Tikėti ar ne žvaigždžių pažadais, kiekvieno valia, tačiau astrologai primena, kad ne veltui Rytų religijoje karvė laikoma šventa, todėl 2009-uosius globojančio totemo geriau neįžeisti.

Blogi metai aferistams

Pasak astrologų Vaivos Budraitytės ir Gaudento Naujoko, Geltonasis Jautis simbolizuoja tvirtą pagrindą po kojomis. Jo sfera – žemė, nekilnojamasis turtas, žinoma, gyvulininkystė.

Nueinanti Žiurkė simbolizavo turto kaupimą, o ją pakeisiantis Jautis turtą uždirbs. Žiurkės metais sėkmė lydėjo šlovės pripažinimo siekiančius karjeristus, 2009-aisiais bus pastebėti ir įvertinti kantrūs darbštuoliai.

„Labai produktyvūs metai bus tyrinėtojams, mokslininkams, žiniasklaidos atstovams, jie sužibės intelektualumu. Nereikia vertinti vienpusiškai, kad jautis dirba tik žemę. Tai tvarkingų, darbščių žmonių, nesusijusių su rizika, laikas. Tačiau apie jokius apdovanojimus kalbos nėra. Kiti metai tik paklos pamatus ateičiai. Jautis sėkmės nežada siekiantiesiems greito ir lengvo praturtėjimo – lošėjams, įvairaus plauko aferistams“, – patikina astrologų pora.

Verslininkams 2009-aisiais patartina stiprinti ryšius su užsieniu ar ten investuoti, nes galimas gana didelis pelnas. Astrologai perspėja Jaučio metais nejuokauti su moralės dalykais – prognozuojamas ne vienas žinomų žmonių skandalas, susijęs su meilės ryšiais.

Vasarą galimos riaušės

Metų pradžioje ateities spėjikai numato tam tikrą dvilypumą: bus jaučiamas nenumatytų aplinkybių spaudimas, tačiau kartu – dar vis neišnaudotų galimybių siekimas.

Tokia dviprasmiška tarsi ant svarstyklių lėkštučių svyruojanti padėtis, pasak Vaivos ir Gaudento, tęsis iki balandžio, bet jau sausį Vyriausybė turėtų rasti išeitį – bent iš dalies išspręsti valstybę purtančias finansines problemas.

Pavasarį ir birželio pirmąją pusę padėtis valstybėje, anot astrologų, taps labiau valdoma, tačiau vėliau iki spalio vidurio šalies vadovams teks palaužyti galvas norint surasti tinkamus sprendimus.

Baisią krizę politikams V.Budraitytė ir G.Naujokas pranašauja liepos pabaigoje –rugpjūčio pradžioje.

„Žmonės netgi gali išeiti į gatves, kilti riaušės, statomos barikados. Gali įtakingas politikas būti sukompromituotas ir demaskuotas. Kilusi krizė gali pasibaigti vienos ar abiejų politinių stovyklų nuostoliais. Galima kažkieno politinė ar net fizinė mirtis. Tačiau kad ir kas vestų sukilėlius pirmyn, tam bus vadovaujama iš užsienio – kitais metais žvaigždės Lietuvai ypač nepalankios užsienio politikos atžvilgiu“, – perspėja Vaiva ir Gaudentas.

Padėtis turėtų pagerėti nuo spalio. Pasak astrologų, rudenį jau tikrai nebesuksime galvos dėl situacijos šalyje, nebent neramumai bus sukurti dirbtinai.

„Krizė bus juntama iki 2011-ųjų, tačiau žmonės po truputį pradės atsigauti, o gal tiesiog bus nustota juos gąsdinti“, – mano V.Budraitytė.

Tačiau paskutinįjį metų ketvirtį nesėkmės užgrius žiniasklaidą. Žurnalistai bus duodami į teismus, gali netgi būti apribota jų veikla. Padidės žiniasklaidos kontrolė. Nuo spalio iki 2010-ųjų vidurio pasikeis ir visuomeninės vertybės.

Daugiausia turtuolių

Kitais metais gimsiantys vaikai, astrologų teigimu, pasižymės dideliu atsakomybės ir pareigos jausmu, nestigs motyvacijos, bus linkę į mokslą – jei tam gabumų ir neturės, pasižymės kaip dideli „zubrylos“.

Tačiau, anot V.Budraitytės, didesnė sėkmė lydi žiemą gimusius Jaučio ir Arklio ženklų atstovus – mažiau dirba ir yra sotesni. Vasarą pasaulį išvydę šių totemų lydimi žmonės gyvenime be darbo neištveria.

Galbūt todėl, astrologų poros pastebėjimu, daugiausia Lietuvos milijonierių gimę Jaučio metais ir vasarą per patį darbymetį – po Liūto ženklu.

„Jaučio metais gimę Liūtai, dargi jei veikiami Mergelės ar Vandenio ženklų atstovų, turi didžiulę galimybę per darbą, išmintį, mokslinę veiklą pasiekti turtų“, – remdamiesi statistika mano astrologų pora.

Jautienos pataria nevalgyti

V.Budraitytės ir G.Naujoko nuomone, didelis ir lėtas žemiškas Jautis 2009-aisiais gali trukdyti gyventi žėrinčiam Drakonui, su kitų metų totemu sunku gali būti sutarti stipruolei landukei Žiurkei, kompromiso su Jaučiu bus priversta ieškoti ir Gyvatė. Sėkmingiausius metus žvaigždės pranašauja tiems, kuriuos Jautis labiausiai myli – to paties tvarto keturkojams: Ožkai ir Gaidžiui.

Geltonojo Jaučio metais vis dėlto labiausiai seksis Oro ženklams – Vandeniams, Dvyniams ir Svarstyklėms. Nenusivils ir Ugnies ženklai – Avinai, Liūtai, Šauliai. Vandens ženklams žvaigždės žada neutralius metus. Labiausiai atsargūs turės būti Žemės ženklai, o ypač Ožiaragiai. Jiems tiks liaudies patarlė:devynis kartus matuok, dešimtą kirpk.

Pasak astrologų, Jaučiui suteikta galia valdyti kitus metus, tad visi kiti ženklai bus priversti jam pataikauti.

„Aš jautienos verčiau nevalgyčiau ne tik per Naujuosius, bet ir visus 2009-uosius“, – perspėja V.Budraitytė.

Geltonajam Jaučiui atlydint būsimuosius metus astrologai iš valgiaraščių siūlo išbraukti jautieną, kiaulieną, avieną, nerekomenduoja valgyti ir paukštienos. Jų nuomone, 2009-aisiais pats laikas maisto racioną papildyti jūros gėrybėmis, daržovėmis, vaisiais ir uogomis, ne nuodėmė pasmaguriauti ir saldumynais.

„Valgyti mėsą – nepagarba Jaučiui. Rytų filosofija teigia, kad karvė yra paskutinė sielos reinkarnacija gyvulio kūne. Kritus karvei siela jau persikūnija į žmogų. Todėl Rytuose karvė laikoma šventa, ji nežudoma ir, žinoma, nevalgoma“, – primena astrologai.

Skeptikams V.Budraitytė siūlo įvertinti gana įdomią situaciją: iki Antrojo pasaulinio karo žmonių skaičius planetoje kilo minimaliai. Tačiau per pastaruosius kelis dešimtmečius demografijos kreivė staiga šoktelėjo.

„Budistų vienuoliai aiškina, kad karo ir pokario metais amerikiečiai pradėjo neįtikėtinai daug statyti jautienos perdirbimo fabrikų – JAV jautienos konservais aprūpino kone visą pasaulį. O kadangi užmušus jautį siela persikūnija į žmogaus kūną, pradėjo gimti daug gyvulinių sielų – padidėjo agresija, nusikalstamumas, vaikų intelektas krito. Reikia pripažinti, kad budistų šventikai filosofai yra teisūs“, – įsitikinusi V.Budraitytė.

Būtina padėti šieno

V.Budraitytės ir G.Naujoko nuomone, Naujųjų metų šventiniam stalui labiausiai tiks lapinės daržovės, šakniastiebiai, miltiniai gaminiai. Ant stalo Jaučiui būtina padėti ir gėlo vandens, tik šiemet ne krištolo dubenyje, o paprastame moliniame inde. Jaukiam kambario kamputyje verta pastatyti pintinėlę su šienu ar ėdalu, kokį mėgsta gyvulys. Pasitinkant 2009-uosius astrologai pataria atkreipti dėmesį ne tik į maistą, bet ir aprangą. Šventinį vakarą rekomenduojama pasipuošti žemės spalvų drabužiais, bet nevengti ir raudonų akcentų tiek aprangoje, tiek interjero puošyboje.

Naujųjų vakarą V.Budraitytė ir G.Naujokas pataria susilaikyti nuo per daug aktyvių žaidimų ir ekstremalių nuotykių. Miegoti reikėtų eiti gana anksti, nes šokti ir linksmintis iki ryto pasitinkant Geltonojo Jaučio metus nebus pats geriausias sprendimas.