Vis dėlto galbūt nežinojote, kad saldžiosios bulvės ne tik labai skanios, bet dar ir neįtikėtinai naudingos sveikatai, rašo fithacker.ru. Pirma, saldžiosios bulvės padeda tiems, kurių regėjimas nusilpęs, nes šiose daržovėse gausu vitamino A, kurio trūkumas ir yra pagrindinė prasto regėjimo priežastis.

Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) teigia, kad šio vitamino trūkumas didina mirčių nuo įvairių infekcijų riziką. Saldžiosios bulvės – puikus beta karotino šaltinis. Organizme beta karotinas virsta vitaminu A. Be to, šiose daržovėse daug skaidulų, taigi suvalgę vos vieną vidutinio dydžio saldžiąją bulvę organizmą praturtinsite 4 gramais ląstelienos.

Aklumo prevencijai taip pat puikiai tinkamas vitaminas A, stiprinantis imunitetą, padedantis rūpintis regėjimu ir suteikiantis kaulams tvirtumo.

Taigi dėl šių kelių papildomų priežasčių verta pamėgti saldžiąsias bulves dar labiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)