Nuo 1997 iki 2002 metų, Amerikos alergijos, astmos ir imunologijos akademijos duomenimis, žemės riešutams alergiškų vaikų kiekis padidėjo du kartus.

Lapinės daržovės taip pat pateko į kenksmingų produktų sąrašą. Špinatus, sėjamąsias salotas ir gražgarstę pamėgo Norovirusas - ištikimas neplautų rankų ir nevalų virėjų palydovas. Iš 363 apsinuodijimo daržovėmis atvejų 240 yra sukelti būtent lapinių daržovių. Salmonelės ir žarnyno lazdelės taip pat neretai apsigyvena ant žaliųjų daržovių, ypač jei jos auginamos ne šiltnamiuose, o ūkiuose, kur kiekviename žingsnyje neišvengiami kontaktai su mėšlu, laukiniais žvėrimis ar purvinu vandeniu. Tad jei mėgstate lapine daržoves, jas būtina labai gerai nuplauti.

Rabarbaras – populiarus pyragaičių, kisielių ir saldžių sriubų priedas. Azijoje jis naudojamas kaip vaistas nuo tam tikrų ligų, tačiau didelėmis dozėmis jis gali sukelti apsinuodijimą, nes juose yra žmogaus organizmui kenksmingų oksolato rūgšties kristalų. Kalcio oksolatas, esantis rabarbaruose, veikia organizmą panašiai kaip sunkūs metalai: kenkia inkstams, gali susidaryti akmenų.

Tunas  –  viena populiariausių žuvų pasaulyje. Tačiau jo reputacija abejotina. 2004 metais atliktų tyrimų duomenys rodo, kad tuno vartojimas maistui nėštumo metu padidina persileidimo riziką. Geriausiu atveju vaikui gresia nervų sistemos raidos pažeidimai. Jeigu tuno mėsa laikoma netinkamai, joje kaupiasi į fugu nuodus panašūs toksinai, nors jie ir nėra tokie pavojingi.

Bus daugiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)