Linų aliejus

Nesočiųjų riebalų rūgščių šiame aliejuje du kartus daugiau nei žuvų taukuose. 1-2 šaukštai linų aliejaus - omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių paros norma. Linų aliejumi tinka gardinti salotas ir daržovių garnyrus.

Sojų aliejus

Tarp aliejų pirmauja mikroelementų gausa.

Raudonasis palmių aliejus

Šis aliejus daug vertingesnis, bet, deja, ir brangesnis už paprastą palmių aliejų. Jame gausu beta-karotino. Viename šaukšte šio aliejaus yra vitaminų A ir E paros dozė. Aliejus tinkamas kepimui, juo galima gardinti salotas.

Kanapių aliejus

Kanapės yra puikus, gerai pasisavinamų augalinių baltymų šaltinis. Jų aliejus turtingas omega-3 riebalų rūgščių. Kanapių aliejų galima naudoti šaltų užkandžių, salotų, padažų gamybai.

Moliūgų sėklų aliejus

Moliūgų aliejus šalina iš organizmo toksines medžiagas, palaiko arterijų ir odos elastingumą. Beje, jis tinka tik šaltiesiems patiekalams gardinti.

Garstyčių aliejus

Garstyčių aliejuje yra polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, kurios mažina aterosklerozės, trombozės formavimąsi. Jis turtingas A, D (jo garstyčių aliejuje 1,5 karto daugiau nei saulėgrąžų) ir E vitaminų, taip pat natūralaus antioksidanto, kuris normalizuoja medžiagų apykaitą, lėtina senėjimo procesus. Šiuo aliejumi tinka gardinti daržovių patiekalus, gardu kepti bulves.