Kūno šveitimui

Pasigaminkite prabangų kūno šveitiklį su kavos tirščiais, juos sumaišę su ketvirtadalius stiklinės alyvuogių ar kokosų aliejaus bei žiupsneliu tarkuotos citrinos žievelės. Šveitiklis pašalins negyvas odos ląsteles, pastiprins kraujagysles, paspartins kraujotaką.

Plaukams skalauti

Įmasažuokite kavos tirščius į plaukus, paskui išskalaukite – plaukai blizgės. Tiesa, jei plaukai labai šviesūs, žinokite, kad nuo kavos tirščių gali įgauti tamsesnį atspalvį.

Augalams tręšti

Suberkite kavos tirščius į komposto krūvą, kad būtų daugiau azoto, arba patręškite jais rūgštesnę žemę mėgstančius augalus (šilauoges, rožes, hortenzijas).

Vabzdžiams atbaidyti

Pabarstykite kavos tirščių, jei norite atsiginti skruzdėlių, sraigių ar šliužų – juos atbaidys kvapas.

Mėsai įtrinti

Kavos tirščių įtrinkite į mėsą prieš gamindami ar prieš marinuodami – jie suteiks įdomaus skonio.

Nemaloniam kvapui sugerti

Dubenėlį maltos kavos tirščių pastatykite į šaldytuvą – jis sugers nemalonius kvapus. Galite laikyti kavos tirščių po kriaukle ir patrinti jais rankas, po svogūnų, česnakų ar žuvies pjaustymo.

Indų šveitimui

Kavos tirščiais galite pašveisti pridegusius puodus, keptuves. Tiesa, nuo kavos tirščių gali likti dėmių, tad balto porceliano indų nešveiskite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)