Noras būti gražesniam – žmogaus prigimtis

Psichologė Ilona Zakarė išskiria 6 pagrindines priežastis, kodėl grožio procedūros visuomet išliks aktualios: „Pirma – mūsų kūnas nėra tobulas, kiekvienas turime savo individualių trūkumų. Antra – senėjimo procesas yra natūralus, norisi, jei įmanoma, kuo ilgiau išlaikyti jaunystę. Trečia – yra daug fiziologinių sunkumų: brendimo spuogai, jaunystės spuogai, randai po įvairių operacijų. Ketvirta – individualus grožio idealo supratimas neatitinka realaus savęs, norisi keisti save iš vidaus. Penkta – laikmečio mados, kiekvienas dešimtmetis atneša vis kitas madas, pavyzdžiui, antakiai – tai siauri, tai platūs, lūpos – šiuo metu putlesnės, ryškesnės ir pan. Šešta – technologijų galimybės, atsirado ilgalaikio makiažo galimybės, botulino injekcijos, mikrochirurgija.“

Ilona Zakarė

Tai pastebi ir „PM studijos ir akademijos“ įkūrėjos, ilgalaikio makiažo meistrės Roma Žilionytė ir Lilija Šmeliova.

„Šiuo metu galima pajusti itin didelį žmonių poreikį būti gražesniems, tobulesniems, tad, nors tai tikrai gali prisidėti prie gyvenimo kokybės gerinimo, tačiau visuomet ieškome geriausios alternatyvos ir perklausiame, ar klientas tikrai pasiruošęs pokyčiams. Be to, yra daug procedūrų, kurios plika akimi nepastebimos, bet jas atlikus, moterys tiesiog ima spinduliuoti pasitikėjimą. Viena iš tokių yra neseniai Lietuvoje atsiradusi krūtų spenelių areolių dermopigmentacija“, – atsiųstame pranešime spaudai dalijasi ilgalaikio makiažo specialistės.

Roma Žilionytė ir Lilija Šmeliova

Kam tinka ši procedūra

Pasak estetikos specialisčių, ši procedūra Lietuvoje paskutiniu metu sulaukia vis didesnio dėmesio ir poreikio.

„Taip yra todėl, kad ši, iš pirmo žvilgsnio, smulki korekcija, yra labai svarbi vidinei moters savijautai. Visų pirma, ji tinka toms moterims, kurios nepatenkintos, kad sritis aplink spenelius nėra ryški, todėl patiria diskomfortą. Jei pacientėms minėtoje srityje sumažėjo pigmentacija, pavyzdžiui, dėl baltmės. Kita priežastis – spenelių asimetrija. Pasitelkus dermopigmentaciją, galima suvienodinti spenelių areoles.

Spenelių areolių dermopigmentacija

Dar viena kategorija – moterys, kurioms atlikta didinamoji mamoplastika, t.y., kai implantai dedami į krūtį per įpjovas spenelių areolėse ar po krūtų kėlimo, spenelių areolės mažinimo. Norėdamos paslėpti randus po operacijos, moterys renkasi būtent šią procedūrą.

Procedūrą renkasi ir tada, kai metas atsijauninti – laikui bėgant, keičiasi kūno vietų pigmentacija, spalva darosi mažiau tolygi, tada galima pasitelkti dermopigmentaciją. Jei krūtys nėra stipriai praradusios stangrumo, dermopigmentacija gali vizualiai kilstelėti krūtis“, – dalijasi L.Šmeliova.

Taip pat svarbu paminėti ir kitą šios procedūros aspektą. „Ši procedūra rekomenduojama moterims po krūties vėžio. Dermopigmentacija – tikras išsigelbėjimas moterims po mastektomijos, kurios kreipiasi į plastikos chirurgus dėl pieno liaukos atkūrimo operacijos“, – išskiria R. Žilionytė.

Spenelių areolių dermopigmentacija

Dailesnė išorė = didesnis pasitikėjimas savimi?

Labai dažnai mintyse piešiama grandinė – grožio procedūros, didesnė savivertė ir pasitikėjimas savimi, to pasekoje – geresnė gyvenimo kokybė. Kada tai tiesa, o kada – ne?

Anot psichologės I.Zakarės, gyvenimo kokybė apima kelių sričių dedamąsias – santykius, profesiją ir laisvalaikį. Jei žmogaus noras kažkur save apriboja, gyvenimo kokybė prastėja. Ir visose šiose srityse reikia atskirų gebėjimų, atskirų pasitikėjimų savimi: profesijoje – išsilavinimo, gerų įgūdžių, žinių; santykiuose – komunikacijos, bendravimo drąsos; laisvalaikio – spontaniškumo, drąsos komunikuoti su nepažįstamaisiais, laiko.

„Tad visgi manau, kad ši grandinė yra teisinga. Jei trūksta pasitikėjimo nors vienoje srityje – kenčia gyvenimo kokybė. Jei mintis, kad norite keistis ar jaučiate diskomfortą, niekaip nepaleidžia, tuomet verta tas vizijas aptarti su specialistais.

Jausti vidines dvejones yra normalu ir sveika. Bet jei žmogus mąsto kategoriškai, pavojinga. Tiesmukas mąstymas, kad visų nesėkmių priežastis – fizinė išvaizda, nėra sveika ir gali nuvesti į klaidingus eksperimentus. Tačiau jei tam tikras trūkumas ar kūno defektai yra ryškūs ir dideli, ir po procedūros jų nebelieka, tai tikrai padidina pasitikėjimą savo fiziniu kūnu ir suteikia žmogui galimybę pamatyti save kitomis akimis“, – teigia psichologė.

Tai, kad išoriniai pokyčiai didina žmogaus savivertę ir tiesiogiai koreliuoja su laimės pojūčiu, pastebi ir ilgą laiką grožio sferoje dirbančios permanentinio makiažo meistrės.

„Kiekvienas žmogus nori gerai jaustis savo kūne. Daug moterų po gimdymo ir žindymo kreipiasi į mus dėl dermopigmentacijos procedūros. Vienas vizitas, minimalūs estetiniai pokyčiai ir matome, kad moteris po atliktų procedūrų net išeina kitokia – labiau pasitempusi, su šypsena veide ir vėl pasiruošusi užkariauti pasaulį“, – džiaugiasi estetinio grožio procedūrų ekspertės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją