Dalyvauti projekte „Misija – grožis“ moterį pastūmėjo noras būti gražiausia nuotaka.

26-erių Ingai santuoka su Žilvinu būtų antra. Pirmą kartą ji tekėjo 18-os metų, bet, kaip pati sako, buvo per jauna ir kvaila. Jau tada, vos pilnametystės sulaukusią merginą, kamavo didžiuliai kompleksai.

Dabartinis sužadėtinis Žilvinas nekreipia dėmesio į jos išorę, o būsimų vestuvių fotografijas siūlo koreguoti fotošopu. „Jis sakė, kad aš jam graži, tikina, kad vestuvių nuotraukas galima pagražinti, bet aš jau buvau ištekėjusi. Pasižiūriu anų vestuvių nuotraukų albumą ir ten matau tik susikausčiusį veidą. Nei vienos šypsenos - kaip laidotuvėse“, - Inga neslepia, kad jos kompleksai užgožia bet kokią šventę.

Moteris labiausiai išgyvena dėl kreivos ir kumpos nosies. Jos nosis vaikystėje lūžo net tris kartus, tačiau tada sutrupinta, kreiva pertvara taip ir nebuvo atstatyta. Maža to, dukra jaučia apmaudą, kad tėvai laiku nepasirūpino jos išvaizda: „Mano sesuo turėjo atlėpusias ausis. Tai ausų operacijai pinigų davė mama, prosenelė, o mano nosies operacijai pinigų taip ir neliko. Skaudu dar iki šiol. Šalia sesers esu bjaurusis ančiukas“.

Bjauriuoju ančiuku Inga jaučiasi ir dėl savo šypsenos. Vaikystėje iškritus pieniniams dantims, nauji išaugo labai reti. Projekto dalyvė pasakoja, kad po dviejų gimdymų ji liko beveik bedantė: „Abu mano nėštumai buvo labai sunkūs. Grėsė persileidimai, nusilpo organizmas. Nėštumo metu man visi dantys pradėjo trupėti, juos išsiimdavau tiesiog pirštais“. Net kalbėdama su mylimuoju moteris dangsto burną.

Galbūt jos dantys taip nebūtų išgedę, jeigu ne paniška odontologų baimė. Inga prisipažino, kad iki projekto „Misija - grožis” ji net savo sūnelius bijojo vežti pas gydytojus. Prieš pirmą dantų operaciją moteris tvirtino, kad geriau kasdien gimdytų, nei gydytųsi pas odontologus. Jai teko stipriai pakovoti su savimi, tačiau svajonės apie gražias vestuves padėjo nugalėti visas baimes.

„Nors Inga labai bijo skausmo, pirmosios operacijos metu visas tris valandas sėdėjo ramiai. Mes išrovėm begalę išgedusių dantų, įdėjom daug implantų, bet jos dar laukia viena odontologinė ir kelios plastinės operacijos. Panašu, kad ji viskam pasiryžusi ir yra verta tikrai didelių pokyčių“, - po tris valandas trukusios operacijos sakė Algirdas Puišys, Vilniaus implantologijos centro periodontologas.

Kad svajonės tikrai pradėjo pildytis, Inga suvokė tik prieš pat plastines operacijas. Projekto herojei ne tik buvo ištiesinta ir sumažinta nosytė. Daktaras Kęstutis Maslauskas moteriai padėjo atsikratyti dar vieno komplekso - per operaciją implantais pakėlė po gimdymo susmukusią krūtinę. Iki tol jauna moteris savo draugėms guodėsi, kad bijo išsirengti net prieš savo sužadėtinį.

Radikalūs pokyčiai pranoko Ingos lūkesčius – ji pripažino, kad dar nepradėjus organizuoti vestuvių, su sužadėtiniu jaučiasi kaip per medaus mėnesį. Žilvinas, pamatęs mylimąją ne tik nudžiugo, bet ir sunerimo. Jis nusprendė, kad reikės pagreitinti vestuves, o ir būsimą žmoną kaip reikiant reikės saugoti.

Ar pasikeitusi Inga eis prie altoriaus? Kaip vyras pratinosi prie naujos sužadėtinės išvaizdos, pamatysite laidoje „Misija – grožis“ 20.15 val. trečiadienį per LNK.