Taigi kokių metų tikėtis, kai Juodąją Gyvatę kanopomis nusvies Žydrasis (remiantis kitais šaltiniais – žaliasis) medinis Arklys? Esmė ta, jog pagal Rytų kalendorių Gyvatė ir prieš tai buvęs Drakonas – artimi „giminaičiai“, būtent dėl to 2013-ieji buvo 2012-ųjų įvykių tąsa. O štai su Arkliu viskas kitaip: nei į Drakoną, nei į Gyvatę jis nepanašus. Pagal rytietiškas tradicijas Arklys yra kilnumo, šlovės, gero skonio ir ryžtingumo simbolis.

Galimybės. 2014-ieji daugeliui leis pasiekti pačių aukščiausių tikslų, realizuoti grandiozinius planus, įgyvendinti seniausias svajones. Tačiau tam, kad pasinaudotumėte savo galimybėmis, kurių atsiveria šiemet kaip niekada daug, teks pakovoti. Todėl šie metai bus sėkmingi būtent energingiems, veikliems žmonėms, sugebantiems nemesti pradėto darbo, net jeigu pasitaiko kliūčių.

Darbas. Kas 12 metų prasisukantys Arklio metai – tai savotiškas „žadintuvas“ tiems, kurie plaukia pasroviui, daro tai, ką reikia daryti, ir nesusimąsto apie savo poelgių tikslingumą, veiklos prasmingumą. „Atsibusk, apsidairyk aplink, - kviečia Arklys. - Tu gali daug ką pakeisti!“. Tiems, kurie neįsiklausys į šį raginimą, Arklys pateiks rimtų išbandymų.

Pinigai. Žvelgiant iš finansinio taško, Arklio metai nebus itin sėkmingi: tokiais momentais labai sunku teisingai paskirstyti pinigus, su jais elgtis, jie tiesiog byra pro pirštus. Iš esmės tai dėl Arklio įtakos emocijų sferai: jis atneša neramumų, kuris ir stumia į nepagalvotus, spontaniškus poelgius. Todėl daugelis jūsų bus blaškomi kraštutinumų, visišką nusivylimą keis beribis optimizmas – negi galima kažką protingo nuveikti, esant tokios būsenos?

Perspektyvos. Arklys yra palankus keliautojams, taip pat tiems, kurie gyvena atokiau nuo savo gimtinės. Būtent Arklio metais posakis „namuose ir sienos padeda“ praranda savo aktualumą – sienos trukdo, varžo, o štai atsiveriančios erdvės, laisvės platybės dovanoja įkvėpimą ir padeda džiaugtis gyvenimu.

Meilė. Daugeliui jūsų kiti metai taps aistringų romanų metais – tai Arklio įtaka; tiesa, šiuo atveju aktyvus elementas įneša savo korekcijų: santykiuose, prasidėjusiuose medinio Arklio metais, vyraus ne tik stiprūs jausmai, bet ir sveikas išskaičiavimas.