Pakviestos į renginį, kartu su „Popierinio baro“ virtuvės šefu, maisto stilistu Reinaldu Janoniu, visos gamino sveikus, lengvai pagaminamus pusryčius. „Nebus jokio kepto maisto, tik tai, kas sveika žmogui“, – kalbėjo šefas.

Susirinkusieji galėjo įvertinti skirtingas „Borges“ alyvuogių aliejaus rūšis. Svečiai skanavo morkų sultis, pagamintas iš violetinių morkų ir pagardintas alyvuogių aliejumi. Virė kiaušinius be lukšto burokėlių sultyse, gamino salotas su daigais, sėklomis, daržovėmis. Jas gardino aliejumi su česnako aromatu – išskirtinio ryškaus česnakų skonio ir aromato alyvuogių aliejumi. Pusryčių ansamblį užbaigė anakardžių pieno kokteilis su vaisiais. „Viskas taip lengvai pagaminama, tačiau itin skanu“, – džiaugėsi viešnios.

Diskusijai prie pusryčių stalo vadovavo laidų vedėja Daiva Tamošiūnaitė, neabejinga sveikam ir skaniam maistui. Patarimus dalino dietologijos klinikos „Dietos sistemos“ specialistė Jūratė Dobrovolskienė. „Sočiais ir sveikais pusryčiais turi prasidėti kiekvieno žmogaus rytas“, – susirinkusiems pasakojo dietologė.

Modelis Simona Starkutė būdama namie visada stengiasi pasimėgauti pusryčiais. Dažniausiai pusryčių racioną sudaro žaliavalgiški kokteiliai, pagardinti čija, arba ispaninio šalavijo sėklomis. „Nemėgstu gaminti, tą darau tik su draugais, kompanija“, – pasakojo gražuolė.

Keksiukų fėja vadinama Liucina Rimgailė rytais sau leidžia pasilepinti saldumynais. „Galiu likti be vakarienės, bet pusryčiai man yra šventas dalykas. Nepavalgiusi neišeinu iš namų. Valgau košę su priedais, mėgstu patiekalus pagardinti alyvuogių aliejumi, neatsisakau pačios gaminto torto gabaliuko ar keksiuko“, – šypsojosi žinoma moteris.

Lengvaatletė Airinė Palšytė neslėpė – būnant namuose pusryčių gamybai nelieka daug laiko, maisto racionas nebūna gausus. „Sportuoti sočiai pavalgius yra labai sunku. Stovyklose pusryčiaujame anksti, pusryčiai tampa pagrindiniu dienos valgymu“, – pasakojo pasaulio jaunimo vicečempionė, kuri specializuojasi šuolio į aukštį rungtyje.

Renginyje taip pat apsilankė menininkė Monika Dirsytė, dainininkė Diana Dargienė, laidų vedėjo Arno Klivečkos žmona Ramunė, balerina Kristina Tarasevičiūtė, dainininkė Anžela Adamovič su širdies draugu Žygimantu Geču.

Svečiai išgirdo ir naudingų patarimų apie alyvuogių aliejaus naudą plaukams, odai. Žinomos moterys namuose planuoja išbandyti alyvuogių aliejų kosmetinę priemonę – patepus sudiržusią odą aliejumi, sumaišytu su citrinų sultimis, oda iškart taps elastinga. Alyvuogių aliejaus kaukė kuo puikiausiai tinka sausiems, pavargusiems, žvilgesį praradusiems plaukams.

Alyvuogių aliejus pasižymi gausybe teigiamų žmogaus sveikatai savybių. Šis aliejus turtingas vitaminų A, D, K ir E. Vitaminas A būtinas akims, vitaminas D reguliuoja kalcio panaudojimą, tad yra svarbus kaulams ir dantims, o vitaminas E yra natūralus antioksidatorius, kuris apsaugo ląsteles nuo pažeidimų.

Alyvuogių aliejus reguliuoja cholesterolio kiekį kraujyje, gerina virškinimą ir maisto medžiagų pasisavinimą, mažina gliukozės kiekį kraujyje, tad yra tinkamas naudoti net ir sergant diabetu.