Tik reikia mokėti ja naudotis. Ir joks laikas ar krizės mums bus nebaisios!

Gal turite savo originalų grožio receptą? Duonos ir kiaušinio kaukė plaukams, agurkėlio sulčių prausiklis veidui... Vyras neberado grietinės šaldytuve, o jūs bijote prisipažinti, kad ką tik išsitepėte ja veidą? Nesivaržykite! Iki balandžio 7 d. siųskite sklandžiai ir lietuvių kalba (su visomis ą, ę, ė, š, ų, ž ir kt.) parašytus savo natūralius grožio receptus elektroniniu paštu gyvenimas@delfi.lt ir laimėkite puikų prizą – atgaivą „Eglės“ sanatorijoje Druskininkuose.

SKAITYTOJŲ RECEPTAI

Odos švelnumas po šio šveitiklio labai gerai nuteikia.

Receptas: 1 šaukštelis migdolų miltelių, sumaišytų su šaukšteliu citrinos sulčių. Lengvai masažuojant nušveiskite veido odą. Rezultatas neapsakomas!

Aurelija

****************

Visada svajojau apie ilgus plaukus, tik sunkiai jie augo, kol neatradau šios nuostabios plaukų kaukės. Ji pigi, lengvai paruošiama ir efektinga. Dabar, kai porą metų ją naudoju, džiaugiuosi sveikais ir ilgais plaukais. Kartą per savaitę užtepu kaukę pusei valandos - plaukai žvilga, nustojo slinkti ir paspartėjo jų augimas.

Receptas: 1 kiaušinio trynys, 1 šaukštas medaus, citrinos sultys, 2 B vitamino kapsulės(perku vaistinėje 10 ampulių už 10 Lt, užtenka penkiems kartams)

Kristina

*****************

Būkim atviros, juk kartais labai tingime teplioti visokiais aliejais ir grietinėmis savo veidą, nors ir žinome jų naudą mūsų grožiui. Aš ne išimtis. Bet noras kažkuo natūraliu palepint savo veidą nugalėjo. Kiekvieną rytą, vos atsikėlusi, atsidarau šaldytuvą, paimu leduką, kuriuo švelniai atgaivinu veido odą. Ledukus darau is žaliosios arbatos, citrinos sulčių, alavijo sulčių, visokių žolyčių nuoviro.

Nauda dviguba: greičiau pabundu ir atgaiva odai. Jokių kremų po tokios pocedūros nenaudoju. Oda skaisti ir lygi. Gal ne visoms tinka tokios procedūros, bet pabandyti tikrai verta.

RytoRasa

*****************

Pirmasis produktas odai palepinti yra medus. Pats geriausias būdas - pirtyje kūną įtrinti medumi ir pasėdėti karštai, leisti odai išprakaituoti. Idealiausia, kai medus yra susicukravęs - tepant veikia kaip pilingas. Oda tampa lygi, glotni kaip šilkinė.

Rita D.

*****************

Norėčiau pasiūlyti savo grožio receptus, kuriais aš seniai pasitikiu. Jie padeda man kasdien atrodyti puikiai ir žvaliai. Tai kainuoja tikrai nedaug, kas labai aktualu dabar. Visų pirma rytas su mankšta geros dienos pradžia. Atidarykite langą ir nors 10 minučių prasimankštinkite.

Kitas žingsnis - dušas, gerai kad jis būtų kontrastinis. Kontrastinis dušas stiprina imunitetą, grūdina. Po tokio dušo pasijausit tikrai geriau. Čia patarimas kiekvienai dienai.

Receptai veidui: paruošiame mišinį veido valymui: 1 litras morkų sulčių, 5 šaukštai glicerino.

Kiekvieną dieną nuvalome veidą šiuo mišiniu. Laikome šaldytuve. Galima pagaminti mažesnį kiekį.

Kaukė veidui odai stangrinti: 1 virta morką sutarkuojame,įmušame kiaušinio trynį, dedame šaukštelį medaus ir gerai išmaišome. Tepame ant veido ir paliekame 20-30 min. Nuplauname šiltu vandeniu.

Bent kartą į savaitę padarykite kūnui pilingą. Aš renku kavos tirščius... Tiesiog paimam su ranka kavos tirščius ir lengvais judesiais triname kūną. Ypač vietas, kur matosi celiulitas. Nuplauname šiltu dušu. Pamatysite, kad oda bus minkšta, švelni, o jūs būsite moteris, kvepianti kava...

Seniai žinoma, kad mūsų rankos išdavikės, nes jos išduoda moters amžių. Galima pagaminti tokį mišinuką: imame rankų kremą, išspaudžiame į indelį ir dedame cukraus - išeina šveitiklis. Išmaišome ir patriname rankas.

Būkit gražios ir laimingos...

Galina J.

*****************

Artėja pavasaris, oras šiltėja, norisi nusimesti visus rūbus ir parodyti viską, ką turime gražiausio, tačiau ne visos galime pasigirti lygia ir švelnia kūno oda, ypač apatine, kuri dažnai yra paveikta celiulito. Kaip žinoma, celiulito niekaip nepanaikinsi, tačiau atradau priemonę, dėl kurios oda tapo lygesnė, gražesnė ir švelnesnė. Jums tereikia kavos tirščių, kuriais kas vakarą duše masažuokite odą, pažeistą celiulito.

Vėliau, po gaivinančios procedūros nepamirškite pasitepti drėkinančiu, audinius stiprinančiu kremu. Gražių dienų ir nuotaikos geros!

Jurgita

*****************

Moters rankos - jos vizitinė kortelė, todėl nereikia pamiršti jų palepinti. Ryte galima nušauti du zuikius - ne tik išgerdi gardžios, aromatingos kavos, bet ir likusiais kavos tirščiais nusipilinguoti rankeles. Rankos ilgai išlieka švelnios ir malonios. Paprasta, bet veikia stebuklingai.

Jurgita B.

*****************

Niekada netikėjau, kad tai gali duoti tokį efektingą rezultatą. Tačiau noras būti gražia nugalėjo, išbandžius daug įvarių priemonių, atėjo eilė pasinaudoti ir liaudies patarimais. Taigi pabandžiau citriną. Ir efektas stulbinamas, žinoma, vieną kartą panaudojus gražuole netampama, tačiau mėnesį reguliariai naudojant, efektas tikrai stebina.

Istorija tokia: mano veido odą kankino bėrimai, ir tik naudodama citriną juos išsigydžiau. Receptas labai paprastas: kiekvieną vakarą griežinėliu citrinos patepdavau veidą, pirmus kartus perštėjo šiek tiek, o vėliau maloniai gaivindavo. Receptų su citrina yra daug ir ne tik veidui. Citrina labai efektyvi, norint turėti gražius nagučius - citrinos griežinėliu įtrinkite nagus, tai juos stiprina.

Receptai su citrina:

Plaukų kaukei reikės: 2 kiaušinių trynių, 2 valgomųjų šaukštų medaus, 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 valgomųjų šaukštų citrinų sulčių.

Viską gerai išmaišykite, kad būtų vientisa masė. Kaukę tepkite ant švarių, ištrinktų plaukų. Tada užsimaukite maudymosi kepuraitę ir galvą apsukite šiltu frotiniu rankšluosčiu. Po 30—40 minučių plaukus išskalaukite šiltu vandeniu. Rezultatas – švelnūs, minkšti ir žvilgantys plaukai.

Veido kaukei: 1 valgomojo šaukšto medaus, 1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus, 1 valgomojo šaukšto citrinų sulčių.

Viską gerai išmaišykite, kad būtų vientisa masė. Kaukę tepkite ant švarios odos. Po 30 minučių nuplaukite šiltu vandeniu. Oda bus dėkinga. Receptų galima sugalvoti ir pačioms, tiesiog atsižvelgti į tai, kokia yra oda, plaukai ir stebėti, kas jiems tinka ir patinka. Dar vienas iš tikrai veiksmingų priemonių - majonezas. Plaukus ištepkite majonezu, tada užsimaukite maudymosi kepuraitę ir galvą apsukite šiltu frotiniu rankšluosčiu. Po 30—40 minučių plaukus išskalaukite šiltu vandeniu. Labai padeda pažeistiems plaukams. Nesenai sužinojau dar vieną priemonę, tai čemeryčių vanduo. Juo reikia įtrinti plaukų šaknis, tai skatina plaukų augimą. Kas antrą dieną plaukų šaknis įtrinkite čemeryčių vandeniu, palaikykite valandą ir po to išplaukite galvą. Efektyvu!!! Sėkmės gražėjant :)

Laima C.

*****************

Visada turėjau sausus, besivelenčius, blizgesi praradusius plaukus, kol neatradau šios kaukės: 2 kiašinių tryniai, pusės citrinos sultys, valgomasis šaukštas ricinos aliejaus ir šaukštas medaus. Viską išmaišau, ištrinu plaukų šaknis, plaukų galiukus ištrinu alyvuogių arba simondsijų aliejumi, tada uždedu maišelį, apvinioju rankšluosčiu ir palieku 2-3 valandom. Tada viską gerai išplovus perskalauju citrinų sultimis. Rezultatas pastebimas jau po pirmo naudojimo.

Taip pat labai gera kaukė vedui (riebiai odai): vieno kiaušinio baltymas, arbatinis šaukštelis medaus, arbatinis šaukštelis stambios druskos, pusės citrinos sultys ir keli lašai arbatmedžio aliejaus. Viskas gerai išmaišoma ir tepama ant veido. Palaikykite 20 minučių, tada gerai nuplaukite. Naudokite 2-3 kartus per savaitę. Oda tampa matinė, gydo spuogus.

Ugnė

*****************

Mano mėgstamiausia naminė kaukė: šaukštelį šviežių mielių sumaišau su trupučiu šilto pieno, kad išeitų grietinės tirštumo konsistencija. Laikau, kol išdžius, po to nusiplaunu drungnu vandeniu. Jei oda spuoguota (jaunimui) vietoj pieno galima naudoti tiesiog vandenį. Kaukės rezultatas: atia spuogeliai. Toks, beje, galėtų būti ir jos pavadinimas.

Rūta B.

*****************

1. Kaukė odos blizgesiui pašalinti: į marlės gabalėlį įsukti greipfruto tirščių ir palaikyti pridėjus prie blizgančių odos vietų, saugant odą aplink akis. Tirščius galima maišyti su grietine arba grietinėle. Nenaudoti šios kaukės, jei oda labai jautri. 2. Kaukė išsausėjusiai odai atgaivinti: į pusantros stiklinės sutrintų gervuogių uogų įpilti šaukštą šviežios varškės. Viską gerai ištrinti ir gautą masę užtepti ant veido. Po 10 minučių kaukę nuplauti rūgpieniu. Dar po 10 minučių veidą nuplauti drungnu vandeniu. Oda bus švelni ir elastinga. 3. Kaukė riebios odos blizgesiui pašalinti: raugintus kopūstus uždėti ant linkusių riebaluotis veido vietų ir pridengti marlės skiaute. Po 15 - 20 minučių nuplauti drungnu vandeniu. Veidą nuvalyti losjonu riebiai odai.

Marijona B.

*****************

Nuostabus dalykėlis, kurį pasiūlysiu - tai kūno šveitiklis-maitintojas. Panaudojus šią natūralią priemonę, kūnas tampa švarus, gražus, švelnus... O šauniausia tai, kad po tokių maudynių nebereikia jo įtrinti jokiais kremais, kas turbūt ne vieną moterį vargina. Tai puiki priemonė ir nuo celiulito!

Receptas: reikės imbiero šaknies apie 200 g (labai smulkiai sutarkuotos), jūros druskos apie 200 - 300 g (rupios) bei pagal savo nuožiūrą 3 - 4 valg. šaukštų aliejaus (žinoma, geriausiai ne kažkoks saulėgrąžų, ar genetiškai modifikuotas rapsų aliejus - pasirinkite prabangesnį). Siūlyčiau vynuogių kauliukų, argano (nors jis gali nepatikti dėl kvapo, bet užtat koks "auksinis" jis odos puosėlėtojas!) ir t.t. O ir imbieras tokį egzotinį kvapą suteikia...mmmmh...

Visus ingridientus sumaišykite ir supilkite į indelį. Galima laikyti šaldytuve apie 4 savaites. Šveiskite šiuo mišiniu savo kūną sukamaisiais judesiais (ypač problemines vietas) kartą per savaitę, paskui gerai nusiprauskite po dušu nenaudojant jokios dušo želė! Nusišluostykite ir pačios nustebsite, kokia graži jūsų oda - ir švari, ir pamaitinta!

Eleonora R.

*****************

Puiki kaukė plaukams, kuri skatina augimą, suteikia žvilgesio, plaukai tampa tiesiog sveiki.

Receptas: 1 šaukštas kosmetinio žibalo (parduodamas vaistinėse - kaina apie 8 Lt), 1 arb. šaukštelis varnalėšų aliejaus (parduodamas vaistinėse - kaina apie 8 Lt), 1 kiaušinio trynys, 1 arb. šaukštelis medaus.

Viską gerai išmaišykite ir tepkite plaukų šaknis prieš plovimą. Palaikykite apie pusvalandį, išplaukite plaukus. Tepti kartą per savaitę. Kursas - pusmetis, bet jau po 1 mėnesio rezultatai matosi puikiai.

Kosmetinio žibalo ir varnalėšų aliejaus užtenka maždaug 3-4 mėnesiams.

Rita Br.

*****************

Norėčiau ir aš pasiūlyti patį pigiausią ir paprasčiausią grožio receptuką. Nereikia čia nei aliejaus, nei kiaušinių, nei ispaniškų pomidorų. Tinka jis visų tipų odai, jaunoms ir vyresnio amžiaus moteriškėms. Ilgaplaukėms ir toms, kurių plaukai lėtai auga. Būtina sąlyga: naudoti kaip galima dažniau. Ir šis stebuklingas produktas - nuoširdi ŠYPSENA!

Ji puikiai maskuoja bet kokius trūkumus. Sulėtina senėjimą. Oda tampa skaistesnė... Tad, mielos moterys, naudokite šį produktą kaip galima dažniau ir Jumis žavėsis aplinkiniai, net ir kai sulauksite 70-ties. Tegul šypsena visada puošia jūsų veidus.

Renata

*****************

Rašau savo atrastus natūralius grožio receptus.

Visi receptai yra paprasti ir lengvai gaminami, o produktus visiems galima rasti beveik kiekvienoje virtuvėje.

Ryto atgaiva veidui:

Reikės: mineralinio vandens (geriausiai tinka naturalus lietuviškas mineralisnis, toks kaip vytautas ar birutė), citrinos.

Paruošimas ir naudojimas: Į ledukams skirta formą supilti mineralinį vandenį maišytas su trupučiu išspaustos citrinos sulčiu, užšaldyti. Kiekvieną rytą su leduku masažuojamaisiais judesiais valyti veiduką.

Kūno ir veido šveitiklis:

Reikės ryžių, avižų, grikių, perlinių ar kitokių kruopų, galima įdėti sojų, viską sumalti ar sutrinti trintuve ir užpilti šiltu vandeniu. Visų kruopų proporcija yra 1 prie 1. Naudojimas: 2-3 kartus per savaitę. Galima kaip kaukę ir kaip prausiklį - uztepus ant veido ar kitos kūno vietos kelias minutes palaikyti, paskui masažuojamaisiais judesiais nuplauti.

Galima susimalti daugiau ir laikyti sandariame indelyje. Tik pries naudojant atskirame indelyje užpilti šiltu vandeniu.

Kaukė sutraukti poras ir pašviesinti veidą:

Reikės: kiaušinio trynio ir šaukšto išspaustų citrinos sulčių.

Naudojimas: 2-3 kartus per savaitę. Labai gerai po šveičiamosios procedūros. Visą masę gerai išplakti ir tepti ant nuplauto veido. O norint labiau pašviesinti atsiradusias dėmeles prieš tepant kaukę, tas vietas patepti citrinos sultimis.

Plaukams (ypač tinka linkusiems riebaluotis)

Reikės: dilgelių ir ramunėlių (galima tik dilgelių).

Naudojimas: 2-3 kartus per savaitę. Užvirinti 0,5 vandens ir suberti pora šaukštų dilgelių lapų bei ramunėlių ir viską pavirinti kelias minutes. Nukošus skalauti jau išplautus plaukus. Perskalauti nereikia. Po to labai skaniai kvepia plaukai.

Beje, dilgėlių galima prisirinkti pavasarį ir jas išsidžiovinti namuose tamsioje patalpoje pakabinus, ar tiesiog sudėjus ant laikraščių. Jas rinkti reikia gegužės-birželio mėnesiais, kai dar nėra pradėjusios žydėti.

Energijos teikianti arbata (tik moterims):

Reikės: kmynų, šaukštelio medaus.

Paruošimas: kmynus užplikyti ir palaikyti 5 minutes, nukošti, įdėti šaukštelį medaus ir gerti.

Naudojimas: 2 savaites kiekvieną dieną iš eilės vakarais gerti. Ši arbata suteikia organizmui energijos diena, o vakarais leidžia lengviau užmigti, valo žarnyną, bei skatina skrandžio veikla (tai ypač aktualu, kad megsta vakarais pavalgyti). Bet ilgiau nei dvi savaites negali jos gerti, reikia padaryti bent kelių savaičių pertrauka.

Nuotaiką kelianti ir gaivinanti arbata:

Reikės: pankolio sėklų, anyžių žvaigždučių, kmynų, gvazdikėlių, cukraus arba medaus.

Paruošimas: Į puodą sudėti prieskonius ir juos kiek pakaitinti, tada užpilti karštu vandeniu ir užvirinti. Užvirinus įdėti cukrais ar medaus pagal skonį. Galima gerti tiek karštą, tiek šaltą.

Labai gaivi ir skani arbata.

Giedrutė :)

****************************

Sveiki, norėčiau papasakoti apie grožio receptus, kuriais naudojuosi jau ne vienerius metus. Tai daryti verčia pats gyvenimas, jeigu nori bent kiek nutolinti skubantį laiką. Man jau per keturiasdešimt, ir bent kiek sustabdyti laiką labai svarbu, o jaunas žmogus, mano nuomone, gražus savo jaunyste.

Kiekvieną ryta atsikėlusi pasileidžiu šokių muziką ir kokius tris šokius šoku išjudindama visus kūno raumenis. Tai atstoja rytinę mankštą. Po to vėsus dušas, kuris maloniai atvėsina kūną. Savaitgaliais darau grožio procedūras veidui ir plaukams. Plaukams jau daug metų naudoju kiaušinio trynius, ricinos aliejų, alyvuogių aliejų, medų ir citrinos sultis.

Kiaušinio trynys ir medus neduos plaukams riebaluotis, ricinos aliejus ir alyvuogių aliejus neleis plaukams išdžiūti, o citrina tiesiog duoda jiems žvilgesį. Šių dalių proporcijos nesvarbu, jei plaukai ilgesni, reikės daugiau ir atvirkščiai. Ištrinkus galvą, laikau ją šiltai aprišusi kokias dvi valandas. Todėl su plaukais problemų neturiu, ją plaunu tik savaitgaliais. t.y vieną kartą savaitėje. Manau, ši procedūra puikiai tiks ir vyrams.

Veido kaukei naudoju maltus avižinius dribsnius sumaišytus su pienu. Tai atgaivina, šviesina odą. Prieš eidama į šaltą orą veidą išsitepu alyvuogių aliejumi. Kovai su raukšlėmis nepamirštu tam skirtų veido mimikos pratimų. Vieną kartą per sezoną savo veidą patikiu kosmetologei.

Štai toks būtų mano grožio receptas moterims, kurioms jau per keturiasdešimt. Svarbu nepatingėti, rasti nors keletą minučių kasdien veidui ir porą valandų savaitgaliais plaukams. Tad, mielos moterys, pradėkime grožio procedūras jau dabar, sėkmės.

Violeta

****************************

Ne visi maisto gaminimui perkame alyvuogių aliejų, nors puikiai žinome, kad jis mūsų organizmui naudingesnis nei saulėgrąžų ar rapsų. Bet plaukus palepinti šiuo aliejumi yra tikrai pigiau ir net sakyčiau - naudingiau, nei daugelio garsių plaukų priežiūros gamintojų siūlomais plaukų aliejais, serumais ir t.t.

Jums paprasčiausiai reikės alyvuogių aliejaus. Kelias minutes palaikykite šio aliejaus buteliuką šiltame vandenyje ir šiltu aliejumi ištepkite šampūnu išplautus plaukus. Palaikykite bent pusę valandos ir išplaukite. Plaukai iš karto bus minkštesni.

Nuolat palepinu plaukus šia paprasta priemone ir jiems ji tikrai patinka:)

Viktorija

*****************************

Norėčiau pasiūlyti kelis puikius ir pigius natūralaus grožio receptukus.

Kad plaukai neslinktų, geriau augtų ir būtų švelnūs, prieš plaunant galvą labai gerai sutarkuoti svogūną, išspausti jo sultis ir sumaišyti su pašildytu alyvuogių aliejumi (svogūnų sulčių turėtų būti daugiau negu aliejaus, ypač jeigu plaukučiai linkę riebaluotis). Aprišti galvą rankšluosčiu ir pabūti bent pusvalandį. Po to kaip įprasta, išplauti galvą. Perspėju, kad po šios kaukės išlieka svogūnų kvapas, kuris labiau juntamas, sušlapus plaukučius. Bet plaukučiams ši kaukytė tikrai patiks.

Plaukams stiprinti labai tinka kaukė iš kiaušinio trynio, šaukšo pašildyto medaus ir šaukšto alyvuogių aliejaus. Palaikyti šiltai aprišus galvą ir išplauti.

Kad plaukai žvilgėtų, išplautus juos galima perskalauti augalų nuovirais: tamsiaplaukėms tinka apynių spurgų, dilgėlių nuoviras, o šviesiaplaukėms- ramunėlių nuoviras.

Kad blakstienos ir antakiai būtų tamsūs, gražūs, reikia juos patepti ricinos aliejumi. Vaistinėje galima nusipirkti skysto ricinų aliejaus, o tepti,pavyzdžiui, dantų šepetėliu.

Pavargusioms akims ir pajuodusiems paakiams labai tinka natūralios juodosios arbatos panaudoti atvėsę paketėliai. Juos reikia palaikyti ant vokų apie 10 min.

Riebią, spuoguotą veido odą tinka lengvais masažuojamais judesiais, sudrėkinus vandeniu, patrinti vaikiško muilo ir valgomosios druskos mišiniu, minutę palaikyti ir po to kruopščiai nuplauti.

Šerpetojančioms lūpoms pamaitinti gerai medus. Užtepus palaikyti apie 5min. Po to galima ir nusilaižyti nuo lūpų natūralią ir skanią kaukytę.

Skilinėjantiems nagams labai tinka pašildytas alyvuogių aliejus. Pašildžius aliejų, panardinti ir palaikyti nagučius kokias 5min.

Moterims nuo celiulito padeda kavos tirščių pilingas. Tik kava turi būti nesaldinta ir tos pačios dienos.

Prakaituojančioms kojytėms labai tinka druskos vonelė. Į dubenį vėsaus vandens įpilti saują druskos ir palaikyti kokias 10min.

Ir svarbiausia, natūraliai pasigražinus nuo galvos iki kojų, neužmiršti šypsotis.

Neringa

*****************************

Jau kelis metus naudoju vakarais tokios sudėties veido odos gaivinimo receptą: vienas buteliukas aliejinio vitamino E, vienas buteliukas aliejinio vitamino B ir tokio pačio tūrio keturi buteliukai gero alyvuogių aliejaus. Viską supilu į vieną buteliuką ir, nuvaliusi makiažą, nupraususi švariai veidą, patepu jį šiuo pasiruoštu mišiniu, stipriau įtrindama veido raukšles. Patikėkite, rezultatas geras, nors man 60 metų. Šie aliejiniai vitaminai perkami vaistinėje, o gero alyvuogių aliejaus yra beveik visose maisto prekių parduotuvėse. Dozuoju viską pirkto vitamino buteliuku.

Aldona

****************************

Galiu ir aš pasiūlyti puikius, natūralius, laiko patikrintus kūno pilingo receptus:

1. Reikia: 5 kaupinų arbatinių šaukštelių jūros druskos (rupios) ir 2 valgomų šaukštų pieno. Vietoj pieno dar galima įdėti gabalėlį sviesto, grietinės. Išmaišyti ir ta košele ištrinti visą kūną (labai gerai nuvalo visus nešvarumus, naudoju jau 7 metus).

2. Reikia: 4 arbatinių šaukštelių maltų pupelių (galima sumalti kavamale) ir užpilti trupučiu pieno. Šis pilingas yra švelnesnis, todėl man labiau patiko su druska.

3. Reikia: 4 šaukštelių kviečių sėlenų ir trupučio pieno. Išmaišyti ir košele ištepti kūną, palaukti kol nudžius, tada pirštais masažuojant nutrinti. Būkit gražios ir laimingos artėjant pavasariui :) Aistė

****************************

Nusilpusiems plaukams: putpelių kiaušinių tryniai, vitaminas A, alijošiaus sultys. Kaukę palaikyti iki 2 valandų.

Slenkantiems plaukams: 1 galva svogūno supjaustoma, užpilama šiek tiek romo. Mišinys palaikomas parą, tada įtriname plaukų šaknis.

Riebiems plaukams: kiaušinio trynys, šaukštelis medaus, šaukštelis česnako sulčių, šaukštelis alijošiaus sulčių. Kaukę palaikyti iki 2 valandų.

Diana

*****************************

Anticeliulitinis mišinys

Rekomenduoju pabandyti tokį mišinuką kovai prieš celiulitą: kavos tirščiai+medus+natūralus alyvuogių aliejus.

Kava nušveičia odą, bei giliau įsiskverbia į ją; medus ir aliejus pamaitina. Galima naudoti nusiprausus prausikliu, galima ir vietoje prausiklio naudoti. Oda tampa lygi, elastinga, jos nereikia tepti jokiais kremais, šiek tiek kvepia kava, tonizuoja, todėl ypač tinka naudoti ryte ar dienos nuovargiui pašalinti.

Jeigu vietoj alyvuogių aliejaus įpilsite persikų aliejaus (kurio galima nebrangiai nusipirkti aliejaus parduotuvėse), oda įgaus sveiką švelniai rusvą atspalvį.

Diana

*****************************

Noriu su jumis pasidalinti nesenstančiomis, veiksmingomis ir laiko patikrintomis grožio priemonėmis.

Veido šveitimo priemonė cukrus. Naudojimas: išmuilintas veidas ištrinamas saujele cukraus. Gerai nuvalo ir stimuliuoja odą. Naudoti kartą per savaitę.

Svogūnas. Tai antiseptikas. Svogūnų sultimis rekomenduoju plauti dėmėtą veidą. Išsitepti svogūno sultimis veidą, palaikyti 10-15 min. ir po to nuplauti šiltu vandeniu. Per tam tikrą laiką (1 mėn.) raudonos dėmelės išbąla arba sumažėja raudonis. Naudoti 1 kartą per savaitę.

Kaukė nuo raukšlių: 1 šaukštas svogūno sulčių, 1 šaukštas medaus. Ingridientus sumaišyti tarpusavyje ir ištepti veidą. Palaikyit 15 min. ir nuplauti šiltu vandeniu.

Actas: jo skiedinys (8 dalys vandens ir viena dalis acto) minkština ir gerina odą. Tinka sausai odai.

Kiaušiniai: itin vertingas kosmetikos produktas. Trynys maitina odą (tinka sausai odai), baltymas - stangrina ir sausina (tinka riebiai veido odai).

Kiaušinių kaukė plaukams nuo slinkimo: 1 kiaušinio trynys, 1 šaukštas ricinos aliejus, 1 šaukštas svogūno sulčių, 1šaukštas baltos degtinės, 1 šaukštas medaus. Viską sumaišyti, išplakti ir ištepti plaukų šaknis prieš plaukų plovimą. Šią kaukę laikyti 2 valandas, plaukus aprišti maišeliu ir dar ant viršaus maišelio apvynioti frotiniu rankšluosčiu. Rezultatas akivaizdus po 1-2 mėn. Šią kaukę naudoti kartą per savaitę. Tai labai veiksminga kaukė!

Pasukos tinka strazdanoms balinti, ypač riebiai odai. Išsitepus palaikyti 15min. Nuplauti šiltu vandeniu.

Kefyras tinka sausai odai pamaitinti, balina strazdanas. Veidą išsitepti ir palaikyti 20 min. Nusiplauti šiltu vandeniu. Oda atrodo giliai pamaitinta, skaisti.

Įvairių rūšių jogurtas tinka maitinti sausą odą. Veidą išsitepus palaikyti 20 min. Nusiplauti šiltu vandeniu. Oda atrodo glotni, minkšta, skaisti. Labai veiksminga kaukė.

Pienas - nuostabus grožio produktas. Nakčiai veidą valyti losjonu, paruoštu iš stiklinės pieno ir citrinos sulčių. Sausai odai tiks pieno, medaus kaukė.

Sausą rankų bei veido odą paminkštins 1 stiklinė šalto pieno ir 20g trintų migdolų mišinys, į kurį išplakus ir perkošus pridedama 10 g cukraus. Palaikius 15 min. nuplauti drungnu vandeniu.

Akims arbatų vonelės: pasigaminti žalios (gali būti ramunėlių, juodoji arbata ar kita) arbatos ir ja sušlapinti vatos tamponėlius ir uždėti ant akių. Laikyti 20 min. Nuplauti šiltu vandeniu. Intensyviai naudojant, mažina ankstyvąsias raukšleles aplink akis.

Agurkas tinka sausai odai gaivinti, mažinti raukšleles aplink akis. Prisipjaustyti agurko griežinėlių ir užsidėti ant veido, akių ir atsigulus palaikti 20 min. Nuplauti šiltu vandeniu, pasitepti dieniniu kremu.

Avižinių dribsnių kaukė veidui: reikia stiklinės avižinių dribsnių. Juos išvirti nesūdytame vandenyje, košę ataušinti iki lengvai šiltos masės ir išsitepti veidą. Atsigulus kaukę laikyti 20 min. Nuplauti šiltu vandeniu. Tinka visų tipų odai, ypač sausai odai.

Avižinė vonia. Kad oda būtų minkšta, palepinkite save avižine vonia. Į marlinį maišelį įberkite avižinių dribsnių ir prisiriškite jį prie čiaupo taip, kad vandens srovė tekėtų per dribsnius. Pradžioje paleiskite karšto vandens, kad avižos greičiau išbrinktų, o po to praskieskite šaltu vandeniu. Procedūros trukmė 8- 15 min.

Žolių vonia: šieno saują užplikykite ir palaikykite valandą. Po to sodrią sunką (ne mažiau litro) supilkite į vonią. Procedūros trukmė 8-15 min.

Bulvių garai: tiesiog veidą prikišti prie atidengto garuojančio (tik būkite atsargios su karštais garais, nes galite nusideginti, todėl nuovirą atsivėsinkite šiek tiek) puodo ir palaikykite, kiek galite. Garai teigiamai veikia odą, lengviau atidaro veido poras, minkština.

Arbūzas tinka sausai odai valyti ir gaivinti. Veidą ištepti arbūzo minkštimu ir palaiktyti 20 min. Nuplauti šiltu vandeniu. Pasitepti dieniniu kremu.

Inga

****************************

Jau kelis metus naudoju vakarais tokios sudėties veido odos gaivinimo receptą: viena bonkutė aliejinio vitamino E, viena bonkutė aliejinio vitamino B ir tokio pačio tūrio keturios bonkutės gero alyvuogių aliejaus. Viską supilu į vieną bonkutę ir, nuvaliusi makijažą, nupraususi švariai veidą, patepu jį šiuo pasiruoštu mišiniu, stipriau įtrindama veido raukšles.

Patikėkite, rezultatas geras, nors man 60 metų. Šie aliejiniai vitaminai perkami vaistinėje, o gero alyvuogių aliejaus yra beveik visose maisto prekių parduotuvėse. Dozuoju viską pirkto vitamino bonkute.

Aldona

****************************

Kai penkių mėnesių dukrytė Gintarė užmigo, noriu ir aš parašyti apie paprastus dalykus, kurie nieko nekainuoja. Jeigu maitinate natūraliai savo kūdikėlį, tai žindymas puikiausia priemonė svoriui numesti. Vaikelio vežiojimas vežimėlyje ne tik sutaupys pinigėlius benzinui, bet ir padės pasidžiaugti pavasarine saule, nuraminti pavargusį protą bei sušildys po žiemos sužvarbusią sielą.

Norėčiau pasiūlyti gerti kuo daugiau paprasto vandens, pasigaminti puikią kaukę ne tik veidui, bet ir visam kūnui. Rekomenduoju šiuos produktus: pusė puodelio bendravimo, 100 gramų pasitikėjimo, 2 šaukštai tolerancijos, 1 kilogramas kantrybės, žiupsnelis dalijimosi, pusė kilogramo geros išvaizdos, 5 šaukšteliai aiškumo.

Ir, žinoma, prieskonių - gerų manierų, bendradarbiavimo ir geros nuotaikos.

Paimkite didžiulę lėkštę ir supilkite į ją pasitikėjimą, bendravimą ir toleranciją. Viską gerai suplakite. Tada supilkite geras manieras ir discipliną. Viską sumaišykite ir užtepkite ant veido bei viso kūno. Nepamirškite rekomenduoti draugėms - tai veiksminga.

Mama Vilma

****************************

Jeigu skilinėja kojų kulnai ir oda yra šiurkšti, puikiai padės šlapio abuolių acto kojinės. Tiesiog sušlapinus medvilnines kojines obuolių acte, jas užsimaukite, einant miegoti, ir ant viršaus užsimaukite vilnones kojines. Rezultatai tikrai pateisins lūkesčius.

Pabalinti odą ir pavasarines strazdanas jums padės kelis kartus per dieną patepti išrūgomis. Oda ne tik pabals, bet ir bus skaisti, ir lygesnė.

Pavasarį skilinėjant plaukų galiukams, juos patepkite majonezu, palaukite 15 minučių ir tada išplaukite galvą.

Kaukė veidui iš braškių: jas reikia paprasčiausiai sutrinti ir užtepti košę ant veido. Palaikykite 15 min. ir nuplaukite. Veidas švytės ir bus lygus.

Neringa L.

****************************** Artėjant pavasariui pašveisti odelę, manau, labai aktualu. Receptas, tiesa, ne mano sugalvotas, o nugirstas. Taigi - namų gamybos puikus veido šveitiklis: reikia sumaišyti natūralų jogurtą su šviežiai išspaustomis greipfruto sultimis ir nelabai smulkiai sumaltais ryžiais (juos galima smulkinti bet kokiu buitiniu smulkintuvu ir tai ne taip sudėtinga kaip ir man pačiai iš pradžių atrodė :)) Paruošus mišinuką juo porą minučių pašveisti odą, tik netrinti labai stipriai.

Po šio šveitiklio oda įgauna spalvą ir būna minkšta.

Kristina

*********************************

Mano bobulės grožio receptai

Sakoma, kad naujosios tiesos tėra tik senųjų atspindys. Todėl dėl grožio ir amžinos jaunystės pakvaišusiam pasauliui visai ne pro šalį atsisukti atgal. Ir karts nuo karto prisiminti mūsų senolių patarimus. Štai mano bobutė - visada raudonskruostė - jau tada žinojo vadinamojo pilingo naudą. Tik dėl jo į parduotuves kaip šiuolaikinės moterys nelakstydavo. Veido ir kūno šveitiklį pati pasigamindavo.

Jam ingredientų visada turėjo po ranka - kaip ir kiekvienas mūsų. Kai bobutė norėdavo atgaivinti veido odos skaistumą, patrindavo jį prausiamojo muilo ir smulkios valgomosios druskos tyre. Kai stodavo, kaip bobulė juokaudavo, didysis apsivalymo laikas, išmuilintą kūną ištrindavo stambesne druska.

Juokai - juokais, bet egiptiečiai vartodavo druską ne vien maistui pagardinti, bet ir numirėliams balzamuoti. Galgi ir grožį bei jaunystę galima šitaip užkonservuoti? Dar. Visam gyvenimui įsiminiau bobutės pamokymą, kokį muilą pirkti: “Vartok, mergele, tik vaikišką muilą. Į jį mažiau fabriko brudo prideda“. Ir šypsodamasi permesdavo kasą per kitą petį.

Kokie jos tikrieji plaukai, išvydau tik pirtyje.Visada tvarkingai supinta kasa arba driekdavosi per nugarą, arba suraityta kaip karūna puošdavo jos galvą. Tačiau tik pirtyje suvokiau, kodėl dar senovės Indijoje sakyta: “Plaukai - moteriškumo vėliava“.

Auksinės sruogos vijosi iškaitusiu bobutės kūnu iki pat sėdmenų, žvilgančiu kriokliu uždengdamos garui apnuogintą krūtiningą stotą. Tada - dar tik pirmuosius vyrų žvilgsnius skaičiuojanti mergiotė - supratau tiesą, po kuria pasirašau ir dabar. Gali būti aukšta ar žema. Liekna ar rubuilė. Didžianosė ar klasikinio veido. Tai nesvarbiausia. Nes jei turėsi ilgus sveikus plaukus, būsi visada patraukli ir geidžiama.

Beje, mano bobutė niekada neišmesdavo svogūnų lukštų - jų nuoviru plaukus visada skalaudavo. Nuo to jos galva auksu sužėrėdavo. Savo karūnai gražinti ji turėjo ir kitų savo, tik savo paslapčių.

“Nesiraukyk ir valgyk šaltieną. Jei ją brokysi, gražios odos, stiprių nagų ir vešlių plaukų neturėsi“, - pamenu, kaip vaikystėje mane auklėjo, nejučia išduodama dar vieną savo grožio paslaptį.

Jau paaugusi sužinojau, kad šaltiena turtinga kalogeno. Jis, beje, ne vien odą, nagus ir plaukus stiprina. Dėl sporto ar amžiaus atsiradus bėdų dėl sąnarių, kalogenas padės sustiprinti jų kremzles.

Mano šeimos gydytoja, dabar dėl skaudančių sąnarių kaltinanti anksčiau dievintą lauko tenisą, prisipažino, kad jau prisiverčia valgyti nemėgstamą želė.

“Šaltieną keičiu sūriu su želė gabaliukais. O jei šaldytuve nėra šių produktų, išgeriu vandenyje ištirpintą želatino šaukščiuką“, - pasakojo gydytoja. Ji netiesiogiai patvirtino ir kitą mano bobutės tiesą.

Pamenu, purtydavausi, kai man rytą, dar iki pusryčių, į burną įbrukdavo šaukštą aliejaus. Iki šiol linų sėmenų skonį jaučiu. Dabar jis nėra bjaurus. Juolab kad aliejų keičiu. Moliūgų sėklų, alyvuogių, graikinių riešutų… Ir būtinai šalto spaudimo.

“Plaukai blizgės, neturėsi raukšlių, kaulai netraškės, būsi vikri it stirna“, - neužmirštu bobutės pamokymų. Neužmirštu ir pačios jos - retai kada pargriūnančios pailsėti - vis lekiančią, vis besisukančią tarp sodybos rūpesčių. Ir iki šalčių - basute. Tai buvo dar viena jos patrauklumo ir geros savijautos paslaptis.

Dabar medikai patvirtins, kad padai slepia savyje daugybę gyvybiškai svarbių taškų, kuriuos stimuliuojant, pagerėja įvairių organų veikla. Tad šlepetes geriau tik retkarčiais prisiminti. Po namus verčiau šlepsėti basute arba, jei šalta, su kojinėmis.

Ir dar. Apie tai, kas nekainuoja, bet labai svarbu mūsų neįkainojamai sveikatai ir branginamam grožiui.

Vanduo, vanduo, vanduo…Dažnai tiesiog aplieti veidą, dar dažniau - gerti. Ne šaltą ir ne karštą, bet drungną - kūno temperatūros.

“O vat su saulute - kitaip nei su vandenuku”, - perspėdavo bobulė.

Mat tiesioginis saulės palytėjimas - kaip ir vanduo - mums gyvybiškai svarbūs. Tik jei vandens reikia kasdien ir daug, saulės - kasdien (bet kokiu metų laiku!) ir po mažai. Tačiau to pakaks gerai nuotaikai, sveikatai ir patrauklumui išlaikyti.

Audra

*************************

Pats geriausias grožio receptas - kiek galima "natūralesnis " gyvenimas, kuriuo gali mėgautis, daryti tai, kas patinka, kad nereikėtų prieš užmiegant raminamųjų... Tada mylimojo masažas ir geras geras miegas... Ir rinkim medų, merkim gėles, skinkim vaisius ir dėkim ant kūno ir širdies...

Lidija

**************************

Naudoju stebuklingą augalą - taukę (dar vadinama kaulažole arba kaštavolu).Vasarą susitrinu taukės lapų. Tokią košelę užtepu ant gerai nuplauto veido, palaikau apie valandą. Žiemą naudoju džiovintas taukės šaknis. Jas susimalu kavamale. Gautus miltus užplikau karštu pienu ar vandeniu. Gauta košele ištepu veidą, kaklą. Laikau apie valandą. Košelei sudžiuvus, užsidės kieta luoba. Ją nuimu sumirkiusi šiltu vandeniu.

Eugenija

*****************************

Visa mano diena kupina natūralių būdų puoselėti grožį.

Ryte prabundu gerai išsimiegojusi - miegas yra grožio, dvasinės ir fizinės sveikatos šaltinis, neveltui jis vadinamas "grožio miegu".

Užplikiusi puodelį žaliosios arbatos - lieknumo eliksyro ir laisvųjų radikalų priešo, nusišypsau saulutei - Vitamino D šaltiniui.

Keigu ryte sopa pilvuką - užplikau ramunėlių arbatos, o jei rytas buvo sunkus ir po akimis mėlynuoja ratilai - prie jų pridedu ką tik naudotus ramunėlių arbatos pakelius. Jei ramunėlių nėra, o akys ištinusios ir pavargusios, išgelbės valgomasis šaukštas - jį įmerkiu į šaltą vandenį, o paskui švelniai pridedu prie akyčių, jos atsigauna akimirksniu!

Išplautus plaukus ištrinu alyvuogių aliejumi, ypatingą dėmėsį skiriu galiukams, išskalauju. Jei pasilikę ramunėlių arbatos, ją galima panaudoti plaukų skalavimui.

Ryte veidą plaunu šaltinio vandeniu arba atitirpintu ledu ir pasitepu nerafinuotu kokosų aliejumi.

Blakstienas užriečiu pirma jas patepusi ricinos aliejumi.

Jei už lango vasara, veidą ir atviras kūno veitas tepu alyvuogių aliejumi, kuris šiek tiek apsaugo nuo kenksmingųjų saulės spindulių.

Į darbą galima nueiti pėstute, važiuoti dviračiu ar bent pusę stotelės vytis visuomeninį transportą - fiziniai pratimai naudingi kūnui ir sielai ir nuotaiką pakelia - organizmas išskiria vitamino C.

Aspiriną geriančiai kolegei prasitariu apie stebuklingą aspirino kaukę: tris aspirino tabletes reikia ištirpinti šaukšte vandens ir teptis ant švaraus veido. Po dešimties minučių nuplauti. Oda bus giliai išvalyta, švelni ir minkšta, bet jautri saulės spinduliams, taigi nepamiršk alyvuogių aliejaus ir jokiu būdu nepiknaudžiauk šia kauke - odai užteks vieno karto per mėnesį.

Akių pratimai laisvomis nuo darbo minutėmis jau nieko nebestebina, bet į jogos pratimus kolegos vis dar žiūri įtariai.

Skauda galvą - atsistok ant jos (pradžiai prie sienos) ir skausmo kaip nebūta (ir plaukai geriau auga, švarėja veido oda).

Užsisėdėjai kėdėje ir skauda stuburą? Mokykis daryti tiltelį, nuo jo suplonės talija.

Vakaras - ramus metas, puikus pajausti tai, kas tavo kūnui yra geriausia.

Svarbu įsiklausyti į save ir suvokti, jog tavo kūnas pats sugeba atsikratyti nereikalingų šlakų ir toksinų, o oda taipogi apsivalyti ir atsinaujinti - nereikia jų prievartauti chemijos išradimais, kartais jiems tereikia šiek tiek meilės ir pagalbos iš gamtos.

Iškepėt pyragaičių ir liko mielių? Šaukštą mielių reikia išmaišyti su šaukštu grietinės ir tepti ant švaraus veido (jį pirma patepu citrinos sultimis - sako, tuomet kaukė įsiskverbia į gilesnius sluoksnius), laikyti apie penkiolika minučių ir nuplauti pirma drungnu, o po to šaltu vandeniu (taip sutraukiant poras), oda tampa švelni kaip kūdikio, palygėja raukšlės, sumažėja inkštirų.

Pilingui puikiai tinka pomidoro skiltelė pamirkyta cukruje. Ja reikia trinti švarią odą, plaikyti keliolika minučių ir nuplauti drungnu vandeniu, nepamirštant vėliau sutraukti poras.

Turite katę ir jai perkate kačių kraiką? Ar esate skaitę iš ko jis padarytas? Gal tai - bentonitas? Bentonitas yra molingas mineralas, plačiai naudojamas prabangios kosmetikos pramonėje. Lengva pasidaryti bentonito kaukę - žiupsnį bentonito reikia užpilti keliais šaukštais vandens (į mišinį galima įlašinti namų daktaro - alijošiaus sulčių) vandeningą dalį tepti ant veido ir laukti kol padžius - pajusite, jog molis traukiasi.

Nuplauti drungnu vandeniu ir sutraukti poras. Oda bus švelnutė ir minkštutė - kas galėjo pamanyti, jog kačių kraikas gali būti toks naudingas (svarbu, kad bentonitas nebūtų chemiškai apdorotas ar dezodoruotas - jis turi būti natūralus ir jokiu būdu nesumaišykite jo su silikatiniu kačių kraiku ir nenaudokite jau panaudoto kačių kraiko :))

Besimėgaujant vonia, nuostabu į ją įpilti stiklinę karšto pieno, sumaišyto su šaukštu medaus - pasijusite kaip Kleopatra, jei pieno ir medaus yra daugiau - išsitepkite medumi veidą ir krūtinę, palaikę, medų nuplaukite šiltu pienu, o tada marš į šiltą lovą pas vyrą - švelni oda jį nuramins, saldžios lūpos suvilios, krūtinė pakerės, o meilės naudą žinome visos...

Anastasija L.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)