Dovilė K.

Stangrinamoji kaukė

Vieno kiaušinio baltymą išplakite šakute, įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių. Tepkite veidą ir laukite, kol kaukė nudžius. Tuomet nuplaukite ją šiltu vandeniu.

Drėkinamoji ir antibakterinė kaukė

Reikės pusės banano, 2 šaukštų natūralaus medaus, pusės šaukštelio cinamono.

Bananą sutrinti, sumaišyti su medumi ir cinamonu. Kaukę tepti ant švariai nuvalytos veido odos. Kaukę laikyti pusvalandį, po to nuplauti šiltu vandeniu.

Kaukė nuo spuogų

Reikia tiesiog paimti česnako skiltelę, perpjauti pusiau ir patrinti ant spuogo, tai mažina paraudimą ir skausmą.

Kūno šveitiklis

Kavos tirščiai ir natūralus medus yra labai puikus šveitiklis kūnui.

**********

Rita Bareikienė

Mano receptas skirtas plaukams ir yra labai veiksmingas.

Plaukų kaukė su želatina

1. 1 šaukštą želatinos užpilkite 3 šaukštais šilto, bet ne karšto vandens. Viską gerai išmaišykite ir palikite 20 min. šiltai pastovėti.

2. Išsiplaukite galvą šampūnu. Plaukus nusausinkite rankšluosčiu, kad nevarvėtų, bet būtų šiek tiek drėgni.

3. Į želatiną įpilkite savo mėgstamos kaukės plaukams – pusę valgomojo šaukšto. Konsistencija turi būti vientisa.

4. Mišinį užtepkite ant plaukų, užsidėkite polietileno maišelį arba kažką panašaus. Galvą apvyniokite rankšluosčiu ir 60 minučių palaikykite.

5. Paėjus laikui, visą želatinos kaukę nuplaukite nuo plaukų ir šaltu vandeniu praskalaukite.

Plaukai

**********

Dovilė A.

Kad gerai išvalyti odą nuo negyvųjų ląstelių naudoju svarainių marmelado kaukę. Rudenį išverdu marmeladą, o pavasarį kas dvi savaites užsitepu šios masės ant veido, palaikau 20 min. ir nuplaunu šiltu vandeniu.

Kad oda būtų blizgi pasidarau medaus kaukę. Plaukams naudoju kiek kitokią kaukę. Jai reikia 200 g sausų dilgėlių lapų sutrinti ir sudėti į lėkštę su kiaušinio baltymu. Tepti ant sausų plaukų ir palaikyti 25 min po to šiltu vandeniu išskalauti.

**********

Virginija

Plaukams pasidarau kaukę: svogūnų sultys, kokoso aliejaus, kiaušinio trynys, tepu šaknis, o plaukų galiukus ištepu argano aliejumi. Lūpoms ir kūnui šveisti tinka kavos nuosėdos ir šlakelis alyvuogių aliejaus. Veidą ryte prausiu leduku, jį pasigaminu taip: apverdu avižas, jas išsunkiu, kai atvėsta įdedu truputį medaus ir citrinos sulčių

**********

Vaiva P.

Jaunos odos punčas – beržų sula su juodųjų serbentų pumpurais. Tai mano močiutės paliktas receptas. Šį sulos gėrimą geriu kiekvieną pavasarį. Jis padeda išvalyti organizmą, pašalina toksinus, papildo mineralais, vitaminais ir kitomis naudingomis medžiagomis. Oda tampa švari, nelieka spuogų, o svarbiausia – 1 stiklinė per diena suteikia daug energijos.

**********

Viktorija

Patinka visos priemonės, kurias galima namuose pasidaryti. Kiekvieną rytą veidą pamasažuoju su ledo kubeliais, kartą per savaitę užsitepu medaus ir palaikau 20 min. Veido odai šveisti naudoju kavos tirščius, po procedūros atrodo, kad oda atsinaujina.

**********

Karolina

Mano pavasariniai grožio receptai gan paprasti:
Nr. 1. VISADA gerti užtektinai vandens!!
Nr. 2.MEDUS, MEDUS, MEDUS. Visi žinome, kad medus turi itin plačią įvairių gerųjų savybių puokštę, pavyzdžiui, priešuždegiminis, antibakterinis poveikis. Bet ar visi suprantame, kad tai naudinga ne tik sveikatai, bet ir grožiui?

Aš asmeniškai labai mėgstu eksperimentuoti su įvairiomis veido kaukėmis, derindama skirtingus ingredientus, tarp kurių labai dažnai būna ir medus.

Vienas iš receptų:
1–2 a. š. medaus;
1 a. š. pieno;
1 šaukštas varškės.
Viską sumaišome ir tepame ant veido tolygiu sluoksniu, laikome 15 minučių, tada nuplauname. Ši veido kaukė puikiai ramina jautrią, sudirgusią, pavargusią odą.

**********

Erika

Pusryčiai ir veido kaukė

200 g varškės

1,5 šaukštelio grietinės

sauja saulėgrąžų daigų

Viską sudėti į plaktuvą, susmulkinti ir suplakti.

Apie šaukštelį gauto mišinio užsitepti ant švarios veido ir kaklo odos. Palaikyti apie 15 min. ir nuplauti šiltu vandeniu. Švelniai nusausinti odą rankšluosčiu. Ši kaukė puikiai atgaivina ir sudrėkina nuo žiemos centrinio šildymo pavargusią odą.

Likusią blenderyje masę galima šiek tiek padruskinti, paskaninti prieskoniais ir užtepti ant grikių ar kito trapučio, duonos riekės. Šie pusryčiai ne tik suteikia organizmui energijos, bet ir turi savyje naudingų augalinių skaidulų, gerinančių virškinimą, taip pat ir B grupės vitaminų.

**********

Danguolė B.

Grožio pusryčiai ir veido kaukė (du viename)

5 š. viso grūdo avižinių dribsnių

1 š. natūralios kakavos miltelių

1 obuolio

1 a. š. medaus

1 šaukšto smulkintų linų sėmenų

1 šaukšto ispaninio šalavijo sėklų (ar kitų sėklų pasirinktinai, pvz. aguonų, kanapių ir pan.)

1 šaukšto riešutų (migdolų, graikinių ir pan.)

Žiupsnelis tikrojo cinamono

Iš vakaro užpilame avižinius dribsnius ir kakavą verdančiu vandeniu ir paliekame per naktį išbrinkti. Užmerkiame šaltame vandenyje riešutus. Ryte į avižinių dribsnių košę įdedame smulkiai sutarkuotą obuolį bei medų. Imame 1 šaukštą paruoštos košės, ją susmulkiname trintuvu ir tepame ant veido – tai priešraukšlinė-vitamininė kaukė (ją palaikome ant veido apie 15 min. Atsargiai, medus gali alergizuoti, prieš dėdamos kaukę įsitikinkite, kad jūsų oda jam nealergiška)! Į likusią košę dedame sėklas, išmirkytus riešutus bei cinamoną. Skanaus!

Avižiniuose dribsniuose gausu vitaminų ir ląstelienos, jie ramina sudirgusią, linkusią šerpetoti odą, ją drėkina. Natūrali kakava pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, medus stiprina imunitetą, kaukės pavidalu kovoja su raukšlėmis, odos uždegimais. Ispaninio šalavijo sėklose ir linų sėmenyse gausu omega-3 riebalų rūgščių bei ląstelienos, linų sėmenys normalizuoja hormonų veiklą. Riešutuose gausu gerųjų riebalų, baltymų, vitaminų, jie gerina odos bei smegenų veiklą. Cinamonas (tikrasis, o ne pigus jo pakaitalas kasija) reguliuoja cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje, padeda kovoti su antsvoriu.

Valgant šią košę kiekvieną rytą ir naudojant kaukę 3 kartus per savaitę jau po kelių savaičių matomas akivaizdus teigiamas poveikis odai: išsilygina smulkios raukšlelės – oda tampa lygesnė, dingsta paraudimai bei šerpetojimai, oda atrodo gerokai jaunesnė ir sveika! Nuo košės pagerėja ir plaukų būklė.

**********

Egidija

Turiu problemą – labai slenka plaukai, todėl esu išbandžiusi daugybę įvairiausių priemonių. Geriausiai man padėjo šios.

Duona

Paimti 100–150 g juodos duonos (apie 2 cm minkštimo gabalėliai), šiek tiek verdančio vandens ar žolelių nuoviro, 1 kiaušinį (jei plaukai riebūs – naudojame kiaušinio baltymą). Viską sutrinti iki vientisos masės, dėti kaukę ant galvos odos, uždengti plėvele ar dušo kepurėle bei rankšluosčiu galvą, palaikyti 15–20 min., nuplauti ir nuskalauti duonos nuoviru (nupjauti duonos pluteles, užlieti verdančiu vandeniu ar žolelių nuoviru, po 1 val. nukošti).

Paimti lygiomis dalimis: ramunėlių žiedų, raudonėlių, šalavijo lapų, dilgėlių lapų, gysločio lapų. 1 šaukštą mišinio užlieti 1 stikline verdančio vandens ir palaikyti 1 val., nukošti, sumaišyti su duonos minkštimu, kol taps košele. Šiltą masę įtrinti į galvos odą, uždėti plėvelę, rankšluostį, palaikyti 2 val. Nuplauti šiltu vandeniu be šampūno.

Druska

Išplauti galvą šiltu vandeniu be muilo, tuomet švelniais judesiais trinti į plaukus maistinę druską – tęsti 10–15 min., išplauti galvą. Procedūrą kartoti 6 kartus.

Į galvos odą įtrinti jūros druską, palaikyti 15 min. ir nuplauti šiltu vandeniu. Jūros druska turi absorbuojančių savybių ir išvalo plauko folikulus nuo riebalų pertekliaus.

Taip pat geras būdas sustabdyti plaukų slinkimui yra plaukų skalavimas stipriais žolelių nuovirais. Tam tinka ąžuolo žievė, varnalėšos šaknys, ajerų šakniastiebiai, dilgėlių lapai, medetkų žiedai, apynių spurgai, gluosnių žievė, šalpusnių lapai.

Kraujažolė padeda, kai stipriai slenka plaukai. Reikia įtrinti į galvos odą šviežių kraujažolių žolės sultis 1–2 k. per dieną, tęsti 2 savaites.

Vaistinė gelsvė stabdo net labai stiprų plaukų slinkimą: 1 š. smulkintų džiovintų gelsvės šaknų užliekite 1 stikline verdančio vandens. Šildykite vandens vonelėje 20 min., išėmus palaikykite 40 min. Dėkite ant plaukų, pamasažuokite šaknis. Šiltai apdenkite galvą, po 30 min. nuplaukite. Darykite 3 k. per savaitę.

Ramunėlių žiedai: 10 g ramunėlių užlieti 1 stikline verdančio vandens, uždengti ir 30 min. palaikyti šiltoje vandens vonelėje, atvėsinti, nukošti, šlakstyti išplautus plaukus.

Ąžuolo žievė suteikia plaukams blizgesio, stabdo slinkimą:

1 š. ąžuolo žievės užlieti 1 l verdančio vandens, skalauti plaukus.

Paimti 1,3 š. ąžuolo žievės, 1,3 š. gluosnio žievės, 1,3 š. čiobrelių žolės, užpilti 1 l verdančio vandens, pavirinti 20 min., nukošti. Šilti nuoviru įtrinti galvos odą. Rekomenduojama riebiems plaukams.

Paimti 0,8 š. ąžuolo žievės, 0,8 š. dilgėlių lapų, 0,4 š. sukatžolės. Užlieti 1 l verdančio vandens, virti iki užvirimo, palaikyti uždengus 30 min., nukošti. Nuskalauti plaukus po plovimo. Atlikti procedūrą po kiekvieno plovimo 1 mėn.

**********

Kamilė

Viso kūno šveitiklis

Jam gaminti reikės:

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukšto trupintos jūros druskos

1 medaus

1 šaukštelio cinamono

Viską sumaišyti į vientisą masę ir palaikyti valandą kambario temperatūroje. Prausiantis nušveisti visą kūną.

Kokoso aliejus puikiai nuvalo makiažą.

Kokoso aliejų labai lengva naudoti, užtepkite ar užpilkite ant vatos tamponėlio ir nuvalykite makiažą. Žinoma, kokoso aliejų sunkiau pašalinti nuo veido, dėl to patartina plauti veidą su šiltu vandeniu. Nuvalius jį, oda būna sudrėkinta ir maloniai kvepia.

**********

Aušra


Tam, kad atkurčiau plaukų drėgmę bei apsaugočiau nuo žalingų priemonių, pati naudoju bei siūlau ir jums pasinaudoti keletu natūralių plaukų drėkinimo priemonių.

Alyvuogių aliejus yra puikus natūralus plaukų kondicionierius. Jį galima tepti tiesiai ant plaukų ir gerai įmasažuoti į galvos odą. Geresniam efektui užsidedu dušo kepurėlę ir palieku plaukus „maitintis“ per naktį. Ryte užtenka įprastai išsiplauti galvą šampūnu. Jeigu noriu pasiekti rezultatą greičiau, užsidedu dušo kepurėlę ant alyvuogių aliejumi išteptų plaukų ir užvynioju šiltą arba karštą rankšluostį 1–2 valandoms. Jeigu reikia, pašildau rankšluostį dar kartą.

Kokoso aliejus taip pat gali būti naudojamas tokiu pat principu kaip ir alyvuogių aliejus. Ištepu plaukus kokoso aliejumi ir 15–30 minučių palaikau apgaubusi dušo kepurėle. Jie taps sveikesni ir žvilgesni. Gilesniam kondicionavimui naudoju karšto rankšluosčio principą kaip ir su alyvuogių aliejumi

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)