Jei siela išalkusi rafinuoto ir ypatingo skonio, būtinai išbandykite šį pyrago receptą!

Ingredientai:

90 ml pieno
60 g miltų
100 g cukrus
3 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis konjako
2 šaukštai aliejus
2 šaukštai sviesto
4 obuoliai
3 šaukštai graikiškų riešutų

Gaminimas:

Įmuškite 2 kiaušinius, įberkite cukraus, plakite iki putų. Pridėkite miltų, kepimo miltelių, aliejaus, pieno. Įlašinkite kelis lašus konjako, kuris ir yra paslaptyje laikytas šio patiekalo ingredientas. Viską gerai išmaišykite.

Supjaustykite obuolius plonomis riekelėmis ir įmaišykite į tešlą.

Ištepkite sviestu kepimo skardą, supilkite tešlą ir kepkite pyragą 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.

Paskutinis štrichas - užpilas! Į dubenį sudėkite 1 kiaušinį, 80 g cukraus ir 2 šaukštus tirpinto sviesto. Ant iškepto torto užpilkite užpilą, viršų pabarstykite su riešutais. Kepkite pyragą dar 15 minučių.

Močiutė į tešlą kartais įdėdavo cinamono, muskato ar net malto imbiero. Konjakas gali būti pakeistas brendžiu.