Vienas žymus dermatologas, Haroldas Lanceris, teikiantis patarimus tokioms įžymybėms kaip Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Beyonce ir Scarlett Johansson, keletą nevystančio grožio išsaugojimo paslapčių sutiko atskleisti ir platesnei auditorijai. Su jo rekomendacijomis siūloma susipažinti svetainės „Bright Side“.

Nesistenkite dirbtinai išgauti kokių nors mimikų

Pasak H. Lancerio, įprotis reikšti emocijas raiškiais veido judesiais gali privesti prie smulkių raukšlelių, o vėliau ir gilesnių raukšlių atsiradimo. Nors dažniausiai veido raumenys dirba kalbant, kai kurių žmonių mimika nenustoja kisti ir tada, kai jie tyli.

Jei manote, kad įprotis papūsti lūpas, stipriai sukąsti dantis ar dar kaip nors iškreipti veidą jokios žalos padaryti negali, privalote pakeisti nuomonę ir susitaikyti su mintimi, kad net asmenukėse geriausiai atrodote tada, kaip į objektyvą žvelgiate nepertempusi veido. Išmokti kontroliuoti mimiką tikrai verta, nes taip sumažinsite ankstyvų raukšlių atsiradimo riziką.

Drėkinamąjį kremą tepkite ant ką tik nuprausto veido

Remiantis H. Lancerio rekomendacijomis, drėkinamąjį kremą ant veido reikia suspėti užtepti nepraėjus minutei po prausimosi – tik taip pavyks pasiekit maksimalų drėkinamąjį poveikį. Jei gaišite, plonytis po prausimosi ant veido likęs vandens sluoksnis išdžius ir oda neišvengiamai praras tam tikrą kiekį drėgmės.

Nevartokite svaigiųjų gėrimų prieš depiliacijos vašku procedūras

Likus ne mažiau kaip dienai iki numatytos depiliacijos vašku procedūros pasistenkite nepiktnaudžiauti alkoholiu, nes jo poveikis mažina procedūros efektyvumą ir didina skausmo riziką.

Prieš maudynes būtinai sudrėkinkite plaukus

Prieš brisdamos į jūrą ar šokdamos į baseiną, būtinai sudrėkinkite plaukus švariu vandeniu. Jis prasiskverbs į mikroskopinius plyšelius tarp epidermio ląstelių ir apsaugos plaukus nuo žalingo druskos arba chloro poveikio.

Nenaudokite vatos diskelių

Jei kokią nors odos priežiūros priemonę tepsite pirštais, elgsitės ne tik taupiai, bet ir maksimaliai padidinsite produkto efektyvumą. Vatos diskeliai ir makiažui skirtos kempinėlės turi savybę absorbuoti kosmetinę priemonę. Šios taisyklės dera paisyti ir naudojant tonizuojantį losjoną: paprasčiausiai sudrėkinkite losjonu delnus ir švelniai paplekšnokite jais veidą.

Nepamirškite makiažo pagrindo

Prieš tepdamos kosmetiką nepamirškite makiažo pagrindo. Jis padeda išsaugoti odos drėgmę, apsaugo poras ir sumažina aknės pasireiškimo riziką, ypač jei esate riebios odos savininkė.

Šampūnas nuo pleiskanų gali padėti išsigydyti spuogus

Tikrai neverta pulti į paniką dėl visus planus griaunančio netikėtai iškilusio spuogo, kuriam panaikinti neturite nei lako, nei priemonių. Tiesiog nusiprauskite veidą šampūnu nuo pleiskanų. Jo sudėtyje esantis cinko piritionas idealiai tinka spuogams ir aknei gydyti. Reguliariai jo naudoti, beje, nepatartina, bet kartas per savaitę tikrai gali būti į naudą. Aišku, būtų gerai, jei prieš imdamosi tokių procedūrų pasitartumėte su dermatologu.

Kojas skuskite sausas

Kojas daugelis nusiskutame tada, kai prausiamės po dušu. Visgi geresnio rezultato pasieksite, jei pirmiausia nušveisite odą šveitikliu, jį nuplovusios leisite odai nudžiūti ir tik tada skusite. Kai visi nepageidautini plaukeliai bus pašalinti, patepkite odą drėkinamuoju kremu arba priemone po skutimo. Jei vadovausitės tokia metodika, ilgainiui galėsite pamiršti apie įaugančius plaukelius arba sudirgusią odą.

Atminkite, kad geriamoji soda puikiai pašalina ant plaukų užsilikusias formavimo priemones

Norint pašalinti nuo plaukų visus formavimo priemonių likučius, įprasto šampūno kartais gali nepakakti. Pamėginkite įdėti į jį šaukštą geriamosios sodos ir iš karto pajusite skirtumą: šitaip patobulintu šampūnu pavyks pašalinti plaukų putų, želės, lako ir bet kurios kitos panaudotos formavimo priemonės likučius, tad vėl galėsite džiaugtis švariais ir gaiviai atrodančiais plaukais.

Dantis valykitės prieš pusryčius

Kol miegate, burnoje besidauginantys mikrobai ir bakterijos intensyviai pluša dėl išlikimo sau palankioje terpėje, todėl rytais gleivinė būna aptraukta apnašomis, kurias nesunku nuryti kad ir valgant.

Jei norite to išvengti, prieš pusryčiaudamos, nepatingėkite išsivalyti dantų. Dermatologas H. Lanceris užsimena, kad šio ritualo besilaikantys žmonės išsiskiria daug skaistesne oda.

Prioritetą teikite kambario temperatūros vandeniui

Kambario temperatūros vanduo yra pats tinkamiausiais tiek gerti, tiek praustis. Per šaltas arba per karštas vanduo gali sausinti odą. Pereiti prie šio sveiko įpročio pavyks ne iš karto, bet ilgainiui išryškėsiantis rezultatas neabejotinai įtikins, kad būtent kambario temperatūros vanduo idealiausiai puoselėja odą.

Įtraukite kokoso aliejų į odos ir plaukų priežiūros priemonių arsenalą

Kokosų aliejus visuotinai pripažįstamas dėl ypač teigiamo poveikio odai ir plaukams. Kad ir kokio tipo būtų jūsų oda, naudodamos kokosų aliejų tikrai neprašausite. Jį galima naudoti kaip veido kaukę, kūno kremą ir nagų priežiūros priemonę. Jis pasižymi puikiomis drėkinamosiomis savybėmis, be to, padeda atgaivinti nualintus plaukus.

Pasirūpinkite makiažo pagrindu be SPF

Jei paprastai naudojate apsaugines priemones nuo saulės arba kasdienis jūsų veido kremas pažymėtas SPF – apsaugos nuo saulės faktoriumi, nuo saulės apsaugančio makiažo pagrindo tikrai nereikia: tokia priemonė storesniu sluoksniu padengtų veidą, o tai nėra sveika odai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją