Ir vyrai nori būti gražūs

Didžiosiose pasaulio šalyse bei miestuose jau nieko nebestebina, kuomet kosmetinės chirurgijos kabineto duris praveria vyrai. Čia jie ieško galimybės patobulinti savo nežymius kūno defektus ir vėl iš naujo pamilti save.

Nosies korekcija, riebalų nuo liemens ar pilvo nusiurbimas, maišelių po akimis naikinimas ar plaukų persodinimas – tai vienos iš dažniausių grožio centruose atliekamų operacijų, kurių pageidauja vyrai.

Nuo vyrų amžiaus priklauso, kokios procedūros jie norės. Sakoma, kad yra trys pagrindiniai vyro gyvenimo etapai, su kuriais kyla ir tam tikros išvaizdos problemos. Pavyzdžiui, pirmuoju etapu – paauglystėje, vyras gali būti nepatenkintas dėl savo ausies ar nosies formos. Antruoju etapu – įkopę į ketvirtą dešimtmetį, vyrai ryžtasi plastinei chirurgijai norėdami atsikratyti riebalų aplink pilvo ar juosmens sritį. Trečiuoju etapu, kuomet vyrams virš 40 metų, jie siekia atsikratyti maišelių po akimis arba dvigubo pagurklio – būtent šie defektai ima atsispindėti brandžių vyrų išvaizdoje.

Riebalų nusiurbimas – viena iš populiariausių chirurginių procedūrų

Jauni vyrai dažnai net nesusimąsto, kad nekaltas įprotis vakarais, grįžus iš darbo, gurkšnoti alų ir užkandžiauti gali tapti viena iš priežasčių vėlesniame amžiuje gultis po chirurgo skalpeliu. Ir nors jaunų vyrų medžiagų apykaita, kaip ir moterų, dažniausiai būna labai gera, laikui bėgant medžiagų apykaita lėtėja – riebalai ima kauptis ant pilvo ir liemens.

Dauguma vyrų dėl to nekompleksuoja ir toliau sau ramiai gyvena su savo apvaliais pilveliais, tačiau yra ir tokių, kurie labai dėl to kompleksuoja ir ryžtasi riebalų nusiurbimo operacijai. Tokia operacija yra rekomenduoja tiems vyrams, kurie laikėsi dietų, sportavo, tačiau rezultato nepasiekė – riebalų sankaupos kaip buvo, taip ir liko ant pilvo ar liemens.

Riebalus tokios operacijos dėka vyrai gali nusisiurbti ne tik nuo pilvo ar liemens, bet ir nuo skruostų, rankų, šlaunų, nudribusio pagurklio, kaklo ar net sėdmenų, kuriais jie nėra patenkinti ir dėl to kompleksuoja.

Kiekvienas vyras, kuris pasiryžta tokiai riebalų nusiurbimo operacijai, žino, kad ji nėra paprasta ir gali sukelti daug diskomforto. Pavyzdžiui, tos kūno vietos, nuo kurių buvo nusiurbti riebalai, po operacijos gali patinti, jas skaudėti bei peršėti. Dėl to pacientams yra skiriami analgetikai – skausmui malšinti bei antibiotikai, kad neatsirastų infekcija.

Moterys didina krūtis, o vyrai mažina?

Tikriausiai ne viena moteris bent kartą gyvenime paplūdimyje ar pirtyje yra atkreipusi dėmesį į vyrą, kuris išsiskiria iš kitų stipriosios lyties atstovų savo padidėjusia krūtine. Ir nors ta krūtinė vyrui netrukdo gyventi, visgi, kai kuriems ji gali sukelti nemažai kompleksų.

Nenormaliai padidėję vyro krūtys – dar kitaip yra vadinamos ginekomastija – vargina nuo 40 iki 60 procentų vyrų, tačiau tik nedaugelis priešingos lyties atstovų drįsta taisyti ar pašalinti šį savo kūno defektą.

Tie, kas pasiryžta šiai operacijai, žino, kad ji nėra maloni. Prieš operaciją gydytojai aiškinasi, dėl ko krūtys yra padidėjusios. To priežastis gali būti sutrikusi kepenų, virškinimo sistemos veikla ar vaistų su estrogenais ar anabolinių steroidų vartojimas.

Krūtų mažinimo operacijos metu nuo krūtų yra pašalinama dalis audinio bei liaukų, o jei krūtys yra itin didelės – šalinamas ir odos perteklius. Verta įsidėmėti, jog daugeliu atvejų ši operacija yra nebūtina ir dažniausiai yra atliekama tik dėl kosmetinių priežasčių, kad vyras galėtų nekompleksuoti ir drąsiai jaustis paplūdimyje, pirtyje ar kitoje viešoje vietoje.

Ir vyrai didina krūtinę?!

Tikriausiai ne viena moteris yra atkreipusi dėmesį į gražią vyro krūtinę. Tačiau neapsigaukite – tokia krūtinė gali būti ne tik ilgų valandų praleistų sporto salėje rezultatas. Priešingai, daugelis atletų ir sportininkų nepajėgia išsaugoti norimo krūtinės dydžio, formos, raumenų, net ir nuolat besitreniruodami sporto salėje. Dėl to jiems yra siūlomi krūtinės raumenų implantai (protezai). Jie yra gaminami iš silikono, tačiau šis silikonas skiriasi nuo to, kuris yra dedamas į moters krūtų implantus. Vyriškieji krūtinės implantai yra gaminami iš vientiso silikono, kuris yra nepripildytas skysčio. Jie yra tvirti ir elastingi, o palietus sudaro gerai ištreniruoto raumens įspūdį ir vizualiai atrodo itin patraukliai.

Taigi…

Moterims patinka vyriški vyrai. Ir net tas vyras, kuris bus su atsikišusiu pilveliu ar netobula krūtine, gali būti moteriai pats tobuliausias. Silpnosios lyties atstoves žavi tie vyrai, kurie pasitiki savimi.

Bet ar kiekvienas vyras gali pasitikėti savimi, jei jam trukdo jo kūno defektai? Ko gero, ne, tad kiekvienas renkasi, ką jam daryti toliau…