Puoselėdami idealią figūrą, stengdamiesi sveikai, teisingai maitintis, mes dažnai tampame aukomis reklamos ir gamintojų, kurie nori pateikti savo gaminamus produktus kaip dietinius. Tai ypač pasakytina apie įvairiausius fitoužkandžius, skirtus užkąsti tarp valgymų, rašoma portale „Marieclaire“. Pasiskaitykite apie pačius populiariausius, tariamai sveikus užkandžius, kurie realybėje turi mažai bendro su sveika mityba.

Ryžių duoniukai

Vos salsvi, lengvi trapučiai atrodo lyg idealus užkandis. Bet iš tiesų tai – greitai įsisavinami angliavandeniai, kurių aukštas glikemijos indeksas. pora tokių trapučių tik iš pradžių suteiks sotumo, o paskui, kai kraujyje vėl sumažės cukraus lygis, jūs tikrai ištiesite ranką ir vėl sukrimsite duoniukų, tad realiai iš viso suvartosite daugiau kalorijų.

Glaistyti riešutai

Riešutai – vertingas užkandis, jų galima užkąsti dienos metu. Bet jeigu riešutai padengti saldaus sirupo sluoksniu, tai jau nebėra sveikas užkandis. Valgydami saldžia glazūra padengtus migdolus arba lazdyno riešutus, rizikuojate suvartoti kur kas daugiau kalorijų (riešutai ir taip turi daug kalorijų), o naujas alkio priepuolis tikėtinas praėjus vos valandai po užkandžio.

Vaisių glotnučiai

Mandarinų ir bananų glotnutis

Dažnai glotnučiai parduotuvėse ar kavinėse gaminami pieno pagrindu ir turi daug kalorijų, be to, į juos deda daug cukraus. Tad jie greičiau visavertis desertas nei dietinis produktas.

Išeitis yra – patys gaminkitės glotnučius ir žinosite, ko į juos dedate (ir tokiu būdu kontroliuosite kalorijų kiekį).

Daržovių traškučiai

Ant šios tariamai sveikos alternatyvos bulvių traškučiams būna pavaizduotos sveikos daržovės. Bet iš tiesų tai – augaliniai miltai, sumaišyti su riebalais ir druska. Todėl geriau suvalgyti šviežių, tikrų daržovių.

Baltyminiai batonėliai

Daug baltymų turinčius batonėlius rekomenduojama valgyti po treniruočių arba pakeisti jais įprastinius desertus. Visgi patyrinėjus daugelio populiarių baltyminių batonėlių sudėtį, pamatysite, kad jie mažai kuo skiriasi nuo elementarių šokoladinių batonėlių.

Jogurtai

Daugelis populiarių gamintojų į savo jogurtus deda cukraus, žalingų aromatizatorių, todėl geriau nusipirkti natūralaus jogurto ir patiems pagardinti jį vaisiais ir uogomis.

Suktinukai su įdaru

Kvietinių miltų paplotėlis, į kurį susuktas įdaras, turi dvigubai daugiau kalorijų nei paprasta duona. Be to, kad paplotėlis išliktų minkštas, lankstus, į jį dedama riebalų. Jeigu jau norite sumuštinio, pasidarykite jį su viso grūdo miltų duonos riekele.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją