Žinoma, abu vyrai to paties tikslo siekė skirtingomis priemonėmis. Pasak G. Homerio, mėlynos akys yra išraiškingesnės už rudas (su tuo tikriausiai nesutiktų rudaakiai aktoriai Al Pacino ir Anne Hathaway).
„Mėlynos akys yra perregimos, todėl galima pažvelgti giliau“, - sako jis. – „Tuo tarpu rudos akys yra nepermatomos. Man atrodo, kad posakis „akys – tai langai į žmogaus sielą“ yra labai prasmingas.“ Kažin, ką pamatytume pažvelgę pro G. Homerio langus? Sieloje išgraviruotus dolerio ženklus?

Akių spalva visada buvo laikoma nekintamu dalyku; taip, ją galima pakeisti įsidėjus spalvą keičiančius lęšius, bet tik trumpam. Daugelyje dainų akių spalva simbolizuoja žmogui būdingas unikalias savybes. Jos vieta – poezijos ir metaforų karalystėje, o ne ant chirurgo stalo. Gal geriau pasiklausyti, kaip Crystal Gayle dainuoja „Don‘t it Make My Brown Eyes Blue“, negu pamatyti, kaip tai iš tiesų padaro G. Homeris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją