- Ar pradėjus vesti laidą apie sveikatą gyvenimas labai pasikeitė?

- Taip. Visus darbus derinu prie laidos filmavimo grafiko. Anksčiau laidų apie sveikatą niekuomet nežiūrėjau, nes maniau, kad žinau už visus daugiau ir į bet kokį klausimą turiu atsakymą. Gyvenime negerdavau vaistų ir vaikam neduodavau. Dukros net susirgti sloga bijodavo sakydamos, kad vėl krienus su citrinos sultimis kišiu į nosį... Šventai tikėjau, kad alkoholizmas ir vaistų vartojimas yra dvi didžiulės rykštės, nes kas gali - geria, o kas nebegali, vartoja vaistus neįmanomais kiekiais...

Nebijau teigti, kad dabar man akys prasimerkė. Norint gražiai atrodyti ekrane, bent dieną prieš filmavimą reikia sveikai maitintis. Arba, kad veidelis tilptų į ekraną, geriausia iš viso nevalgyti. Tai va, ir išeina, kad laida mane labai sveikatina. Jei prieš laidą leisčiau riebiau arba aštriau pavalgyti, o vakare atsigerti daugiau arbatos, pusę dienos vaikščiočiau pabrinkusiais paakiais.

Jei norite gražiai atrodyti, nuo pat ryto reikia gerti džiovintų petražolių arbatą. Tiksliau ne visai arbatą... pusę ekologiškų petražolių pakelio sudėjus į puoduką, užpilti verdančiu vandeniu ir po kokių 7 minučių išgerti, o petražoles suvalgyti. Iki vakaro reikėtų kokių 4 tokių puodukų su “užkanda” ir oda taps skaisti it kūdikio. Raukšlės po akimis ir paburkimas kažkokiu stebuklingu būdu dingsta, o efektas daug didesnis nei vartojant brangų kremą.

- Ar ne likimo ironija, kad pas daktarus nevaikštančią jus likimas tiesiog metė į jų glėbį?

- Hmmm... tiesa. Pas daktarus eidavau tik gimdyti ir ištraukti danties. Ne taisyti, o išsitraukti, nes bijau gręžimo. Tačiau dabar ėmiau pirkti vitaminus ir maisto papildus - dalykus, kuriuos anksčiau niekinau. Kartą viena gydytoja man paaiškino, kad šiais laikais žemė seniai nualinta, todėl tai, kas joje užauga, jau nebeturi gerųjų cheminių elementų, kurių taip reikia žmogaus organizmui. Tad bulvių, morkų ar kitų daržovių išvaizda ta pati, o turinys visiškai kitoks.

Žodžiu, visą laiką niekinusi papildų rinką galvojau, kad juos vartojantys yra tik reklamos aukos. Jei anksčiau būčiau supratusi, kad pavyzdžiui, vidinis klubo nervo uždegimas gali prasidėti dėl vitaminų trūkumo... Maniau, kad be operacijos neapsieisiu... Man ne sąnariai sudilo, o trūko vitamino B. Taigi, žinojimas brangesnis už bet kokį honorarą.

- Susidaro įspūdis, kad bendravimas su medikais pakeitė ne tik gyvenimo ritmą, bet ir požiūrį į daugelį dalykų...

- Anksčiau maniau, kad pakanka tik sveikai gyventi ir nevalgyti mėsos. Kai manęs paklausdavo, kodėl man skauda, visuomet teisindavausi, kad jei sveikai negyvenčiau, seniai būčiau pakasta... Pasirodo, tai tebuvo mano atsikalbinėjimai. Iš tikrųjų organizmas badavo negaudamas jam būtinų maistingų medžiagų. O svarbiausia, kad daugumos medikų požiūris atitinka ir mano požiūrį į žmogų. Visa mano patirtis rodo, kad kūnas tai nėra žmogus. Kad tuo įsitikinčiau, su savimi dariau baisius eksperimentus - badavau 24 dienas... Po to daug ką suvokiau. Juk nusipirkus gerą mašiną, ją bet kada gali pakeisti, o kūnas - vienintelis tavo automobilis, kurio nepakeisi visą gyvenimą. Ir dar... jei kūnui, kaip tam automobiliui, prikabinsi įvairių “pribumbasų” (turiu galvoje kokių implantų į krūtis ar užpakalį), jis gal ir atrodys geriau, bet važiuos tai jau tikrai trumpiau...