Česnakai padeda sumažinti aukštą kraujospūdį ir normalizuoti blogojo cholesterolio rodiklius, užkerta kelią išeminei širdies ligai ir padeda išvengti širdies smūgio, likviduoja aterosklerozės padarinius.

Dar česnakai kuo puikiausiai tinkami sprendžiant kasdienes sveikatos problemas – šienligę, keliaujančiuosius neretai varginantį viduriavimą, peršalimą ir gripą, vabzdžių įkandimus ir grybelines infekcijas, rašo fithacker.ru.

Be to, reguliariai vartojant česnakų pavyksta susidoroti su osteoartrito, diabeto ir padidėjusios prostatos simptomais. Dar česnakai padeda stiprinti imunitetą ir išvalyti organizmą nuo toksinų. Kartu su imbierais ir svogūnais česnakai netgi gali detoksikuoti organizmą po chemoterapijos.

Kaip vartoti česnaką?

Geriausia česnakus valgyti žalius, nes jų sudėtyje esantis aktyvus komponentas alicinas veikiamas šilumos neutralizuojamas. Siekiant geriausių rezultatų rekomenduojama česnakus sutraiškyti, susmulkinti, palikti 15 min. ir tik tada vartoti. Svarbu česnakų vartoti tuščiu skrandžiu, nes kai jūsų skrandis pripildytas maisto, jūsų organizmui gali būti sudėtinga apdoroti ir įsisavinti visas česnakų sudėtyje esančias maistingąsias medžiagas.

Puikus būdas įtraukti česnakų į mitybos racioną – sumaišyti juos su medumi. 2-3 česnako skilteles supjaustykite mažais gabaliukais ir sumaišykite su vienu šaukštu medaus. Šio mišinio vartokite kiekvieną dieną ir jausitės kur kas energingesni ir sveikesni.

Česnakų sirupas nuo gripo

Jei jūsų oda jautri, naudokite pirštines ir stenkitės netrinti akių, nes kurių rūšių natūralūs aliejai sukelia odos bėrimus ir nudegimus.

Jums prireiks:

pusės svogūno;
5 česnako skiltelių;
2 čili pipirų;
1 šaukšto imbiero;
vienos citrinos sulčių;
obuolių acto.

Paruošimo instrukcija

Jums prireiks 350-500 ml stiklainio, į kurį reikia suberti pjaustytą svogūną. Sudėkite smulkintą česnaką, tada – smulkiai pjaustytus čili pipirus ir imbierą. Į atskirą indą išspauskite citriną, pašalinkite sėklas, o sultis pilkite ant stiklainio turinio.

Galiausiai supilkite į stiklainį obuolių actą, palikdami apie centimetrą laisvą viršuje. Užsukite stiklainį ir palikite tamsioje vėsioje vietoje.

Sirupas nuo gerklės skausmo, peršalimo ir gripo paruoštas!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)