Neabejotinai pravartu turėti šiek tiek naudingos ir įdomios informacijos apie ausis, kuri padės sužinoti daugiau apie save ir savo sveikatos būklę, rašo brightside.me.

Ką mūsų ausys pasako apie mus?

Ausis kaip identifikavimo priemonė

Naujagimio ausys jau būna visiškai susiformavusios. Įdomu pastebėti, kad žmogui augant ausys nesikeičia, nors spenelis šiek tiek pailgėja.

Recesyviniai ar dominantiniai genai

Remiantis mokslininkų atliktų tyrimų rezultatais, prie galvos prisitvirtinusi ausies dalis įvardijama kaip recesyvinė, o likusi nepritvirtinta dalis – dominantinė.

Vainikinių arterijų liga

Jei ant ausies spenelio yra įstrižinė klostė, labai tikėtina, kad žmogui gali būti diagnozuota vainikinių arterijų liga.

Vitaminų ir kalcio trūkumas

Jei ausų spalva labai blyški, tai gali reikšti, kad organizmui trūksta vitaminų ir kalcio.

Inkstų ligos

Jei ausys raudonos, tikėtina, kad žmogaus inkstai nėra sveiki.

Sutrikimai smegenyse

Jei ausų spalva tamsiai raudona, gali grėsti atminties praradimas, varginti nuolatiniai galvos skausmai ar smegenų veiklos sutrikimai.

Ausies kremzlės uždegimas – specifinis simptomas, pasireiškiantis sergant recidyvuojančiu polichondritu.

Ausies refleksologija

Ausies refleksologija efektyvumu nė kiek nenusileidžia rankos ar pėdos refleksologijai, kai jaučiamas poreikis sumažinti stresą ar skausmą. Egzistuoja per 200 ausies akupunktūrinių taškų, susijusių su skirtingais vidaus organais ir raumenų bei kaulų sistema. Paspaudžiant šiuos taškus galima spręsti įvairias tiek fizines, tiek ir emocines sveikatos problemas.

Dažniausiai kūną ir organų sistemas atspindinti ausis lyginama su motinos įsčiose esančio kūdikio poza.

Į refleksologijos žemėlapį įtraukta nemažai taškų, kuriuos galima stimuliuoti. Galima išmokti tinkamo šių taškų masažavimo, norint išspręsti ne itin rimtus sveikatos sutrikimus, pavyzdžiui, atsikratyti galvos skausmo. Jei vargina rimtesni sveikatos sutrikimai, rekomenduojama pasitarti su patyrusiu refleksologijos specialistu ar bendrosios praktikos gydytoju.

Be didesnių sunkumų atsikratysite nugaros ir pečių, organų, sąnarių, nosies ir gerklės, virškinamojo trakto, širdies ar galvos skausmų, spausdami atitinkamas ausies sritis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)