Idėjos pagrindas – harmonija, egzistuojanti tarp visų dalykų. Jūsų žvaigždžių akmuo yra daugiau nei jūsų astrologinio ženklo simbolis – jis iš tikrųjų priima žvaigždyno vibracijas ir gali sustiprinti planetų ar zodiako ženklų įtaką.

Nėra tvirto autoritetingo šaltinio, kuris nurodytų, kokie brangakmeniai ar pusbrangiai akmenys yra susiję su kokiais zodiako ženklais. Šiame straipsnyje pirmieji kiekvienam ženklui nurodyti akmenys dažniausiai yra aprašyti tradiciniuos induistų šaltiniuose, kiti akmenys su ženklais susieti kitų tikėjimų bei tradicijų.

Kiekvienam zodiako ženklui paminėta po kelis akmenis, o renkantis savo astralinius akmenis, rekomenduojama naudoti tuos, su kuriais jaučiate artimą ryšį.

Avinas (graikiškai „Krios“)

Avinui patinka vadovauti. Sudėtingas iššūkis avinui suteikia daug laimės. Po šiuo ženklu gimęs žmogus per gyvenimą žengia pasitikėdamas savimi ir viską vertindamas entuziastingai. Jiems gali stigti kantrybės ir neretai jie nebaigia to, ką pradeda.

Po avino ženklu gimę žmonės savo draugams yra dosnūs ir sąžiningi. Jiems būdinga humoro gyslelė. Avinai greitai įsimyli ir dar greičiau pamiršta savo meiles.

Avino akmenys: heliotropas, ametistas, karneolis, koralas, malachitas, rožinis kvarcas.

Jautis

Niekas nėra tiek atkaklus ir nepalaužiamas, kaip jautis. Geriausios jaučio savybės paprastai atsiskleidžia darbe, nes jis supranta metodo ir tvarkos svarbą. Jautis pasižymi puikiu humoro jausmu ir neretai pasinaudoja humoru, kad taptų dėmesio centru. Jautis nėra agresyvus, bet gali būti užsispyręs ir mėgti palepinti save.

Jautis yra lojalus ir ištikimas draugas. Kaip meilužis jautis yra meilus ir jausmingas. Jaučiui labai patinka muzika.

Jaučio akmenys: koralas, karneolis, lazuritas, kvarco kristalai, smaragdas.

Dvyniai

Dvyniuose tiesiog verda intelekto energija. Ši energija turi būti išreikšta ir jie retai leidžia laiką tylioje vienumoje. Dvyniai yra žavingi, o kai jie yra greta, gyvenimas būna įdomesnis ir gražesnis. Dvyniai gali greitai pakeisti bet kurią savo gyvenimo sritį. Jie tiesiog negali pakęsti nuobodulio.

Dvyniai siekia įvairovės bei džiaugsmo, o mėgavimasis dvynių meile gali būti nepakartojamas patyrimas – tol, kol išrinktasis ar išrinktoji nepradeda ieškoti ko nors naujo.

Dvynių akmenys: agatas, akvamarinas, citrinas, chrizolitas, tigro akis, smaragdas.

Vėžys

Vėžys yra labai kantrus. Jis iki sielos gelmių jaučia džiaugsmą, liūdesį, užuojautą, siaubą ir liūdesį. Jam labai svarbi šeima. Vėžys visuomet atleis, bet tikriausiai nieko nepamirš.

Vėžiai gali labai stipriai mylėti. Jie yra davėjai ir juo gali pasinaudoti tie, kurie yra ėmėjai.

Vėžio akmenys: smaragdas, gintaras, mėnulio akmuo, avantiūrinas.

Liūtas

Liūtas yra karalius arba vadovas ir vadovauja labai gerai. Liūtas gali organizuoti, skirstyti užduotis ir būti labai tiesmukas. Liūtas visuomet atidus kitiems ir yra dosnus skurstantiems.

Jis pernelyg lengvai įsimyli ir gali nudegti, bet netrukus vėl bus pasirengęs mylėti.

Liūto akmenys: oniksas, gintaras, citrinas, granatas, chrizolitas, kvarco kristalai, rubinas, danburitas.

Mergelė

Mergelė pasižymi stipriu polinkiu diskriminuoti. Mergelės yra puikios vadybininkės, pasižyminčios ūkišku požiūriu ir aiškiu mąstymu. Mergelės turėtų stengtis nebūti labai kritiškos kitiems, nepasižymintiems tokia stipria valia.

Norint užkariauti mergelės meilę, reikės gerokai pavargti, bet iškovota meilė būna tokia karšta, kad ji retai kada beatšąla.

Mergelės akmenys: karneolis, agatas, chrizolitas, rodochrozitas, rubinas.

Svarstyklės

Šis ženklas iš pradžių buvo vadinamas Žnyplėmis, kurios buvo prijungtos prie skorpiono žvaigždyno; vėlesnė mintis apie svarstykles tikriausiai kilo dėl santykinio dienos ir nakties trukmės vienodumo rudens lygiadienį.

Svarstyklės – tai balansas. Svarstyklės dirbs susikaupusios ir atsipalaiduos atitinkamai puikiai. Kai kurios svarstyklės siekia tobulumo, o tai gali apsunkinti su svarstyklėmis gyvenančių žmonių gyvenimus.

Meilė ir santuoka svarstyklėms yra svarbi. Jei jums nusišypsos laimė ir susituoksite su svarstyklėmis, jūsų namai bus kupini meno ir muzikos.

Svarstyklių akmenys: chrizolitas, agatas, koralas, nefritas, rudasis kvarcas, kvastolitas, smaragdas.

Skorpionas

Skorpionas labiausiai siejamas su galia ir savitvarda. Skorpionas garsėja kaip medikų ženklas, nes skorpionai taip pat yra linkę duoti kitiems. Jie neretai pasižymi aiškiaregiškomis savybėmis, o tai labai padeda diagnozuoti ligas.

Skorpionas gali elgtis globėjiškai mylimų namiškių atžvilgiu, nuo skorpiono negalima slėpti to, kas vyksta šeimoje, nes jiems patinka viską žinoti. Skorpiono simpatijos ir antipatijos yra labai aiškiai išreikštos ir nuo nieko neslepiamos.

Skorpiono akmenys: akvamarinas, gintaras, heliotropas, jaspis, malachitas, rubinas.

Šaulys

Šaulio smalsumas yra iš tiesų nepasotinamas, o jo protinė energija niekuomet neišsenka. Šaulys yra puikus mokytojas ir mokinys. Šauliui patinka žinios, patys įvairiausi žmonės bei neretai sportas.

Šaulys yra labai nuoširdus ir atviras savo draugams bei mylimiesiems. Kiti tai kartais vertina kaip neatsargumą. Kartais šauliui būna geriau vengti santuokos.

Ankstyvasis Šaulys (gimęs tarp lapkričio 23 d. ir gruodžio 5 d.)

Sielos akmuo: bet koks turmalinas. Gimusieji po šiuo ugnies ženklu žmonės yra labai gyvybingi, linkę veikti. Pašildytas turmalinas skleidžia elektros krūvį ir yra idealus akmuo, derantis su vidine energiją bei ją dar labiau pagyvinantis.

Galios akmuo: gintaras. Segėkite jį arba nešiokitės su savimi neilgus laiko tarpus. Senoliai tikėjo, kad šioje suakmenėjusioje dervoje yra pagauta saulė.

Širdies akmuo: chrizokola. Šis kristalas, kuriame gausu vario, pasižymi labai intensyviu gyvybingu virpėjimu ir gali padėti tikslingai nukreipti energiją, o ne ją sudeginti (kas  būdinga Šauliams).

Vėlyvasis Šaulys (gimęs tarp gruodžio 6 d. ir gruodžio 20 d.)

Sielos akmuo: turmalinas yra ir vėliau gimusių šaulių sielos akmuo.

Galios akmuo: jūsų galios akmuo yra turkis. Jis pasižymi ilga istorija ir yra vertinamas daugelyje kultūrų. Jis siejamas su arkliais ir raiteliais (šaulys yra zodiako kentauras). Turkis suteikia įžvalgos ir gelbsti kelionėse (daugumai šaulių labai būdingas bruožas – meilė kelionėms). Tirkis padės jums atrasti tikslą ir pažaboti aistrą bei viziją tikslui pasiekti.

Širdies akmuo: vėlai gimusių šaulių širdies akmuo yra mažai žinomas akmuo, vadinamas bornitu (dar vadinamas povo rūda). Tai – galinga energija pasižymintis kristalas, padedantis šauliams įveikti neryžtingumą, kuris yra būdingas po šiuo Saulės ženklu gimusiems žmonėms.

Ožiaragis

Ožiaragiai paprastai yra tradicijų tarnai. Dažniausiai jų tikslas yra visuomenės gerovė. Jiems būdingos kilnios ambicijos ir išskirtinis gebėjimas prisitaikyti. Kartkartėmis jie tampa per daug ambicingi turtų atžvilgiu.

Ožiaragiai yra mėgėjai paflirtuoti. Kalbant apie santuoką, jie dažniausiai ieško „suderinamos“ poros ir jų santuokos dažniausiai būna sėkmingos.

Ožiaragio akmenys: agatas, ametistas, katės akis, granatas, kvarco kristalai, turkis.

Vandenis

Vandenis yra atviras ir paprastai išankstinių nusistatymų neturintis žmogus. Vandenis yra ramus ir draugiškas. Jis paprastai visus išklausys ir iškamantinės, kad sužinotų tiesą. Šie žmonės taip domisi viskuo, kad kartkartėmis niekam nepakanka energijos.

Vandenis yra nuoširdus draugas. Santuokos su juo gali tekti palaukti, nes jis nelengvai atsiveria.

Vandenio akmenys: granatas, ametistas, akvamarinas, lazuritas, hematitas, turkis.

Žuvys

Paprastai žuvys nelabai domisi pinigų uždirbinėjimu, bet labiau rūpinasi idealais ir siekiais. Žuvys mėgsta svajoti, jos nesidomi varžymusi su kuo nors. Šiuos žmones traukia menai, labiausiai – scenos. Kartais žuvys gali būti nepastovios nuotaikos ir niūrios.

Žuvys paprastai būna bedalių draugai. Jie gali tuoktis daug kartų.

Žuvų akmenys: ametistas, gintaras, heliotropas, katės akis, nefritas, kvarco kristalai, akvamarinas, agatas, chrizolitas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją