Produkto sudėtis

Šiandien vis daugiau žmonių savo sveikata ir išvaizda rūpintis stengiasi vartodami natūralius produktus. Ypatingą vietą šioje kategorijoje užima augaliniai aliejai. Jie vartojami su maistu, išoriškai naudojami kosmetologijoje, o kai kuriai aliejai naudojami ar vartojami kaip vaistiniai preparatai. 

Vienoje iš pirmųjų naudingų ir veiksmingų priemonių sąrašo vietų yra linų sėmenų aliejus. Šiame vertingame produkte gausu polinesočiųjų omega 3 ir omega 6 rūgščių bei vitaminų A, B, K, E, F. Produkte išlieka visos naudingosios medžiagos, nes jis spaudžiamas šaltuoju būdu. Negalima nepaminėti šio aliejaus kaloringumo: šimtas gramų šio produkto turi 884 kcal.

Vartojimas ir nauda

Kaip jau minėjome, linų sėmenų aliejus naudojamas įvairiose srityse įvairiais tikslais. Dažniausiai žmonės jį vartoja siekdami sustiprinti imuninę ir nervų sistemą, išvalyti organizmą, atsikratyti antsvorio. Be to, linų sėmenų aliejų rekomenduojama vartoti mažiems vaikams ir besilaukiančioms moterims, nes ši gydomoji priemonė labai reikalinga intensyvaus augimo ir vystymosi laikotarpiu. Ji gerina regėjimą, padeda sukoncentruoti dėmesį, be to, pagerina vaisiaus smegenų formavimąsi ir jo visavertį vystymąsi.

Įrodyta, kad linų sėmenų aliejus normalizuoja širdies ir kraujagyslių bei virškinimo sistemas, gerina plaukų, odos ir nagų būklę, taip pat jungiamojo audinio, kraujagyslių sienelių ir kremzlių būklę.
Jei norite, kad aliejaus poveikis būtų kuo didesnis, reikia jį mėnesį vartoti šaltą po 1-2 valgomuosius šaukštus per dieną. Po to rekomenduojama padaryti 3 mėn. pertrauką ir profilaktiškai pakartoti procedūrą. Ne visiems patinka gerti šaltą aliejų, tokiu atveju vertėtų paieškoti, galbūt jo galima įsigyti kapsulėmis. Poveikis bus kažkiek silpnesnis, bet rezultatas vis tiek bus akivaizdus.
Taip pat linų sėmenų aliejus vartojamas lieknėjimo tikslais. Tokiu atveju šį produktą galima įtraukti į dietą – juo gardinti košes, salotas ir kitus patiekalus, arba gerti šaltą, kas dar veiksmingiau.

Kontraindikacijos

Pakalbėkime ir apie tai, kokiais atvejais šio aliejaus vartoti negalima. Linų sėmenų aliejaus nerekomenduojama vartoti žmonėms, sergantiems pankreatitu, skrandžio veiklos sutrikimais, cholecistitu. Be to, aliejaus nevartokite, jei geriate antidepresantus, antivirusinius preparatus arba geriamuosius kontraceptikus. Jei vartodami aliejų pastebėjote kažkokius pokyčius arba atsirado nemalonių simptomų, nedelsdami nutraukite vartojimą.

Visais kitais atvejais linų sėmenų aliejus – sveikatos, grožio ir geros nuotaikos garantas.