Nebūtina namus dekoruoti blizgiomis girliandomis, dekoratyviomis statulėlėmis ar kitaip išleisti krūvą pinigų prekybos centruose - šilumą spinduliuojančią aplinką galima susikurti daug paprestesniu būdų: puošmenas gaminti patiems, naudoti natūralias medžiagas, šiek tiek atsigręžti į praeitį.

Ir visai nereikia bijoti, kad tai užims nemažai brangaus laiko - daugelį šiame straipsnyje rekomenduojamų puošmenų pasigaminti labai paprasta, o juk ir kūrybinis procesas yra labai malonus, ypač kai jis apjungia visus šeimos narius.

Interjero dizainerė Ieva Pranskevičiūtė supažindina su skandinaviškuomis namų dekoravimo idėjomis.

Skandinavai ir čia išlieka ištikimi paprastumui: dekoracijos šiltos, šiek tiek kaimiškos. Minimalizams yra raktas, kuris leidžia dėmesį sutelkti į atostogų detales.

Keletas patarimų, kurie padės namus dekoruoti skandinavišku stiliumi:

Išlaikykite paprastumą. Mažiau visada yra daugiau.

Pagrindui pasirinkite natūralią gamtos paletę: juodos, baltos, grietinėlės spalvas derinkite su mažais raudonos, sidabro ar aukso akcentais.

Skandinavai šiuo metų laiku į visus namus įveda kuo daugiau žalumos: pušies šakos merkiamos stiklinėse vazose, pinami vainikai, namai puošiami net ir gėlėmis, kas mums dar nėra labai įprasta. Visa tai suteikia namams gyvasties ir nors už lango gamta miega, tai puikus būdas pabudinti ją viduje.

Žvakių šviesa yra labai svarbi, kai kalbame apie Šiaurės pusrutulį, kur dienos yra labai trumpos šiuo metų laiku. Namus puoškite žibintais, žvakidėmis ir kvepiančiomis žvakėmis. Nebijokite padauginti- jaukios šviesos niekada nebus per daug.

Šilumos ir jaukumo įspūdį suteikia vilnoniai užtiesalai, dirbtiniai kailiai interjere. Jais galite dekoruoti sofą, lovą, fotelį, o vakarojant šiltai apsigobti...

Skandinaviški namai dažniausiai yra mažo ploto. Tad kai kalbame apie eglutę, ji nebūtinai turi būti didelė ir remtis į lubas bei užimti pusę kambario ploto : ) Eglutę įmituoti galima dekoruota šaka, maža pušele, kurią pavasarį galima persodinti arba dar drąsiau improvizuoti. Čia galima "pasiraitoti rankoves" ir parodyti visą savo fantaziją bei originalumą.

Papuošimus rekomenduojame pasigaminti iš natūralių medžiagų, kurių galima rasti gamtoje. Tai gali būti konkorežiai, medžio šakelės... Kai ką galima pasigaminti ir iš popieriaus, naudojant origami techniką. Kartais eglutės yra puošiamos paprasčiausiai imbieriniais sausainiais.

Pasižvalgykime:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)