„Dove“ plaukų priežiūros produktų kategorijos vadovė Marit Soha sako, kad moterys neturėtų bijoti išreikšti savo tapatybę per įdomias šukuosenas ir įvairias plaukų spalvas. Reikia naudoti atitinkamas plaukų priežiūros priemones, tačiau nederėtų pamiršti ir kitų naudingų plaukų priežiūros patarimų.

Naudokite plaukų šukas vietoje šepečio

Rekomenduojame šlapių plaukų nešukuoti, nes taip kenkiate savo plaukams, jie labiau veliasi, lūžinėja. Jei vis dėl to tai yra neišvengiama, šukuokite plaukus itin retomis šukomis, taip padarysite minimalią žalą galvos odai ir plaukams.

Puoškitės galvos apdangalais

Mėgaujantis karšta saule ir paplūdimiu, lengva pamiršti plaukų sveikatą. Užsidėkite stilingą plačiakraštę skrybėlę ar galvos skarą, tokiu būdu apsaugosite plaukus ir galvos odą. Galvos apdangalas taipogi padeda išsaugoti plaukų drėgmę ir apsaugo plaukų spalvą nuo išblukimo.

Papildoma plaukų apsauga

Plaukų aliejus padeda atkurti sveiką plaukų išvaizdą, blizgesį ir padeda juos suminkštinti. Jis taipogi uždeda apsauginį sluoksnį plaukams, todėl jie tampa atsparesni karščiui. Plaukų aliejų naudokite kiekvieną kartą po buvimo saulėje, ypač daug dėmesio skirkite plaukų galiukams.

Naudokite plaukų kaukę

Prasidėjus vasaros sezonui, nors kartą per savaitę naudokite giliai drėkinančią plaukų kaukę. Karštis ir šiluma sausina plaukus, todėl būtina juos stipriai drėkinti, maitinti. Kaukė juos drėkina, minkština, suteikia apimties.

Sveikai maitinkitės

Norint turėti sveikus ir natūraliai blizgančius plaukus, įsitikinkite, kad jūsų valgiaraštyje yra užtektinai kalcio ir magnio, kurie yra būtini mineralai, norint palaikyti sveikus plaukus. Maisto produktai, kurių sudėtyje yra Omega-3 riebalų rūgščių, pavyzdžiui lašišoje ar špinatuose, padeda išlaikyti sveiką galvos odą ir padaro plaukus sveikus ir blizgančius. Planuodami savo valgiaraštį, įtraukite pieną, kiaušinius, avokadus, migdolus ir apelsinus, vaisius ir daržoves.

Gerkite vandenį

Nepamirškite gerti pakankamai vandens kiekvieną dieną, nes jo reikia ne tik jūsų organizmui, bet ir plaukams. Vanduo padeda pašalinti toksines medžiagas iš organizmo, o tai padeda jūsų plaukams augti greičiau ir daro juos stipresniais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją