Pagrindinės plaukų kritimo priežastys

Perukais plaukų problemas sprendžia Cher, Alla Pugačiova, Liudmila Gurčenko. Periodiškai perukus nešiojo Victoria Beckham ir Paris Hilton. Sklido gandai, kad po dirbtiniais plaukais šios žvaigždės slėpė nevykusių kosmetinių procedūrų rezultatus, kai plaukai netikėtai ėmė kristi. Kodėl gi plinka ir įžymybės, ir ne tik jos?

Deja, ši problema atsiranda pačiame jėgų žydėjime – būnant 25-35 metų. Gydytojai visada plaukus vadina sveikatos indikatoriumi. Ir jei plaukai ėmė slinkti kuokštais, reikia nedelsiant kreiptis į specialistus.

Pirmoji priežastis. Hormoninės problemos

Už gražią ševeliūrą atsakingas hormonas estrogenas, ir jam žymiai sumažėjus jums netikėtai ima slinkti plaukai. O estrogeno lygio kraujyje mažėjimo priežastimi gali tapti labai daug veiksnių: kontraceptinių tablečių vartojimas, klimakso pradžia, laktacijos pabaiga. Šiuo atveju reikėtų kreipitis į endokrinologą.

Antroji priežastis. Ilgas gydymo kursas

Jei įdėmiai skaitytumėte vaistų aprašus, pamatytumėte, kad labai dažnai plaukų slinkimas pažymimas kaip vienas šalutinių poveikių. Kai kurie preparatai išvis sulėtina plaukų augimą ilgam laikui. Ypač silpni plaukai tampa po psichotropinių preparatų, šlapimą varančių vaistų, taip pat hepatitą gydančių priemonių vartojimo.

Trečioji priežastis. Paveldimumas

Polinkis į plaukų slinkimą, deja, gali būti paveldimas. Jūs galite nė neįtarti, kad ši problema egzistuoja, iki 40-45 metų: būtent menopauzės pradžioje moterims, kurios turi genetinį polinkį plikti, netikėtai ima slinkti plaukai. Liga, vadinama androgenine alopecija, gydoma tik ankstyvose stadijose, todėl svarbu iš anksto nustatyti problemą. Jei daugelis jūsų giminės moterų susidūrė su šia problema, jums būtina iš anksto kreiptis į endokrinologą. Po paskirto gydymo kurso galėsite būti rami – jūsų šukuosena nenukentės.

Ketvirtoji priežastis. Stresai

Visa, kas verčia jus nervintis, ar tai būtų problemos darbe, ar netikusi draugė, netrukus pasireikš ant jūsų galvos. Dažni stresai neigiamai veikia sveikatą, odos būklę, taip pat plaukus. Gydytojai pastebi, kad depresijos metu plaukai beveik nustoja augti, tampa labai ploni ir silpni. Tačiau panikuoti nevertėtų. Kai tik išmoksite atsipalaiduoti ir sugrįšite į normalią emocinę būklę, plaukai labai greitai sustiprės.

Penktoji priežastis. Nesubalansuota mityba

Prasta jūsų plaukų būklė gali liudyti daugybę problemų, susijusių su netinkama mityba: chroniškas skrandžio ir virškinamojo trakto ligas, avitaminozę. Norėdamos sustiprinti plaukus iš vidaus, turėtumėte vartoti daugiau produktų, kuriuose yra vitaminų A, B, E, taip pat cinko, kalcio: jūros gėrybių, įvairių riešutų, žalumynų, pieno produktų, kepenėlių, žuvies.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją