Taigi ar miegoti ant grindų sveika nugarai?

„Ilgai miegoti ant grindų nėra sveika“, – aiškina Niujorke esančios operacijų ligoninės („Hospital for Special Surgery“) specialistė, medicinos daktarė Jennifer L. Solomon, priklausanti JAV medicinos ir reabilitacijos medikų tarybai. Kita vertus, medikės teigimu, kartais aštrų nugaros skausmą jaučiantys žmonės pastebi, kad miegant ant grindų, skausmas praeina. J. L. Solomon teigimu, įprastai skausmas atlėgsta atsigulus ant nugaros, o kojas sulenkus, kad keliai būtų nukreipti į lubas.

Kiti sako, kad sveika miegoti ant kieto čiužinio, jei skauda nugarą, bet medikė pabrėžia – poveikis žmonėms būna įvairus – vieniems miegojimas ant kieto čiužinio yra veiksminga priemonė nuo nugaros skausmo, kitiems visgi geriau miegoti ant minkštesnio čiužinio. Belieka išbandyti patiems, juk žmonės skirtingi, tad ir nugarą saugo skirtingi.

O kokiais būdais numalšinti nugaros skausmą, jei nesinori miegoti ant grindų?

Miegantys ant šono ar ant nugaros gali pasidėti po keliais ar tarp kelių pagalvėlę, kad stuburui būtų patogu, aiškina J. L. Solomon.

Dar vienas patarimas – neprisidėkite po galva daug pagalvių. Jums pakaks vienos ar dviejų pagalvių, tiesa, ne per daug purių.

Žiūrėkite, kad miegant galva nebūtų pernelyg aukštai iškelta – miegant stipriai palenkus galvą į priekį gali pradėti skaudėti kaklą.

Patartina įsidėmėti ir štai ką – nemiegokite ant pilvo, nes taip stuburas stipriau apkraunamas, nugara negali ilsėtis neutralioje padėtyje, aiškina J. L. Solomon.

Nugaros sveikatai įtakos turi ne tik poza miegant ir paviršius, ant kurio miegate. Medikės teigimu, svarbu ir tai, ar sportuojate, ar sveikai maitinatės, kaip tvarkotės su stresu.

„Vienos stebuklingos priemonės (nuo nugaros skausmo) nėra, – sako J. L. Solomon. – Nugaros sveikata priklauso nuo daugelio veiksnių, miegojimas – tik vienas iš jų.“

Išvada – norint numalšinti nugaros skausmą, reikia atsigulti taip, kad nugara išsitiestų. Tiesa, galbūt teks išbandyti kelias gulėjimas pozas ir ne vieną paviršių, kol atrasite, kas geriausiai tinka jums.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)