Princas Filipas gedi savo geriausio draugo, Karališkųjų rūmų tarno sero Briano McGratho. Vyrai buvo geriausi draugai. Jų draugystė užsimezgė daugiau nei prieš 30 metų, kai Brianas įsidarbino Filipo sekretoriaus asistentu.
Britanijos princas Philipas su karaliene Elžbieta

Kai 1995 metais seras nusprendė „išeiti į pensiją“, Edinburgo hercogas nedelsiant pasiūlė išskirtines rūmų tarno pareigas. Todėl princas Filipas su savo ilgamečiu draugu galėjo leisti laiką kiekvieną dieną. Seras B. McGrathas mirė šeštadienį, sulaukęs 91 metų.

„Filipas, kaip ir neseniai 90-metį atšventusi karalienė, yra labai prislėgti savo gero bičiulio mirties. Šis žmogus buvo artimiausiu karališkosios šeimos draugu daugelį metų“, - sakė artimi šaltiniai.
Britanijos princas Philipas

Tarno artimą draugystę su karaliene ir jos vyru iliustruoja faktas, kad seras Brianas buvo vienintelis darbuotojas, į darbą galėdavęs atsivesti savo šunį. Mat po žmonos mirties jis princui pasiguodė, kad nebegalės prižiūrėti savo labradoro. Todėl princas Filipas, pasitaręs su karaliene, gavo jos išskirtinį leidimą į rūmus įsileisti ir dar vieną keturkojį.