Angliavandeniai, esantys baltoje duonoje, mus apdovanoja papildomais kilogramais ir atima būtiną energiją. O be šios energijos gan sunku prisiversti mylėtis. Milijonai vyrų ir moterų kenčia nuo libido sumažėjimo, tvirtina farmacijos kompanijos, kurios reguliariai pristato rinkai naujus produktus kovai su seksualinėmis problemomis. Vien tik „Viagros“ pardavimai vertinami šimtais milijonų dolerių.

Mokslininkai tvirtina, kad šią situaciją galima išspręsti ir be medikamentų. Tam pakanka atsisakyti tų produktų, po kurių vartojimo organizme žymiai padidėja cukraus kiekis. Toks cukraus šuolis lemia energijos ir jėgų sumažėjimą, ir apie seksą negali būti nė kalbos.

Didžiausi libido priešai, seksologų ir dietologų manymu, yra balta duona ir nealkoholiniai tonizuojantys gėrimai, kuriuose yra chinino. Be to, seksualinę trauką mažina skausmą malšinantys vaistai, preparatai, mažinantys arterinį kraujospūdį, karštį malšinančios priemonės, kai kurie antidepresantai ir kontraceptinės piliulės.

Esant šiuolaikiniam gyvenimo ritmui mums vis dažniau tenka susidurti su greituoju maistu, arba užkandžiavimu greitosiomis. Pasakymą „greitas maistas“ dauguma žmonių supranta kaip riebų mėsainį ar dešrainį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją