Įvairūs įbrėžimai, plaukai, purvo dėmės tikrai nepridės namams grožio. Net jei ir prižiūrite bei kruopščiai tikrinate kiekvieną namuose esantį baldą, tokių atsitikimų tikrai neišvengsite. Todėl norint sumažinti žalą, turite žinoti, kad tai galima padaryti su tam tikrais baldų paviršiais, kurie yra atsparesni gyvūnėlių sukeltiems padariniams.

Nors savo augintinį ir mokysite gražiai elgtis, tačiau vis tiek reikėtų atkreipti dėmesį į baldų apmušalus, kad tai būtų tinkama ne tik jums, bet ir jūsų draugui. Geriausia būtų rinktis tokį audinį, kuris yra storo audimo ir jame nėra daug tekstūros, kadangi tokį audinį bus sunkiau užkabinti su nagais, o ir gyvūnėliui bus patogiau. Taip pat nevertėtų rinktis labai šviesių tonų. Labiausiai tiktų odiniai paviršiai ir mikropluoštas.

ODA. Oda yra viena iš geriausių dangų, kurią vertėtų rinktis turint naminį gyvūnėlį. Pasirinkus odą, ji tarnaus kur kas ilgiau, nei bet kuris kitas audinys ir suteiks namams prabangos jausmą. Labai svarbu ir tai, kad odinius baldus lengva nuvalyti. Naminių gyvūnų plaukai bus lengvai pašalinti, nes jie nelimpa prie odos.

MIKROPLUOŠTAS. Kitas puikus pasirinkimas po odos būtų mikropluoštas. Jį lengva nuvalyti ir išlaikyti švarų, taip pat galite rinktis iš gausaus spalvų spektro. Be to, ši medžiaga pasižymi tuo, kad joje nėra vijų, dėl to augintinis neužsikabins savo nagučiais. Mikropluoštą galite rinktis net jei namuose auginate ilgaplaukį gyvūną. Norint išlaikyti tokius baldus visada švarius, valykite juos su muilu ir švariu rankšluosčiu, bet nepamirškite perskaityti ir gamintojo nurodymų.

DŽINSAS. Patvarus, tvirtas ir lengvai valomas džinsas yra geras pasirinkimas, jei norite kažką užtiesti ant sofos ar kitų baldų ir taip juos apsaugoti nuo augintinių. Džinsą išvalyti labai paprasta, tereikia švelnaus muilo, vandens ar sodos.

„Raštuotas audinys yra geriau nei vientisas, tačiau geriausia vengti bet kokio audinio, kuris turi stiprią tekstūrą, kadangi tokį audinį augintinis su savo nagais gali greitai paversti nebenaudojamu. Taip gali nutikti, jei pasirinksite ir labai ryškius ir margus baldus, nes su ryškiomis spalvomis augintinis norės tiesiog pažaisti. Nepamirškite, kad vertėtų vengti ir tokių audinių, kaip šilkas, vilna ar linas“, –pranešime spaudai pataria baldų ekspertas bei „Deinava“ baldų prekybos tinklo steigėjas Valdas Davidavičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)