Prasidėjo refliuksas. Iš pradžių sustorėjimo net nepastebėjau (ten daug tokių papilnėjusių), galvojau, kad visi drabužiai susitraukė ir į tai nekreipiau dėmesio, iki tol kol nepamačiau nuotraukų su bikiniu, su apsivijusiais „gelbėjimo ratais“ aplink.

Prasidėjusi panika tikrai nepadėjo. Kai grįžau namo per Velykas mama pasakė:
— Šiais metais tortų, pyragų nebus!

Taigi nuo to viskas ir prasidėjo, kai supratau, kad turiu šiokio tokio viršsvorio kūno masės indeksas siekė 25.1. Šeimos paskatinta, pradėjau lankyti aerobiką, bet iš tikrųjų buvau įsitikinus, kad kaip priaugo, taip ir nukris, gi taip negali būt čia plona visą laiką, o čia staiga su „barankom ir drebučiais“!!! Buvau labai nelaiminga, nusivylusi ir jaučiausi labai nepatraukli (žinoma, šitos mano pusės išskyrus papilnėjimo aplinkiniai nepastebėjo)...

Visgi su savo dabartiniu draugu susipažinau, kai buvau „dramblaitė“, nors jam patinka tik liesos panelės ir pats plonutis, bet jam kažkaip patikau nuo pirmos pažinties dienos. Nesu girdėjusi nei vieno priekaišto dėl savo riebalinio sluoksnio. Tiesiog turiu kažką, kas jam patinka. Tai man labai padėjo psichologiškai.

Nustojau verkšlenti ir tiesiog pradėjau lepinti save įvairiomis procedūromis: atpalaiduojančiomis voniomis ir kojų vonelėmis su druskomis, eteriniais aliejais, nauja šukuosena, masažus darė vaikinas...

Taigi mano dieta labai paprasta, kurią susigalvojau pati, žinoma, prieš tai „šlaviau“ žurnalus, kur kokia dieta geresnė, bet man niekas netiko, tai to nemėgstu, tai ano... Realiai pasinaudojau patarimais: jei nežinai, ką nori suvalgyti, tai atsigerk vandens ir sužinosi, gal tai buvo tik troškulys, kurio nesupranti.

Pradėjau gerti daug skysčių, aišku, ne per prievartą, bet kuo daugiau geri, tuo daugiau norisi. Mažus vandens buteliukus nešiojuosi rankinėje. Palaipsniui atsisakiau, bet ne visiškai: kavos, kuri pagyvina tik kelioms valandoms, alkoholinių gėrimų ir druskos. Iš pradžių labai norėjosi kavos su saldainiuku ar sausainuku, bet pasidarau vietoj kavos žalios arbatos, kurių nusiperku visokių po truputį ir vis keičiu jų skonį.

Pradėjau gerti rytais daug šviežiai spaustų morkų sulčių, veido oda tapo daug švaresnė ir skaistesnė. Įsivedžiau sau taisyklę: prieš miegą 2-3val. nevalgyti. Pieno produktus vartoju tik pirmoje dienos pusėje. Ir svarbiausia miegas! Tuo laiku, kai priaugau svorio, labai mažai miegodavau, neturėdavau energijos, daugiau valgydavau... Taigi dabar miegu daug, 10val. ir turiu miego ritmą, atsirado daugiau energijos ir mažiau valgau.

Be to, autobusu naudojuosi tik labai retais atvejais, einu visur, kur galiu nueiti. Berniukas gamina man sveikus pietus: daržovių troškinius, sriubytes. Mažiau kepto ar virto, geriausia troškinto maisto ir šviežių salotų, vasarą kuo daugiau uogų ir arbūzų.

Svarbiausia viską daryti su protu, skirti sau daugiau dėmesio, kaip sakant, lepinti ir mylėti save, vengti streso. Trys pagrindiniai dalykai, kuriais aš vadovaujuosi yra: miegas, šviežias ir sveikas maistas, ir judėjimas, mano atveju vaikščiojimas. Taigi nuo praeitos vasaros per maždaug metus kažkaip nejučiomis besirūpinant savimi kaip sniegas nutirpo 15 kg be badavimo dietų. O mano draugas dar labiau susižavėjęs manimi, o maloniausia tai, kad visa darau tik dėl savęs ir tai nereikalauja daug pastangų pvz., prieš pusryčius išgerti šviežių morkų sulčių!

Taigi visoms moterims ir merginoms noriu palinkėti, surasti savo kelią į sveikesnį gyvenimą, nuolatinis ašarojimas dėl svorio tikrai nepadės. Linkiu visoms sveikai ir laimingai gyventi nepamirštant savęs. Tad sėkmės visoms siekiančioms savo tikslo!

Justina Strikaitė

Žinai, kokie sunkūs yra viršsvorio kilogramai, bet esi iš tų laimingųjų, kuriam pavyko jų atsikratyti? Džiaugiamės kartu su tavimi, tačiau ar žinai, kiek žmonių nešioja papildomą svorį, o tavo sėkmės istorija galėtų juos įkvėpti permainoms? Aprašyk savo lieknėjimo kelią, siųsk mums elektroniniu paštu sveikas@delfi.lt iki birželio 26 d. ir laimėk "Gemma sveikatos centro" prizus - kūną gražinančias procedūras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją