Shape.com pateikia tokių produktų sąrašą.

Bananai

Bananai ne šiaip rekomenduojami maratonų bėgikams – jie lengvai virškinami, neerzina skrandžio. Bananuose yra pektinų, kurie skatina žarnų judėjimą.

Papaja

Ir šis tropinis vaisius ramina sudirgusį skrandį. Papajos gerina virškinimą, padeda esant vidurių užkietėjimui. Papajose yra papaino ir chimopapaino, kurie skaido baltymus, sudaro sveiką rūgštingą terpę skrandyje. Papajų ne visada yra, tad paieškokite papajų ekstrakto tablečių.

Baltieji ryžiai

Kai skrandis sudirgęs, patartina valgyti švelnų maistą – pvz., virtų baltųjų ryžių ar virtų bulvių. Šie produktai ne tik neerzina ir taip sudirgusio skrandžio, sugeria skysčių perteklių, tad padės ir esant diarėjai.

Imbieras

Ne vienas tyrimas parodė, kad imbieras pašalina pykinimą, apskritai padeda virškinimui.

Tiesa, per dieną nepatartina suvalgyti daugiau nei 4 g imbiero. Galima sukramtyti šviežios imbiero šaknies gabalėlį ar imbierinį saldainį. Skani ir arbata su tarkuotu šviežiu imbieru.

Obuolių tyrė

Kaip ir bananai, obuoliai – puikus pektinų šaltinis, kuris švelnina diarėjos simptomus. Jei skrandis sudirgęs, verčiau valgykite ne žalius obuolius, o obuolių tyrę, nes ją lengviau virškina.

Žolelių arbata

Šilta mėtų ar ramunėlių arbata ramina, taip pat gydo skrandį. Neseniai atlikti tyrimai parodė, kad pipirmėtės slopina skausmą tiesiojoje žarnoje. Pipirmėtės ne tik švelnina dirgliosios žarnos sindromą, bet ir mažina pykinimą. Ramunėlės padeda nuo pilvo skausmo.

Jogurtas

Sudirgusiam skrandžiui pieno produktai nėra sveika, bet natūralus jogurtas padeda. Natūraliame jogurte yra gerųjų bakterijų, kurios gerina virškinimą, nuo jų nustoja pūsti pilvą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)