Matyt, sutiksite, kad į klausimą, kaip prižiūrėti plaukus taupant laką ir daug neišlaidaujant, tiksliausiai galėtų atsakyti tos, kurioms tai ypač aktualu, t. y. sportininkės profesionalės. Juk jos ypač daug treniruojasi atvirame ore, o tai reiškia, kad gausiai prakaituoja ir yra veikiamos plaukams nepalankių gamtos stichijų.

„Vasarą naudojamos plaukams skirtos priemonės turi būti ypač efektyvios, – sako amerikiečių bėgikė Colleen Quigley. – Niekam nepatinka, kai plaukai ima lipti prie veido arba ypač greitai išsitaršo.“

C. Quigley tiesius savo plaukus dažnai susipina į kasas, pavyzdžiui, juosiančias galvą ir pasibaigiančias laisvai krentančia uodega arba karančias šonuose. Ilgametė varžybų dalyvė tikina žinanti, kokios priemonės pasiteisina šimtu procentų, ir jos rekomenduojami metodai veikiausiai verti dėmesio, nes juos ryžtasi išbandyti vis didesnis skaičius atlečių.

Taigi, jei norite puikuotis išpuoselėtais, sveikai atrodančiais plaukais, pamėginkite vadovautis toliau pateiktais aktyviai sportuojančių moterų patarimais iš portalo womenshealthmag.com.

Elastinė virvutė

Viena iš patogiausių plaukams skirtų priemonių yra į ritę susukta elastinė virvutė (pavyzdžiui, „TIY Pro“), kurios galima atsikirpti tiek, kiek reikia, atsižvelgiant į savo plaukų ilgį ir tipą. Ji yra ypač tampri ir tvirta.

„Tarkim, aš, norėdama susirišti uodegą, tankius ir lygius savo plaukus turiu keturis kartus apsukti surišta virvute“, – sako C. Quigley.
Jeigu iš pirmo karto plaukų susitvarkyti nepavyksta, krimstis neverta.

„Praėjo ne vieni metai, kol išmokau taip tvarkytis plaukus, kad jaučiuosi galinti padaryti su jais ką tiktai noriu“, – tikina C. Quigley.

Prieš dvi dienas plauti plaukai

Pradėjote rečiau plauti plaukus? Puiku! Taip elgtis tiesiog būtina, kad galėtumėte patogiai susikelti plaukus. Kad sportuojant plaukai nekeltų nė menkiausių problemų, aukštai surišta uodega turi tvirtai laikytis ir neišsitaršyti.

„Prieš kelias dienas išplauti plaukai ypač gerai laikosi surišti į aukštą uodegą“, – sako amerikiečių futbolininkė Kelley O‘Hara.

Kaipgi ji elgiasi? Likus dviem dienoms iki varžybų išsitrenka galvą šampūnu ir panaudoja kondicionierių, o varžybų išvakarėse, net jei tą dieną vyko treniruotė, šampūnu plaukų sportininkė neplauna – naudoja tiktai kondicionierių su kofeinu. Po tokios procedūros ant plaukų lieka šiek tiek prakaito, bet jis tik prideda tekstūros.

Galvos juosta

Galvos juosta – tai nepamainomas aksesuaras vasarą. Šie daiktai ne tik puikiai atrodo, bet ir yra praktiški. Tuo įsitikinusi krepšininkė Nneka Ogwumike, paprastai susirišanti uodegą arba susisukanti kuodą ir būtinai užsidedanti galvos juostą – apvalią (ištisą) arba surišamą.

„Galvos juostos, ypač plačios, man patinka todėl, kad sugeria prakaitą, neleidžia jam tekėti veidu“, – sako krepšininkė ir priduria, kad su galvos juosta jaučiasi ypač stilingai.

Susišukavimas duše

Kad aukštai surišti arba į kuodelį susukti plaukai atrodytų ypač glotniai, susišukuokite besiprausdamos po dušu.

„Pati plaukus šukuojuosi po vandens srove, ištepusi juos kondicionieriumi. Tada jie neatrodo susivėlę“, – sako sprinterė Sydney McLaughlin.

Šampūnu išplautus, kondicionieriumi pamaitintus ir iššukuotus plaukus sportininkė nusausina iš mikropluošto pagamintu rankšluosčiu.

Ilgalaikė šukuosena

Jeigu nenorite kasdien užsiimti plaukų formavimu ir šukuosenos kūrimu, rinkitės tokią, kuria bent trumpą laiką galėtumėte nesirūpinti.

Futbolininkė Crystal Dunn vasarą paprastai prisipina kasyčių, nes taip sušukuoti plaukai reikalauja daug mažiau priežiūros.

„Taip sušukuoti plaukai mažiau kenčia nuo saulės ir prakaito, be to, įvairūs pynimo bodai leidžia kūrybiškai eksperimentuoti“, – sako ji.

Reabilitacija priemonėmis iš virtuvės spintelės

Triatlonininkei Gwen Jorgensen kovoti su gamtos stichijomis tenka nuolatos. Vasarą plaukus alina ultravioletiniai spinduliai. Nuo jų, taip pat nuo dažno plovimo plaukai neišvengiamai sausėja.

„Kartą per savaitę vietoj kondicionieriaus naudoju paprasčiausią kokosų aliejų. Juo sudrėkinti plaukai tampa ypač glotnūs. Išsitepu aliejumi prieš eidama miegoti ir palieku priemonę pernakt. Plaukus išsiplaunu tik po rytinio bėgiojimo“, – sako G. Jorgensen.

Pirmiausia – tekstūrą išryškinantis plaukų lakas

Šuolių su kartimi meistrė Sandi Morris prieš susirišdama uodegą, pasipurškia plaukus tekstūrą išryškinančiu plaukų laku. Tada, pasak jos, surišti plaukai žymiai geriau laikosi ir ne taip greitai išsidarko. Jei norite, kad uodega laikytųsi dar tvirčiau, susiriškite ją dviem gumytėmis.

Kaukė po maudynių

Ypač daug žalos vasarą plieskianti saulė ir siaučiantis vėjas padaro dažytiems plaukams. Ne ką mažiau jiems kenkia dažnos maudynės, ypač baseine.

„Saulės spinduliai ir į vandenį pilamas chloras ypač nualina dažytus plaukus, – sako plaukikė Haley Anderson. – Kad plaukai vėl atrodytų gyvybingi, būtinai palepinu juos specialia kauke.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)