Mitybos specialistė Frida Harju-Westman įsitikinusi, kad mandarinai gali netgi šiek tiek atitolinti žilimą. Rimtai! Dėl mandarinuose esančių vitaminų jūsų organizmas gauna išties daug naudos.

„Vitaminas C padeda organizmui gaminti daugiau kolageno, o tuo tarpu vitaminas A padeda plaukams išsaugoti drėgmę, nes padidina riebalų gamybą“, – aiškina F. Harju-Westman.

Be to, mandarinuose esantis vitaminas B12 „gali padėti sulėtinti žilimo procesą“, kuris prasideda tuomet, kai organizmui stinga vitaminų, dėl ko prasideda vandenilio peroksido gamyba ir plaukai tampa pilki. Todėl kuo daugiau B12 (mandarinų), tuo mažiau žilų plaukų!

Nors mandarinus verta kasdien valgyti visą likusį gyvenimą vien dėl gražios odos ir plaukų, tačiau tai dar ne visa jų teikiama nauda.

Ką mandarinai suteikia jūsų organizmui?


Be to, kad mandarinai ilgesniam laikui užtikrina jūsų plaukų spalvą ir atitolina odos senėjimą, jie taip pat suteikia nemažai naudos sveikatai. Pasak „Natural Food Series“, mandarinai gali pagerinti virškinimą, sureguliuoti kraujo spaudimą, apsaugoti jūsų širdį, sumažinti vėžio, diabeto ir osteoporozės riziką.

Ar mandarinai padeda mesti svorį?

Mandarinai, kaip ir apelsinai, turi daug ląstelienos ir gana mažai kalorijų. „Healthline“ rašo: „Tyrimai įrodė, kad renkantis daug ląstelienos turinčią mitybą krenta svoris, sumažėja širdies ligų rizika ir gerėja cukraus kiekis kraujyje“.

Koks skirtumas tarp apelsinų, mandarinų ir klementinų?

Livestrong.com teigia, kad nors tarp apelsinų ir mandarinų yra skirtumų, tai labai panašūs vaisiai. Akivaizdu, kad mandarinai yra gerokai mažesni už apelsinus, jų oda šiek tiek šviesesnė, taip pat jie kiek mažiau rūgštūs. Maistinės vertės prasme, mandarinai turi gerokai mažiau vitamino C ir ląstelienos nei apelsinai, todėl jeigu norite gražių plaukų ir odos, raginame valgyti ir apelsinus, nors F. Harju-Westman mini būtent mandarinus. O štai klementinai yra mažiausi iš trijų ir geriausiai lupasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)