Vienas įprastinis DUL simptomas yra skausmas ar nepatogumas dibens srityje sekso metu. DUL yra bakterinė gimdos ar kiaušintakių infekcija, dėl kurios audiniai parausta, ištinsta ir būna skausmingi. Uždegimas gali sukelti surandėjimą, dėl kurio gali kilti tokių problemų, kaip nevaisingumas.

Dėl DUL taip pat gali formuotis abscesai arba kilti lėtinis dubens skausmas. Įprastinės DUL priežastys yra lytiškai plintančios ligos – dažniausiai chlamidiozė arba gonorėja – ar bet kokios kitos bakterijos, galinčios apsigyventi dauginimosi organuose. Negydoma infekcija gali patekti į kraują ar kitus organizmo audinius. Jei kiaušintakių infekcija negydoma, šie gali plyšti.

DUL kasmet suserga trys ketvirčiai milijono moterų, dėl šios ligos dešimtadalis jų tampa nevaisingomis. Skausmas gali būti ne itin stiprus, jį gali lydėti kiti simptomai – dažnas šlapinimasis ar pilvo skausmai.

Ankstyva diagnozė yra svarbi dėl to, kad DUL neretai galima gydyti antibiotikais. Tačiau tais atvejais, kai liga diagnozuojama pavėluotai, gali būti reikalingas chirurgų įsikišimas.

Pilvo apačios skausmus gali sukelti ir kiaušidžių cistos, ir nors cistos neretai išnyksta savaime, jas taip pat kartais gali tekti gydyti medikų pagalba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)