12
Kitas

Toliau

Mes reguliariai susiduriame su įvairiais stresais ir būtent jie gali tapti ta priežastimi, dėl kurios jums labai sunku numesti svorį. Juk kai kurie iš mūsų, jausdami įtampą ar jaudulį, yra įpratę įtampą malšinti kramtydami. Net jeigu jums tai nebūdinga, būtina žinoti, kad patiriant įtampą organizmas išskiria kortizoliu vadinamą hormoną, kuris yra atsakingas už riebalų kaupimą.

Kaip su tuo kovoti? Pasistenkite įveikti stresą medituodami, nes tokia praktika labai puikiai padeda nusiraminti.

2. Miegas

Naktimis dažniausiai gerai miega tie, kurie renkasi aktyvų gyvenimo būdą ir tuo pačiu dažniausiai išlaiko normalų kūno svorį. Nemiga ar prastas miegas lėtina medžiagų apykaitą organizme, o tai reiškia, kad kalorijų sudeginama mažiau. Negana to, nuovargis dažnai skatina norą suvalgyti kažką saldaus, mat tai garantuoja trumpalaikį jėgų antplūdį.

Kaip su tuo kovoti? Stenkitės naktį miegoti ne mažiau kaip septynias ar net aštuonias valandas. Tik taip ryte nubusite žvalūs ir pailsėję.

3. Porcijų kontrolė

Venkite didelių maisto porcijų per pietus ir vakarienę. Prisiminkite, kad sočiai pavalgyti galima tik ryte.
Kaip su tuo kovoti? Valgykite lėtai, maistą gerai sukramtykite – tais leis laiku sureaguoti į sotumo signalą.

4. Tiršti kokteiliai ir vaisių sultys

Tiršti vaisių kokteiliai ir vaisių sultys – ne tik skanus, bet ir naudingas maistas. Tačiau nereikia apsigauti, kad tokie gėrimai neturės įtakos jūsų svoriui. Jame daug natūralių cukrų, o kai kuriais atvejais netgi gali būti slaptų ingredientų, kas reiškia papildomas kalorijas.
Kaip su tuo kovoti? Ruoškite tokius kokteilius tik namuose, tada tiksliai žinosite, kokios gėrimo sudedamosios dalys. Taip pat galėsite suskaičiuoti kaloringumą.

5. Kava

Nors kofeinas paprastai pasitelkiamas kaip svorio atsikratymo pagalbininkas, tačiau juo piktnaudžiaujant galima sulaukti priešingo poveikio. Taip pat reikėtų turėti omenyje, kad kofeino turintys gėrimai yra labai kaloringi. Pavyzdžiui, didelė latė porcija gali turėti 300 ir daugiau kalorijų, o moka – visus 600 kalorijų.
Kaip su tuo kovoti? Rinkitės juodą kavą.

6. Alergija

Daugelis alergijas turinčių žmonių žino, kad antihistamininių preparatų naudojimas didina apetitą. Reikia taip pat pažymėti, kad kai kurie antihistamininiai preparatai sergantiems anoreksija skiriami kaip apetito stimuliatoriai.

Kaip su tuo kovoti? Pasistenkite apriboti antihistamininių preparatų vartojimą arba pabandykite kovoti su alergija vartodami natūralias priemones.

12
Kitas

Toliau

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)