Dėl šios priežasties kosmetologai pataria rinktis blakstienų tušą, kurio sudėtyje yra lanksčių polimerų – juos galima pašalinti paprastu šiltu vandeniu.

4. Blakstienas užriečiate jau tada, kai jas padažėte

Šiuo atveju galioja ta pati taisyklė: jei blakstienas jau padažėte tušu, venkite bet kokių mechaninių manipuliacijų su blakstienomis, nes dėl sukietėjusio tušo jos tampa trapesnės. Jei norite jas užriesti, patariame tuo pasirūpinti prieš tepant blakstienų tušą, o ne jį jau užtepus.

Be to, stenkitės blakstienas užriesti šiek tiek toliau nuo jų pagrindo linijos. Tai gali pažeisti blakstienų kutikulę, todėl blakstienos gali iškristi. Juk tai paskutinis dalykas, kurio norėtume.

5. Tepate pernelyg daug tušo

Tušas yra pati populiariausia blakstienų dekoratyvinė kosmetikos priemonė. Ji gali suteikti apimties, pailginti ir sutankinti blakstienas. Šiandien beveik neįmanoma įsivaizduoti kosmetinės be blakstienų tušo. Tačiau nepamirškite, kad jo medžiagos stipriai veikia blakstienų struktūrą – tiek mechaniškai, tiek chemiškai. Dėl to jos atrodo įspūdingiau, bet praktiškai nustoja kvėpuoti. Tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl jos silpnėja ir plonėja.

Vieną ar dvi dienas per savaitę atsisakyti blakstienų tušo būtų puikus sprendimas blakstienų sveikatos ir grožio labui. Juo labiau, kad tokį žingsnį visada galima pagrįsti natūralaus įvaizdžio tendencija – jūsų grožis nenukentės, o blakstienos pailsės nuo akių makiažo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją