„Huffington Post“ pateikia penkias idėjas, kaip vizualiai praplėsti mažą erdvę.

1. Pasinaudokite natūralia šviesa

Natūralios šviesos apšviesta erdvė atrodo šviesesnė ir erdvesnė, o ne tamsi ir ankšta.

Paskirstyti natūralią šviesą po visą kambarį padeda veidrodžiai, kurie tuo pačiu sukuria ir didesnės erdvės iliuziją.

2. Suskirstykite erdvę zonomis

Jei erdvę padalysite į veiklos zonas, ji tinkamai funkcionuos. Išskirkite zoną kiekvienai veiklai, kurią atliekate namuose, tai yra, atskirkite valgymo, miego ir darbo zonas.

Zonas atskirti galima knygų lentynomis ar širmomis. Knygų lentynos yra puikus pasirinkimas, nes jos dar suteikia dar ir papildomą erdvę daiktų laikymui.

3. Mąstykite vertikaliai

Kai grindų plotas ribotas, išnaudokite erdvę iki lubų.
Aukštos knygų lentynos, spintos ar lentynėlės nukreipia žvilgsnį į viršų ir pabrėžia erdvės vertikalumą, tad mažas kambarys atrodo erdvesnis.

4. Naudokite daugiafunkcius baldus

Mažame kambaryje brangus kiekvienas kvadratinis centimetras, tad reikia juos išnaudoti kuo protingiau. Pufas ar suolas gali būti naudojamas ir kaip kavos staliukas, ir kaip papildoma sėdima vieta. Be to, minėti baldai dažnai turi ertmę daiktų laikymui, o tai itin aktualu mažoje erdvėje.

5. Suslėpkite viską, ką įmanoma suslėpti

Mažoje erdvėje negali būti netvarkos. Tvarkingai susidėti daiktus galima į dėžes ar krepšius su dangčiu. Po ranka laikykite tik tuos daiktus, kuriuos naudojate kasdien, o likusius sudėkite į spintą, drabužinę ar patalynės dėžę.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)