Svarbiausia taisyklė – jeigu artėjate prie 40-ies, nesistenkite atrodyti kaip 20-metė. Tuomet atrodysite paprasčiausiai juokingai. Jūsų tikslas atrodyti šviežiai ir moderniai. Tai suteiks jums daugiau pasitikėjimo savimi, o jūsų naująją versiją dar labiau pamils aplinkiniai.

1. Skaistalai. Niekur neišeikite nepasirausvinusi skruostų – tai suteiks jūsų odai gyvybės ir gaivumo.

2. Darydamosis akių makiažą neapsiribokite tų pajuodusių paakių maskavimu, paryškinkite ir atverkite akis pasauliui.

3. Pastorinkite antakius. Pamirškite tuos, rodos, tušinuku nubrėžtus siūlelius. Stori antakiai, o ne vos įžiūrimi brūkšniukai simbolizuoja jaunystę.

4. Išsikarpykite plaukus. Plaukų iškarpymas keliais sluoksniais vizualiai padidina jų apimtį, o lengvos sruogelės aplink veidą sušvelnina bruožus.

5. Dar vienas dalykas, turintis atsirasti jūsų spintoje, – gėlių raštai. Jie asocijuojasi su saule ir pavasariu bei kelia nuotaiką.

6. Įsigykite naujus akinius. Vis dar nešiojate akinius “vielos” rėmeliais arba “stiklus su kojytėmis”? Kodėl neišbandžius modernesnio varianto, galbūt net spalvotų rėmelių?

7. Pamirškite “dažų kibiro” principą. Turiu omenyje, kai rankinė, diržas ir bateliai yra tos pačios spalvos. Tai buvo privaloma prieš 20 metų. Išmokite derinti spalvas ir taikykite tai praktikoje. Tokios naujos mados taisyklės.

8. Švarkai, o ne megztiniai. Drabužiai turi paslėpti trūkumus ir išryškinti privalumus bei pabrėžti figūrą. Megztiniai retai kada atlieka visas šias funkcijas.

9. Juodą iškeiskite į tamsiai mėlyną. Jos abi lieknina, tačiau pastaroji spalva nėra tokia griežta ir pabodusi.

10. Saldainius iškeiskite į brangakmenius. Turiu omenyje, kad vietoje pastelinių spalvų rinkitės sodrius, optiškai liekninančius safyro, ametisto ar rubino drabužių atspalvius.

11. Įsigykite auskarus-žiedus. Jie suteikia jaunatviškumo.

12. Išbandykite formuojančius apatinius. Atrodysite lieknesnė, bus paslėpti visi papildomi kampučiai, drabužis guls nepriekaištingai, o tai suteiks dar daugiau pasitikėjimo savimi.

13. Taškeliai ir žirneliai. Jie ne tik madingi, jie dar ir stabdo senėjimą. Įsigykite taškuotą palaidinę arba balerinos batelius.

14. Šalis. Jeigu bijote ryškių spalvų, jas įvesti į garderobą padės šaliai bei skaros. Jie ne tik suteiks elegancijos, tačiau, pasirinkus žaismingą raštą ar atspalvių derinį, įvaizdžiui pridės ir modernumo.

15. Kirpčiukai. Tai natūralus botoksas. Paslepia kaktos raukšleles ir visą dėmesį sutelkia į jūsų nuostabias akis.