Ekspertai atskleidžia kelias natūralias priemones, galinčias užkirsti kelią tokioms raukšlėms ir užtikrinti jaunatvišką kaklo išvaizdą, rašo svetainė brightside.me.

1. Tinkamai naudokitės savo telefonu ir kompiuteriu.

Šiais laikais egzistuoja toks terminas kaip „technologijų kaklas“ arba „teksto kaklas“. Mes galime valandų valandas palenkę galvas žiūrėti į savo telefono ekraną, todėl nuo tokio veiksmo kakle atsiranda horizontalių raukšlių, pradeda skaudėti nugarą.

Kad nesiformuotų kaklo raukšlės, laikykite kompiuterį tiesiai priešais save ir stenkitės, kad jo ekranas būtų tiesiai priešais jūsų akis. Parduotuvėse taip pat galima įsigyti specialių priemonių, leidžiančių koreguoti ekrano padėtį. Tai, pavyzdžiui, galėtų būti reguliuojamo aukščio nešiojamojo kompiuterio laikiklis.

2. Naudokitės specialiomis programėlėmis, kontroliuojančiomis jūsų galvos padėtį.

Egzistuoja specialios „teksto kaklo“ programėlės, skirtos „Android“ ir „iPhone“ operacinėms sistemoms. Jos iš karto informuoja apie jūsų kūno pozą ir taip padeda kontroliuoti galvos padėtį. Taigi kiekvieną kartą, kai gaunate šios programėlės pranešimą, galite iš karto stoti į kovą su kaklo raukšlėmis.

3. Nepamirškite kiekvieną dieną nuvalyti kaklo.

Kiekvieną vakarą rekomenduojama nuvalyti ne tik veidą, bet ir visą kaklą. Naudokite priemones, kurios tinka jūsų odos tipui.

Kai tepsite veidą drėkinamuoju kremu, nepamirškite ir kaklo. Šios procedūros suteiks stangrumo jūsų kaklo odai ir pašalins iš jos toksinus.

4. Naudokite šveitiklius.

Šveisti savo veidą ar kūną mums yra įprasta, bet mes dažnai pamirštame savo dekoltė. Taip, ši vieta yra labai jautri, bet jai taip pat reikia atsikratyti žuvusių odos ląstelių. Šveiskite kaklą ir krūtinę labai švelniai, kad nepažeistumėte odos. Atlikite šią procedūrą kartą per savaitę.

5. Naudokite kremą su retinoidais.

Kremai su retinodais labai tinka kovai su senėjimu ir raukšlėmis. Retinoidai – vitamino A dariniai – mažina raukšles ir stabdo naujų raukšlių susidarymą. Kosmetologai rekomenduoja naudoti tokį kremą nedideliais kiekiais ir tepti juo kaklą kas dvi dienas. Nepiktnaudžiaukite tokiais kremais, nes jie gali išsausinti odą.

6. Darykite kaklo jogą.

Jei norite pasiekti regimų rezultatų, pratimus kaklui darykite kiekvieną dieną po 30 minučių mažiausiai penkis mėnesius. Štai keli pratimai, kurie gali sustangrinti jūsų kaklą.

Smakro iškišimas

  • Patogiai atsisėskite.
  • Iškiškite į priekį savo smakrą.
  • Dabar nusišypsokite ir užlaikykite šią poziciją 5 sekundėms. Turite justi, kaip įsitempė kaklo raumenys.
  • Pakartokite šį pratimą 3 kartus.
  • Atlikite šį pratimą 1 – 2 kartus per dieną.

Lubų bučiavimas

  • Vadinamas lubų bučiavimas yra labai efektyvus pratimas „technologijų kaklui“. Štai kaip jį daryti:
  • Nuleiskite ir atpalaiduokite pečius.
  • Pradėkite kelti aukštyn smakrą. Turėtumėte pajusti tempimą viršutinėje kaklo dalyje ir pasmakrėje.
  • Padarykite ančiuko lūpas ir tuo pačiu iškiškite liežuvį.
  • Užlaikykite šią poziciją 5 sekundėms. Pakartokite 3 kartus.
  • Atlikite šį pratimą 1 – 2 kartus per dieną.

Gulbės kaklas

Štai kaip atlikti šį pratimą:

  • Patogiai atsisėskite ir atpalaiduokite pečius.
  • Uždėkite dešiniąją ranką ant kairiojo raktikaulio ir šiek tiek jį prispauskite.
  • Pradėkite sukti galvą ir kaklą į dešinę pusę. Jūsų poza turėtų priminti ilgą gulbės kaklą.
  • Padarykite ančiuko lūpas.
  • Išlaikykite šią pozą 5 sekundėms ir tada tą patį pakartokite į kairę pusę.
  • Atlikite šį pratimą 1 – 2 kartus per dieną.

Kaklo raukšlės gali pasirodyti net jauno amžiaus merginoms.

Kaklo raukšlių atsiradimui daug įtakos turi genetika ir aplinka. Iš pradžių atrodo, kad kaklo raukšlės būdingos tik pagyvenusiems žmonėms, bet tai yra netiesa. Mūsų pasaulyje yra daug streso faktorių, kurie paskatina jų atsiradimą.

Jei manote, kad jūsų kaklo oda yra problematiška, nepraraskite vilties. Galite imtis veiksmų, kad sulėtintumėte šį procesą. Treniruokite savo veido ir kaklo raumenis ir venkite rūkymo. Tai gali pastebimai sumažinti kaklo raukšles.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)