14
Kitas

MIEGAS

Šių visai neretorinių klausimų klausiame „Goodlife” grupinių treniruočių trenerės ir geros nuotaikos ambasadorės Ramunės Supranavičienės.

Šaltuoju metų laiku tenka daug energijos išeikvoti šilumai generuoti. Tamsa taip pat nepadeda tos energijos išlaikyti, natūralu, kad organizmas vos sutemus (o temsta taip anksti…) ima jaustis mieguistas. Bandymas jį prikelti tamsiais rytais taip pat yra toks sunkus bei reikalaujantis didžiulių pastangų.

Visi jaučiame, kad pavasarį ir vasarą keliamės be didesnių pastangų, nes mums padeda saulės šviesa. Tad būkite atlaidesni savo organizmui ir dėmesingesni, įsiklausykite į jo siunčiamus signalus. Gal jums trūksta tik gero miego ir rytą kilsite vėl su nauja energija.

Tačiau jei jau rytą vos prabudę jaučiatės pavargę ir negalite prisiversti išlipti iš lovos – metas sunerimti ir imtis veiksmų. Lėtinį nuovargį pranašauja ne tik nuolatinis mieguistumas, bet ir nemiga, padažnėjęs arba sulėtėjęs širdies ritmas, apsunkusi galva ir mąstymas, susilpnėjęs imunitetas bei bendra sveikata. Stabtelkite ir pagalvokite: per daug įtampos? Per daug darbo? Ar visa tai verta iškeisti į sveikatą ir gerą savijautą?

O stebuklingų priemonių nuotaikai pagerinti bei energijai kaupti nėra. Geriausia prevencija prieš energijos stygių slypi elementarioje ir visiems puikiai pažįstamoje trijulėje:

MIEGAS – MAISTAS – SPORTAS.

Šie trys elementai labai svarbūs kiekvienas atskirai, bet negali ir vienas be kito. Tik visų jų sinergija bus geros nuotaikos vitaminu.

14
Kitas

MIEGAS

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)