Kaulų čiulpų transplantacija, neretai – paskutinė galimybė pasveikti žmonėms, sergantiems įvairiomis kraujo vėžio formomis.

Jeigu esate sveikas, sulaukęs 18 metų – galite drąsiai registruotis į potencialių donorų gretas. Jūsų pagalbos gali prireikti ne iš karto, bet jei tik atsirastų ligonis, kuriam galima padėti – su Jumis susisieks ir viskas, ką tereikės padaryti – atvykti bei iš venos (lygiai taip pat, kaip donuojant kraują) leisti surinkti šiek tiek savo kamieninių kraujo ląstelių. Tai yra visiškai neskausminga, o ląstelės atsistato per porą savaičių. Procedūra nesudėtinga – tą pačią dieną galima vykti namo, o per artimiausias tris paras Jūsų čiulpai ims dovanoti gerą, sveiką kraują išgelbėtam žmogui.

Šią gerumo idėją palaiko ir savo muzika renginio metu dalinsis bardas Domantas Razauskas, ekscentriškasis ansamblis „Stipriai kitaip“, režisierius Aidas Giniotis su projektu „Atviras ratas”, dainininkė Jurga Šeduikytė ir gitaristas Romas Rainys, „Minimal.lt“ – entuziastų grupė, organizuojanti ir remianti minimal techno, ambient, experimental renginius ir reiškinius Lietuvoje, originalus ansamblis „Subtilu-Z“, konceptualios eksperimentinės elektroninės muzikos grupė „Baltic riddim“, garsioji folkloro atlikėja Veronika Povilionienė su bičiuliais, duetas „Gerai Gerai & Miss Sheep“ bei daugelis kitų muzikantų.

Pasaulyje yra apie 14 milijonų kaulų čiulpų donorų, Lietuvoje – 4600. Kiekvienas potencialus donoras – išgelbėta žmogaus gyvybė. Todėl kviečiame į koncertą, kur savo gerumu sakinyje „Gyventi negalima mirti“ kablelį galėsite padėti tinkamoje vietoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją